Pečený bůček s netradiční omáčkou

2 h 40 min | hlavní chod | 5 porcí | česká kuchyně | recept zobrazen: 11750x
Vepřový bůček s křupavou kůrčičkou na pikantní omáčce s chutí česneku, zázvoru a koriandru.
Komentáře receptu 1


Postup přípravy receptu

Nejdříve si připravíme pikantní zálivku. Cibuli, česnek a čerstvý zázvor oloupeme a usekáme nahrubo. Chilli papričku zbavíme jadérek a nakrájíme na kousky. Pak očištěné suroviny zalijeme studeným vývarem, přidáme čerstvý koriandr, sojovou omáčku a vše rozmixujeme v hladkou zálivku.

Vepřový bůček očistíme a kůži ostrým nožem nakrájíme na mřížku, do které vetřeme sůl a mletý kmín. Potom maso z obou stran zprudka opečeme na oleji dorůžova. Bůček opékáme nejdříve kůží dolů tak dlouho, dokud nezrůžoví. Pak maso otočíme a jakmile se zatáhne, přendáme ho i s výpekem do pekáčku kůží nahoru. Vše zalijeme zálivkou tak, aby nebyla kůže ponořena. Bůček pečeme zvolna v předehřáté troubě doměkka.

Pečený bůček rozdělíme na porce, podlijeme vypečenou šťávou a podáváme s bramborovou kaší nebo bramborovým knedlíkem.

Pečený bůček s netradiční omáčkou je opravdovou delikatesou pro všechny, co rádi dobře propečené maso.

Jarka-P autor receptu:

Pečený bůček s netradiční omáčkou

Počet přidaných receptů: 1630

Ingredience

na porcí
Vaše cena 1649 běžně 2356 Kč sleva 30 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,7
skvělý recept
33 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Pečený bůček s netradiční omáčkou

Recept se nachází v 186 kuchařkách
Vepřové maso
Jarka-P
Vepřové maso 136 receptů
Jonyho kuchařka
elí
Jonyho kuchařka 2732 receptů
Pele_Mele aj v obrázkoch
daewoo
Pele_Mele aj v obrázkoch 4517 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Pečený bůček s netradiční omáčkou

Celkový počet komentářů u receptu: 1
Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Pečený bůček s netradiční omáčkou
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Rebarbora - zdravá i život ohrožující zelenina

    Rebarbora - zdravá i život ohrožující zelenina

    Rebarbora je zelenina více tváří - je velmi zdravá a nebezpečná zároveň. Proto je její správná příprava tak důležitá. Teprve když správně zacházíte s kyselinou šťavelovou, kterou rebarbora obsahuje, dokáže vaše tělo využít obsažené zdraví prospěšné látky. Sezóna rebarbory je krátká, proto bychom se právě v těchto dnech měli vrhnout na její nákup či sklizeň.

  • Začíná období zánětů močových cest

    Začíná období zánětů močových cest

    Venku se otepluje, což je zjara poměrně zrádný fakt. Mnohdy díky naší touze po sluníčku dochází k našemu vlastnímu prochlazení. S tím často dochází i k velmi nepříjemné nemoci - zánětu močových cest.




přidat nový recept