Pečený bůček s kysaným zelím a karlovarským knedlíkem

2 hod | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 4582x
Recept na českou klasiku - bůček, kysané zelí a karlovarský knedlík.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Cibule nakrájíme nahrubo a česnek rozetřeme. Připravíme si bůček na pečení, bůček osolíme po všech stranách, potřeme rozetřeným česnekem, vložíme na pekáč, posypeme nakrájenou cibulí a lehce okmínujeme. Vložíme do rozehřáté trouby, zapečeme, pak podlijeme vodou a za stálého podlévání pomalu dusíme doměkka.

Cibuli nakrájíme nadrobno. Špek nakrájíme na kostičky. Brambor oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Sáček kysaného zelí scedíme z nálevu, překrojíme a dáme vařit. Měkké zelí zahustíme nastrouhaným bramborem a přidáme osmaženou cibuli se špekem, vše spolu necháme řádně provařit, dochutíme solí a cukrem.

Nakrájíme si 4 rohlíky (den staré) do mísy. Přidáme 2 vejce, 2 dl mléka,150 g polohrubé mouky a lžičku soli. Vše smícháme a vyklopíme na potravinovou folii. Vytvarujeme váleček, konce stáhneme provázkem a vložíme do vařící vody a vaříme asi 30 minut. Uvařené knedlíky nakrájíme na kolečka, přidáme podušené zelí a k tomu ukrojíme upečený bůček.

Pečený bůček s kysaným zelím a karlovarským knedlíkem podáváme jako chutný hlavní chod.

Renegene autor receptu:

Pečený bůček s kysaným zelím a karlovarským knedlíkem

Počet přidaných receptů: 121

Ingredience

na porce
Vaše cena 990 běžně 6600 Kč sleva 85 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
2,2
slabší recept
30 hlasujících
  • Recept Pečený bůček s kysaným zelím a karlovarským knedlíkem - Pečený bůček s kysaným zelím a karlovarským knedlíkem
  • Recept Pečený bůček s kysaným zelím a karlovarským knedlíkem - Pečený bůček s kysaným zelím a karlovarským knedlíkem

Kuchařky obsahující recept Pečený bůček s kysaným zelím a karlovarským knedlíkem

Recept se nachází v 36 kuchařkách
Katika
Katika 1287 receptů
zjirousek
Maso - vepřový bůček 180 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Pečený bůček s kysaným zelím a karlovarským knedlíkem

Přidat příspěvek k receptu Pečený bůček s kysaným zelím a karlovarským knedlíkem
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Letní sezóna začala pěkně zprudka, proto není od věci si připomenout několik faktů a mýtů o opalování ještě předtím, než se na vás sluníčko neblaze podepíše. Nechceme přece, aby naše pleť předčasně zestárla, nebo abychom snad onemocněli rakovinou kůže.

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.




přidat nový recept