Pečené krůtí stehno

2 h 30 min | hlavní chod | 2 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 33886x
Velmi dobré měkké masíčko k rýži, zvládnou ho připravit i úplní amatéři a nešikové.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařili 2 lidé)


Postup přípravy receptu

Nakrájíme nahrubo oloupanou cibuli, nasypeme do pekáče s pokličkou, přihodíme krůtí stehna celá nebo rozpůlená, osolíme je, opepříme a posypeme majoránkou. Kápneme malinko oleje, pro dietní efekt sundáme ze stehen kůži.

Krůtí stehna pečeme na 180 - 200 °C v rozehřáté troubě doměkka. Pečeme cca 2 hodiny.

Samozřejmě takto můžeme péct naporcované kuře, doba pečení je potom kratší. Avšak co jinak s něčím tak tuhým a kompaktním jako je krůtí stehno! Lze použít i spodní.

Pečené krůtí stehno podáváme s hřebíčkovou rýží.

Elík autor receptu:

Pečené krůtí stehno

Počet přidaných receptů: 75

Ingredience

na porce

Kuchařky obsahující recept Pečené krůtí stehno

Recept se nachází v 18 kuchařkách
KDI
VARENIE 4757 receptů
Maso a uzeniny od tety z Krnova
veraricna
Maso a uzeniny od tety z Krnova 5069 receptů
zjirousek
Krůta, krocan 278 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Pečené krůtí stehno

Přidat příspěvek k receptu Pečené krůtí stehno
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept