Recept na tradiční skvělý pokrm.
10 ks | vepřové koleno |
příloha | |
---|---|
česnek | |
majoránka | |
kmín | |
sádlo | |
pepř a sůl | |
250 g | uzený bůček |
sušené houby | |
500 g | kroupy velké |
podle potřeby | |
česnek | |
cibule | |
mouka | |
kmín | |
pepř a sůl | |
pivo na podlévání |
Koleno osolíme a okmínujeme nejlépe den předem, potřeme česnekem a vložíme do pekáče na nakrájenou cibuli, podlijeme pivem a pečeme, za občasného přelévání vypečenou šťávou, dozlatova. Kolena vyjmeme, šťávu vydusíme do tuku, zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme trochou vývaru a provaříme minimálně 20 minut. Nakonec šťávu přecedíme a vmícháme do ní kostičku studeného másla a už nevaříme.
Pro přípravu kuby používáme ingredience uvedené na přílohu. Kroupy propláchneme, den předem namočíme do studené vody. Následující den je osolíme, uvaříme doměkka a slijeme. Na sádle orestujeme dozlatova najemno nakrájenou cibuli s kmínem. Přidáme předem namočené a scezené sušené houby, kroupy, česnek a vše promícháme a krátce orestujeme. Přidáme majoránku a podlijeme lehce vývarem a necháme provařit do hustší směsi. Pečené vepřové koleno na talíři přelijeme šťávou a houbového kubu podáváme jako přílohu.
Vánoční videorecept: Houbový kuba podle šéfkuchaře restaurace Grand Cru
Houbový kuba v luxusním podání. Tenhle recept na tradiční vánoční pokrm podle šéfkuchaře Jana Punčocháře musíte vyzkoušet! Příprava není nijak náročná na čas a postačí opravdu jen pár ingrediencí.
autor Alakarte-cz
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena