Pečený kachní krk plněný nádivkou z kachních jater

1 h 15 min | hlavní chod | 6 porcí | maďarská kuchyně | recept zobrazen: 430x
Jde o velmi chutný recept, kdy se kůže z kachního krku naplníme nádivkou z kachních jater a upečeme. Je to vynikající sváteční pochoutka.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Z domácí kachny při její kuchyňské úpravě odřežeme krk. Z krku opatrně stáhneme kůži, abychom ji nepotrhali, očistíme zvenku i zevnitř, omyjeme, osušíme a osolíme. Jeden konec zašijeme, nebo spojíme párátky, či tenkými kovovými jehlicemi tak, aby po naplnění nádivka nikde nevytekla.

Mezitím odložíme do chladničky a mezitím připravíme náplň z kachních jater. Jednu střední cibuli a čerstvou petrželovou nať posekáme na jemno. Na oleji opražíme posekanou cibuli do sklovita, přidáme petrželovou nať, krátce spolu orestujeme a necháme úplně vychladnout.

Včerejší žemle namočíme na 15 minut do studené vody, potom dobře vymačkáme od vody a dáme do mísy. Kachní játra omyjeme, zbavíme blan a cévní stopky a ostrým nožem naškrábeme na jemno.

K vymačkaným žemlím přidáme 4 vejce, naškrábaná kachní játra, sůl, čerstvě mletý černý pepř, vychladlou orestovanou cibuli s petrželovou natí i s olejem a strouhanku. Dobře promícháme a zpracujeme na tvarovatelnou hmotu, kterou necháme chvíli odstát v chladničce, aby se dobře propojily chutě.

Touto odleženou hmotou potom naplníme kůži z kachního krku, ale ne na velmi těsno, aby nám při pečení nepraskla a náplň nevytekla. Kůži z kachního krku spojíme i na druhém konci na husto sešitím, párátky či tenkými kovovými jehlicemi ze stejného důvodu. Nyní postupujeme následujícími způsoby.

1. Naplněný kachní krk uvaříme v polévce, přebere výbornou chuť zeleniny a drobů z vývaru z kachní polévky. Vyzkoušíme či už je naplněný krk uvařený jemným stlačením prstů, vybereme z vývaru a necháme chvíli chladnout. Vložíme do pekáčku s kachní sádlem a dopečeme v troubě, až je kůže pěkně do zlatohněda a do křupava. Dále budeme postupovat stejně jako při druhém postupu.

2. Naplněný kachní krk vložíme do pekáčku s kachním sádlem, přelijeme ještě sádlem, vložíme ho do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 45 minut, dokud kůže nebude pěkně do zlatohněda a do křupava. Vybereme a necháme asi 20 minut odpočinout a pokrájíme na plátky o tloušťce asi 0,5 cm.

V tomto receptu jsem zvolila 2. způsob. Je to velká pochoutka vynikající chuti, která je vhodná ke slavnostním příležitostem, když je při stole více osob. Výborně chutná za tepla i za studena. Za tepla podáváme jako samostatné jídlo s pečenými brambory a zeleným salátem. Za studena podáváme jako skvělé pohoštění pro návštěvy s čerstvým domácím chlebem a s domácími nakládanými sladkokyselými okurkami či sezónní zeleninou. Také je výborným zpestřením studených obložených mís. Chutná na každý způsob a je to i velmi chutná večeře.

Recept přidávám z mojí série na kachní hody, kdy se z jedné domácí kachny připraví více chutných chodů, potom je i cena samotné kachny velmi přijatelná. Naučila mě to moje drahá dobrá máma.

Do kachních chodů z jedné doma kukuřicí vykrmené kachny u nás patří polévka z kachních drobů s knedlíčky z kachních jater, pečená nádivka z kachních jater, plněný kachní krk a pečená kachna plněná červeným zelím a jablky s bramborovými knedlíky, rizoto z kachních drobů a zeleniny uvařené v kachní polévce.

autor receptu:

Pečený kachní krk plněný nádivkou z kachních jater

Počet přidaných receptů: 220

Ingredience

na porcí
Vaše cena 3290 běžně 6280 Kč sleva 48 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Recept Pečený kachní krk plněný nádivkou z kachních jater byl 15.02.2016 na 6. místě v žebříčku nejlepších receptů.

2,4
slabší recept
53 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Pečený kachní krk plněný nádivkou z kachních jater

Recept se nachází v 12 kuchařkách
KDI
VARENIE 8305 receptů
zjirousek
Kachna 154 receptů
Drůbež a králík od tety z Krnova
veraricna
Drůbež a králík od tety z Krnova 3066 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Pečený kachní krk plněný nádivkou z kachních jater

Přidat příspěvek k receptu Pečený kachní krk plněný nádivkou z kachních jater
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Vyrazte na borůvky - jsou všelékem!

    Vyrazte na borůvky - jsou všelékem!

    Sezóna borůvek, oblíbeného a velmi zdravého letního ovoce, je v plném proudu. Nejenže rostou v našich lesích, ale jsou jich také plné tržnice a stánky podél cest. Pokud jste letos borůvek měli jen po málu, dáme vám pár pádných důvodů, proč si je ve velkém dopřát, dokud jsou v čerstvé podobě.

  • Skolióza v dospělosti - kdy je nutná operace?

    Skolióza v dospělosti - kdy je nutná operace?

    Skoliózu poznáme podle vyčnívající lopatky, vykřivení v bederní oblasti, zkrácení trupu a prozradí ji i ramena, to když jedno převyšuje druhé. V dospělosti navíc skoliózu doprovázejí nepříjemné bolesti. Dá se skolióza v pozdějším věku vůbec napravit? Jaké jsou možnosti léčby?




přidat nový recept