Pečené koule z mletého masa

1 h 15 min | hlavní chod | 6 porcí | česká kuchyně | recept zobrazen: 3223x
Koule z vepřového mletého masa, plněné uzeninou, vejcem a kyselou okurkou. Pečeme v troubě na cibuli a podáváme s bramborem.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařili 2 lidé)


Postup přípravy receptu

Vepřové maso očistíme a umeleme. Za stálého míchání přilijeme všechno mléko, přidáme solamyl, koření, sůl a prolisovaný česnek. Směs necháme odležet v chladu asi půl hodiny. Mléko se zcela do masa vsákne a směs zhoustne.

Mezitím oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka. Vejce uvařená natvrdo oloupeme a rozkrojíme na poloviny. Okurku nastrouháme a šunkový salám nakrájíme na kostičky.

Mletou ochucenou směs rozdělíme na 6 dílů a mokrýma rukama tvarujeme placku ve velikosti dlaně. Práci s masem nám usnadní navlhčená potravinářská folie. Na každou placku položíme kousek vejce, několik kostiček salámu, nastrouhanou okurku a vytvoříme kouli.

Dno pekáčku vyložíme kolečky cibule, poklademe masovými koulemi a podlijeme studeným vývarem. Vložíme do trouby a pečeme při střední teplotě asi 30 minut. Ke konci pečení můžeme teplotu zvýšit, aby maso zrůžovělo.

Plněné masové koule pečené na cibuli podáváme s vařenými nebo opečenými brambory, bramborovou kaší nebo jenom s pečivem.

autor receptu:

Pečené koule z mletého masa

Počet přidaných receptů: 1322

Ingredience

na porcí
Vaše cena 599 běžně 5960 Kč sleva 90 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,3
skvělý recept
19 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Pečené koule z mletého masa

Recept se nachází v 131 kuchařkách
Mletá masa
Jarka-P
Mletá masa 68 receptů
KDI
VARENIE 4745 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Pečené koule z mletého masa

Přidat příspěvek k receptu Pečené koule z mletého masa
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.

  • Intimní hygiena malých dětí

    Intimní hygiena malých dětí

    Zásady osobní hygieny mají specifický význam pro každého jedince. Jsou rozdílné u dívek i chlapců v jednotlivých obdobích života a souvisí také s hormonálními změnami, které se v těchto obdobích vyskytují. Intimní hygienu našich nejmenších bychom rozhodně neměli podceňovat, přestože je toto citlivé téma opředeno mnoha mýty, pověrami a babskými radami, které ne vždy fungují.




přidat nový recept