Pečené medové hrušky

35 min | chuťovka | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 30951x
Ovocný dezert ze zralých hrušek, kterých je právě teď na zahrádkách dostatek. Dochutíme medem, oříšky, sladkým kořením a zapečeme.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Zralejší (ne přezrálé) hrušky oloupeme, okrájíme stopky a rozpůlíme. Jádřince vydlabeme. Vlašské ořechy nasekáme.

Zapékací misku vymažeme máslem, poklademe hrušky řeznou stranou nahoru a pomažeme medem. Posypeme ořechy, zázvorem, skořicí a na každou hrušku dáme kousíček másla.

Troubu předehřejeme asi na 170 °C a hrušky zapékáme asi 20 - 30 minut podle typu trouby. Hrušky nezralé potřebují delší dobu, aby změkly.

Pečené medové hrušky dáme na talíře, kde je ještě podle chuti můžeme pokapat medem, případně ozdobit ušlehanou smetanou, rozpuštěnou čokoládou apod. Pečené hrušky podáváme teplé a ihned po přípravě.

Michy autor receptu:

Pečené medové hrušky

Počet přidaných receptů: 2818

Ingredience

Vaše cena 4199 běžně 6884 Kč sleva 39 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,7
skvělý recept
15 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Pečené medové hrušky

Recept se nachází v 77 kuchařkách
Kuchta
Kájova kuchařka 5979 receptů
anisek
Aniččina kuchařka 1002 receptů
Tetiny ovocné recepty
veraricna
Tetiny ovocné recepty 2617 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Pečené medové hrušky

Přidat příspěvek k receptu Pečené medové hrušky
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Senná rýma - příznaky, léčba a prevence

    Senná rýma - příznaky, léčba a prevence

    Senná rýma je pylová alergie. Jde o stav, kdy imunitní systém přehnaně reaguje na některé neškodné podněty, např. pylová zrna, prach, roztoče, zvířecí srst či některé potraviny.

  • Rebarbora - zdravá i život ohrožující zelenina

    Rebarbora - zdravá i život ohrožující zelenina

    Rebarbora je zelenina více tváří - je velmi zdravá a nebezpečná zároveň. Proto je její správná příprava tak důležitá. Teprve když správně zacházíte s kyselinou šťavelovou, kterou rebarbora obsahuje, dokáže vaše tělo využít obsažené zdraví prospěšné látky. Sezóna rebarbory je krátká, proto bychom se právě v těchto dnech měli vrhnout na její nákup či sklizeň.




přidat nový recept