Pečené kuře na zelí s houbami, zakysanou smetanou a bramborem

1 h 30 min | hlavní chod | česká kuchyně | recept zobrazen: 292x
Recept na netradičně připravené kuře, které pečeme zároveň s přílohou.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Nejprve si osolíme a opepříme kuře. Poté smícháme trochu mleté pálivé papriky s trochou oleje. Touto směsí potřeme celé kuře, nejlépe směs vetřít prsty (čím lépe směs vetřeme, tím lepší bude kůrčička).

Dále si připravíme kysané zelí, vymačkáme z něj přebytečnou šťávu a nakrájíme. K nakrájenému zelí přidáme nakládané houby (množství podle vlastního uvážení) a zakysanou smetanu. Směs dobře promícháme.

Nakrájíme si cibuli na kostičky a na másle jí osmažíme. Takto upravenou cibuli dáme na dno pekáče. Na cibuli vrstvíme směs zelí, hub a zakysané smetany a navrch všeho položíme kuře, které ještě posypeme kmínem. Brambory oloupeme a položíme kolem kuřete, okořeníme podle chuti.

Kuře na zelí s houbami, zakysanou smetanou a bramborem přikryjeme a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při 190 °C cca 60 minut, poté pekáč odkryjeme a ještě alespoň 20 - 30 minut dopékáme dozlatova.

Kuře můžeme občas potřít šťávou, která se nám v pekáči tvoří.

autor receptu:

Pečené kuře na zelí s houbami, zakysanou smetanou a bramborem

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience

Vaše cena 3549 běžně 5460 Kč sleva 35 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Pečené kuře na zelí s houbami, zakysanou smetanou a bramborem

Recept se nachází v 28 kuchařkách
Lauralin
Maso 2 recepty
Drůbež a králík od tety z Krnova
veraricna
Drůbež a králík od tety z Krnova 3066 receptů
Zorňafa
1. aa-1b 4186 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Pečené kuře na zelí s houbami, zakysanou smetanou a bramborem

Přidat příspěvek k receptu Pečené kuře na zelí s houbami, zakysanou smetanou a bramborem
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept