Pečené střapaté řízky

45 min | hlavní chod | 8 porcí | česká kuchyně | recept zobrazen: 9935x
Pokud nesmíte smažené, a přesto máte chuť na řízek, zkuste si udělat střapaté řízky v troubě podle tohoto receptu.
Komentáře receptu 2
Uvařil jsem to (Recept vařili 4 lidé)


Postup přípravy receptu

Vepřové maso nakrájíme na menší plátky a naklepeme. Pokrm můžeme připravit také z krůtího, kuřecího nebo dokonce rybího masa. Připravíme si bílý neochucený jogurt, vejce, česnek, sůl a koření podle chuti. Do jogurtu prolisujeme česnek, osolíme, přidáme vejce a okořeníme. Zamícháme a naložíme do této směsi naklepané maso. Nejlépe je nechat maso naložené přes noc, ale stačí i 2 hodiny.

Na obalení si nastrouháme tvrdý sýr (lépe nějaký tučnější) a strouhanku. Směs na obalování smícháme ze strouhanky a strouhaného sýru v poměru asi 1:1. Pokud netrefíme množství a něco zůstane, přesejeme směs a sýr dáme potom navrch řízků. Řízky obalíme v připravené směsi a pokládáme na plech vyložený pečícím papírem potřený máslem nebo olejem.

Střapaté řízky pečeme asi 20 minut v troubě při 180 °C. Řízky musí chytnout barvu. Pozor, ke konci pečení přepneme na vrchní pečení, aby se sýr zespodu nepřipálil.

Pečené střapaté řízky podáváme jako výborný hlavní chod s přílohou podle chuti, výborné jsou například s vařenými brambory nebo bramborovou kaší.

autor receptu:

Pečené střapaté řízky

Počet přidaných receptů: 20

Ingredience

na porcí
Vaše cena 1890 běžně 4550 Kč sleva 58 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3,8
dobrý recept
32 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Pečené střapaté řízky

Recept se nachází v 244 kuchařkách
Mé oblíbené recepty
Sopťa
Mé oblíbené recepty 19 receptů
KDI
VARENIE 8304 receptů
VREGULI
JÍDLA Z VEPŘOVÉHO MASA 250 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Pečené střapaté řízky

Celkový počet komentářů u receptu: 2
Celkový počet komentářů: 2
Nalezeno receptů: 2
Přidat příspěvek k receptu Pečené střapaté řízky
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept