Pečený bažant s mandlovou nádivkou, jablky, cibulkou, anglickou slaninou a brusinkami. Recept na slavnostní hlavní chod.
směs | |
---|---|
4 špetky | sůl |
2 ks | vejce |
2 plátky | máslo |
1 hrneček | mléko |
1 ks | cibule |
1 ks | jablko |
2 ks | žemle |
1 ks | bažant |
1 kostka | Masox |
2 špetky | mletý pepř |
2 špetky | paprika mletá |
2 hrstě | mandle (loupané) |
10 dkg | anglická slanina (plátky) |
podle potřeby | |
bobkový list | |
na ozdobu | |
1 snítka | bazalka |
1 sklenka | brusinkový kompot |
Bažanta stáhneme, vykucháme a namočíme na dvě hodiny do mléka. Připravíme nádivku: Promícháme máslo, 2 žloutky, nakrájené žemle, mléko, sůl, nasekané mandle a nakonec přidáme sníh vyšlehaný ze 2 bílků. Bažanta osolíme, dovnitř dáme kousek slaniny a nádivku. Přebytečnou nádivku položíme vedle bažanta do pekáčku. Celého bažanta pokryjeme anglickou slaninou. Bažanta v pekáčku obložíme cibulí nakrájenou na kolečka, neoloupaným jablkem nakrájeným na osminky a posypeme mandlemi. A nakonec přidáme několik plátků másla. Vše v pekáčku podle chuti opepříme, posypeme uzenou paprikou a ozdobíme bobkovým listem. Bažanta s mandlovou nádivkou pečeme v troubě asi 90 minut a podléváme vývarem z kostky. Na talíři pečeného bažanta s mandlovou nádivkou ozdobíme brusinkovým kompotem a lístečkem bazalky.
Svatomartinské hody - 6 nejlepších receptů na báječnou hostinu
Přichází jedna z gastronomicky opěvovaných událostí - svatomartinské slavnosti, které neodmyslitelně patří k svátku svatého Martina. 11. listopad symbolizuje konec podzimu a příchod zimy, ale také bujaré veselí, popíjení mladého vína a pojídání slavnostních pokrmů v čele s tradiční svatomartinskou pečenou husou. Máme pro vás ty nejlepší recepty, se kterými zabodujete!
autor Danuše
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena