Pečené kuře na pivu

1 h 15 min | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 17023x
Pečené kuře patří k jednoduchým a zároveň oblíbeným hlavním chodům české kuchyně. Dnes si kuře připravíme na pivu. Velmi jednoduchý recept.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařili 2 lidé)


Postup přípravy receptu

Kuře omyjeme, osušíme a rozčtvrtíme.

V malé misce smícháme olej, stejné množství světlého piva, kmín, koření na pečené kuře a sojovou omáčku.

Kuře vložíme do pekáče a všechny čtvrtky důkladně potřeme namíchanou směsí.

Troubu předehřejeme na 180 °C a kuře dáme péct. Pečeme přibližně hodinu. Během pečení pravidelně poléváme zbylým pivem, dokud nevznikne křupavá kůrka.

Pečené kuře na pivu podáváme s rýží.

konvalinka autor receptu:

Pečené kuře na pivu

Počet přidaných receptů: 546

Ingredience

na porce
Vaše cena 2190 běžně 4140 Kč sleva 47 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,1
skvělý recept
23 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Pečené kuře na pivu

Recept se nachází v 93 kuchařkách
Dajpum
Dagmařiny Recepty 2627 receptů
KDI
VARENIE 8284 receptů
zjirousek
Kuře 1854 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Pečené kuře na pivu

Přidat příspěvek k receptu Pečené kuře na pivu
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Artróza a artritida - jaký je mezi nimi rozdíl?

    Artróza a artritida - jaký je mezi nimi rozdíl?

    Určitě jste už tyto dva pojmy někdy slyšeli. Ale víte, proč někdy mluvíme o artróze a jindy o artritidě a jaký je mezi nimi rozdíl?

  • Načerpejte na jaře sílu z medvědího česneku

    Načerpejte na jaře sílu z medvědího česneku

    Medvědí česnek známe nejspíš všichni, je považován za nejsilnější jarní bylinu a jeho detoxikační účinky, pro které je v těchto dnech hojně vyhledáván, jsou doslova zázračné. Právě nyní tato bylinka krásně bíle kvete, a když budete mít štěstí, můžete na něj narazit při procházkách listnatými lesy, kde jsou někdy vidět celé lány medvědího česneku.




přidat nový recept