Pečení pstruzi na másle a bylinkách

1 hod | hlavní chod | 2 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 125610x
Vyzkoušejte chutný recept na bylinkové pstruhy na másle pečené s bramborem na rozmarýnu.
Komentáře receptu 4
Uvařil jsem to (Recept vařilo 8 lidí)


Postup přípravy receptu

Celé brambory řádně očistíme kartáčkem, omyjeme a osušíme. Do každé brambory uděláme tenké zářezy nožem a na paříku uvaříme do poloměkka. Lístečky rozmarýnu jemně usekáme a promícháme se solí, čerstvě mletým pepřem a olejem. Omyté citrony nakrájíme na plátky.

Vykuchané pstruhy omyjeme a osušíme. Z obou stran rovněž do kůže uděláme několik zářezů, do kterých naneseme ochucený olej s rozmarýnem. Dutinu břišní osolíme a vyplníme plátky citronu a másla. Poloměkké brambory také potřeme ochuceným olejem, zářezy vyplníme bylinkami a spolu s rybami rozložíme do pekáčku.

Pstruhy s bramborami pečeme v předtopené troubě při 200°C, za občasného potírání olejem a podléváním vínem dozlatova.

Upečené pstruhy s bramborami rozdělíme na nahřáté talíře, přelijeme vypečenou šťávou, ozdobíme citronem a snítkou bylinek.

Jarka-P autor receptu:

Pečení pstruzi na másle a bylinkách

Počet přidaných receptů: 1641

Ingredience

na porce
Vaše cena 4990 běžně 11980 Kč sleva 58 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,4
skvělý recept
67 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Pečení pstruzi na másle a bylinkách

Recept se nachází v 154 kuchařkách
Rybí pokrmy
Jarka-P
Rybí pokrmy 110 receptů
veriri
Papáníčko 2886 receptů
alča
Babča ALČA 1186 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Pečení pstruzi na másle a bylinkách

Celkový počet komentářů u receptu: 4
  • Komentář k receptu Pečení pstruzi na másle a bylinkách Filip 03.01.2015 22:37:27

    Absolutně nevhodné je využití másla ke smažení. Rádo se připaluje a teplem vytváří nevhodné sloučeniny pro naše tělo. Používáme jej spíše na polévání, ochucování a vzácně u mimořádných situací na krátkodobé osmahnutí jíšky nebo zeleniny – např. mrkve k dušení.

  • Úprava Miras 11.10.2012 14:52:55

    Takže recept děláme již léta, le lehce upraven. Bez nářezů a citrónu uvnitř.. místo oleje použít rozpuštěné máslo. Je to daleko chutnější.. Použijte něco jako podravku, ale kupte bez glutamátů. Je to důležité kvůli chuti. Vytřete tím vnitřek pstruha a nacpěte bazalkou. je ve vaší vůli jakou má konzistenci. Záleží jestli jí jíte nebo jen na ochucení. Vložte ještě kousek másle " dle chuti" a to stačí. já dávám ještě trochu cibulky a česneku. Mám to rád. A pstruh má obecně známé na grilu i v troubě poznáte, že je hotov ve chvíli, kdy se mu zakalí oči, ale to je na vás. Trochu lepší je maličko dozlatova. A stačí. Lehké, dobré.

  • MartinaaaK 01.06.2012 13:06:58

    Nechápu, kde tento recept vzal takové hodnocení. Zkusila jsem ho a byla jsem dost zklamaná. Na vrchu cítíte jen jehličí (a to jsem dávala čerstvý rozmarýn) a uprostřed kyselý citrón. Dělala jsem něco špatně?

    • My použili rozmarýn sušený. Každopádně se to s ním nesmí přehánět. A dva citrony na dva pstruhy jsou také zbytečné, dali jsme každému do břicha tolik plátků, koli se vešlo (cca 4), šťávou pokapali a bylo to akorát. :)

Celkový počet komentářů: 4
Nalezeno receptů: 4
Přidat příspěvek k receptu Pečení pstruzi na másle a bylinkách
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Běhání jako sport, zábava i relax

    Běhání jako sport, zábava i relax

    Hned z jara je potkáváme všude - na silnicích, na lesních a polních cestách. Nepotřebují ke své vášni žádný nástroj ani pomůcku. Ano, jsou to běžci. Běh je u nás hned po cyklistice druhým nejoblíbenějším sportem. Prodlužuje délku života, snižuje vysoký krevní tlak, nadváhu, posiluje celkovou kondici, imunitu a paměť a zmírňuje deprese. Více než polovina běžců se svojí zálibě věnuje 2 - 3x týdně a mluvíme-li o zálibě, není to vždy tak zcela přesné - často začínáme běhat kvůli nedostatku pohybu a hlavně pro potřebu zhubnout. Častěji potkáváme na provizorních běžeckých trasách ženy.

  • Letní průjmy - čemu se na dovolené vyhnout?

    Letní průjmy - čemu se na dovolené vyhnout?

    Průjmové onemocnění je jednou z nejčastějších letních zdravotních komplikací. Může se týkat cestovatelů do zahraničních zemí (zejména mimoevropských), ale není ojedinělé ani na cestách po naší republice a výjimečně i po vlastním grilování doma na zahradě. Letní teploty jsou pro mnohé z nás sice příjemné, ale nahrávají také množení bakterií zejména v potravinách, ale také třeba i ve vodě.




přidat nový recept