Pečené ovarové koleno

2 h 40 min | chuťovka | 2 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 27069x
Recept pro milovníky pořádného masa.
Komentáře receptu 3
Uvařil jsem to (Recept vařili 2 lidé)


Postup přípravy receptu

Nachystáme si hrnec, do kterého se vleze koleno. V konvici přivedeme k varu vodu a vlijeme ji do hrnce. Přidáme všechno koření a sůl. V hrnci vše přivedeme k varu. Do vroucí vody vložíme koleno a vaříme ho asi 5 minut, až se maso zatáhne. Pak teplotu ztlumíme a koleno zvolna vaříme, až změkne. Doba je kolem 1,5 - 2 hodiny, záleží na velikosti kolene. Měkké koleno vyjmeme a necháme okapat.

Troubu předehřejeme na 180 °C. Ovarové koleno vložíme do pekáčku a zalijeme pivem. Za občasného přelévání ho pečeme asi 30 - 40 minut. Pak teplotu zvýšíme na 220 °C a pečeme, až se vypeče kůrčička požadované barvy a křupavosti.

Pečené ovarové koleno podáváme s čerstvým pečivem, křenem a hořčicí. Výborné je ale taky s fazolemi.

Vilienka autor receptu:

Pečené ovarové koleno

Počet přidaných receptů: 1275

Ingredience

na porce
Vaše cena 2799 běžně 5500 Kč sleva 49 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,1
skvělý recept
19 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Pečené ovarové koleno

Recept se nachází v 113 kuchařkách
Dajpum
Dagmařiny Recepty 2627 receptů
Jonyho kuchařka
elí
Jonyho kuchařka 2732 receptů
Jozar
Vepřové 1223 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Pečené ovarové koleno

Celkový počet komentářů u receptu: 3
  • připomínka František Renner 22.10.2015 12:56:13

    Já bych tam trochu tý Vegety dal,dáváme jí skoro do všeho vaření a nevidím v tom nic závadnýho a ušetřím nějaké bujonové kostky nebo vaření nějakého vývaru,kde ho pak musím po několik dnů uchovávat v lednici.Nemám ale rád příchuť bobkového listu a nového koření.Jinak bych s Tomášem souhlasil a postupoval bych stejně.
    Mimochodem dnes jsem se do toho pustil a koleno jsem dal do papiňáku.
    Tak doufám,že bude OK.

  • Ovarové koleno marian 02.01.2015 15:11:12

    a kde je zelenina jako mrkev,celer a petržel a při pečení posypat cibulkou

  • Komentář k receptu Pečené ovarové koleno Tomáš 31.01.2014 16:37:18

    Já bych to normálně od začátku pekl na 200 stupňů asi tak 20 minut. Vždyť koleno už je uvařené a dalo by se již konzumovat, tak jaképak 40ti minutové pečení? Za těch 20 minut se mi musí ta naříznutá kůže krásně vypéci. Jo a co ta vegeta, to je fór? Vždyť se má vařit v kuchyni a né v chemické laborce ;-)

Celkový počet komentářů: 3
Nalezeno receptů: 3
Přidat příspěvek k receptu Pečené ovarové koleno
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept