Pečené vepřové ocásky

1 h 30 min | hlavní chod | 6 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 36492x
Recept na šťavnaté pečené ocásky, které podáváme s knedlíky, dušeným zelím, nebo špenátem.
Komentáře receptu 9
Uvařil jsem to (Recept vařili 3 lidé)


Postup přípravy receptu

Vepřové masité ocásky (horní části, zbavené z větší části kůže) omyjeme.

Petrželovou nať velmi jemně usekáme nebo umeleme a promícháme s mlékem a drceným kmínem. Ocásky vložíme do takto připravené marinády a necháme několik hodin rozležet, nejlépe přes noc.

Takto uleželé ocásky osušíme, vložíme do pekáče, osolíme a pečeme v troubě dorůžova. Během pečení občas podléváme ocásky vývarem. Měkké ocásky vyjmeme a výpek podle potřeby zředíme vývarem a zahustíme jíškou.

Šťavnaté pečené vepřové ocásky rozdělíme na porce, přelijeme šťávou a podáváme s karlovarským knedlíkem nebo bramborovo-šunkovými knedlíčky a dušeným zelím nebo špenátem.

autor receptu:

Pečené vepřové ocásky

Počet přidaných receptů: 1235

Ingredience

na porce
Vaše cena 549 běžně 10500 Kč sleva 95 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Recept Pečené vepřové ocásky byl 24.05.2009 na 2. místě v žebříčku nejlepších receptů.

3,7
dobrý recept
72 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Pečené vepřové ocásky

Recept se nachází v 138 kuchařkách
Vepřové maso
Jarka-P
Vepřové maso 108 receptů
myš1
recepty 4619 receptů
Jonyho kuchařka
elí
Jonyho kuchařka 2712 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Pečené vepřové ocásky

Celkový počet komentářů u receptu: 9
Celkový počet komentářů: 9
Nalezeno receptů: 9
Přidat příspěvek k receptu Pečené vepřové ocásky
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Typy žloutenek a jak je odhalit

    Typy žloutenek a jak je odhalit

    Žloutenka (hepatitida) je infekční onemocnění několika typů. Na počátku se onemocnění nemusí nijak výrazně projevovat. V některých případech žloutenku rozpoznáme až v pozdní fázi, kdy jsou poškozená játra.

  • Význam bílkovin v naší stravě

    Význam bílkovin v naší stravě

    Bílkoviny (proteiny) patří v naší stravě mezi základní a nenahraditelné živiny. Za den by jich měl dospělý člověk sníst zhruba 0,8 g na každý kilogram své tělesné hmotnosti. Každý člověk tudíž potřebuje jiné množství bílkovin, odtud také pramení dietní jídelníčky "na míru".




přidat nový recept