Pečené ovarové koleno

2 h 40 min | chuťovka | 2 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 26754x
Recept pro milovníky pořádného masa.
Komentáře receptu 3
Uvařil jsem to (Recept vařili 2 lidé)


Postup přípravy receptu

Nachystáme si hrnec, do kterého se vleze koleno. V konvici přivedeme k varu vodu a vlijeme ji do hrnce. Přidáme všechno koření a sůl. V hrnci vše přivedeme k varu. Do vroucí vody vložíme koleno a vaříme ho asi 5 minut, až se maso zatáhne. Pak teplotu ztlumíme a koleno zvolna vaříme, až změkne. Doba je kolem 1,5 - 2 hodiny, záleží na velikosti kolene. Měkké koleno vyjmeme a necháme okapat.

Troubu předehřejeme na 180 °C. Ovarové koleno vložíme do pekáčku a zalijeme pivem. Za občasného přelévání ho pečeme asi 30 - 40 minut. Pak teplotu zvýšíme na 220 °C a pečeme, až se vypeče kůrčička požadované barvy a křupavosti.

Pečené ovarové koleno podáváme s čerstvým pečivem, křenem a hořčicí. Výborné je ale taky s fazolemi.

Vilienka autor receptu:

Pečené ovarové koleno

Počet přidaných receptů: 1275

Ingredience

na porce
Vaše cena 1999 běžně 4236 Kč sleva 53 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,1
skvělý recept
19 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Pečené ovarové koleno

Recept se nachází v 113 kuchařkách
Dajpum
Dagmařiny Recepty 2627 receptů
Jonyho kuchařka
elí
Jonyho kuchařka 2732 receptů
Jozar
Vepřové 1214 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Pečené ovarové koleno

Celkový počet komentářů u receptu: 3
  • připomínka František Renner 22.10.2015 12:56:13

    Já bych tam trochu tý Vegety dal,dáváme jí skoro do všeho vaření a nevidím v tom nic závadnýho a ušetřím nějaké bujonové kostky nebo vaření nějakého vývaru,kde ho pak musím po několik dnů uchovávat v lednici.Nemám ale rád příchuť bobkového listu a nového koření.Jinak bych s Tomášem souhlasil a postupoval bych stejně.
    Mimochodem dnes jsem se do toho pustil a koleno jsem dal do papiňáku.
    Tak doufám,že bude OK.

  • Ovarové koleno marian 02.01.2015 15:11:12

    a kde je zelenina jako mrkev,celer a petržel a při pečení posypat cibulkou

  • Komentář k receptu Pečené ovarové koleno Tomáš 31.01.2014 16:37:18

    Já bych to normálně od začátku pekl na 200 stupňů asi tak 20 minut. Vždyť koleno už je uvařené a dalo by se již konzumovat, tak jaképak 40ti minutové pečení? Za těch 20 minut se mi musí ta naříznutá kůže krásně vypéci. Jo a co ta vegeta, to je fór? Vždyť se má vařit v kuchyni a né v chemické laborce ;-)

Celkový počet komentářů: 3
Nalezeno receptů: 3
Přidat příspěvek k receptu Pečené ovarové koleno
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Artróza a artritida - jaký je mezi nimi rozdíl?

    Artróza a artritida - jaký je mezi nimi rozdíl?

    Určitě jste už tyto dva pojmy někdy slyšeli. Ale víte, proč někdy mluvíme o artróze a jindy o artritidě a jaký je mezi nimi rozdíl?

  • Načerpejte na jaře sílu z medvědího česneku

    Načerpejte na jaře sílu z medvědího česneku

    Medvědí česnek známe nejspíš všichni, je považován za nejsilnější jarní bylinu a jeho detoxikační účinky, pro které je v těchto dnech hojně vyhledáván, jsou doslova zázračné. Právě nyní tato bylinka krásně bíle kvete, a když budete mít štěstí, můžete na něj narazit při procházkách listnatými lesy, kde jsou někdy vidět celé lány medvědího česneku.




přidat nový recept