Pečené koule z mletého masa

1 h 15 min | hlavní chod | 6 porcí | česká kuchyně | recept zobrazen: 2833x
Koule z vepřového mletého masa, plněné uzeninou, vejcem a kyselou okurkou. Pečeme v troubě na cibuli a podáváme s bramborem.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařili 2 lidé)


Postup přípravy receptu

Vepřové maso očistíme a umeleme. Za stálého míchání přilijeme všechno mléko, přidáme solamyl, koření, sůl a prolisovaný česnek. Směs necháme odležet v chladu asi půl hodiny. Mléko se zcela do masa vsákne a směs zhoustne.

Mezitím oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka. Vejce uvařená natvrdo oloupeme a rozkrojíme na poloviny. Okurku nastrouháme a šunkový salám nakrájíme na kostičky.

Mletou ochucenou směs rozdělíme na 6 dílů a mokrýma rukama tvarujeme placku ve velikosti dlaně. Práci s masem nám usnadní navlhčená potravinářská folie. Na každou placku položíme kousek vejce, několik kostiček salámu, nastrouhanou okurku a vytvoříme kouli.

Dno pekáčku vyložíme kolečky cibule, poklademe masovými koulemi a podlijeme studeným vývarem. Vložíme do trouby a pečeme při střední teplotě asi 30 minut. Ke konci pečení můžeme teplotu zvýšit, aby maso zrůžovělo.

Plněné masové koule pečené na cibuli podáváme s vařenými nebo opečenými brambory, bramborovou kaší nebo jenom s pečivem.

autor receptu:

Pečené koule z mletého masa

Počet přidaných receptů: 1231

Ingredience

na porcí
Vaše cena 199 běžně 4999 Kč sleva 96 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,3
skvělý recept
19 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Pečené koule z mletého masa

Recept se nachází v 129 kuchařkách
Mletá masa
Jarka-P
Mletá masa 65 receptů
KDI
VARENIE 4286 receptů
vařecka
Kuchařska2 1252 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Pečené koule z mletého masa

Přidat příspěvek k receptu Pečené koule z mletého masa
* Povinné pole

Soutěž o bestseller - Kuchařka pro dceru

Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Význam bílkovin v naší stravě

    Význam bílkovin v naší stravě

    Bílkoviny (proteiny) patří v naší stravě mezi základní a nenahraditelné živiny. Za den by jich měl dospělý člověk sníst zhruba 0,8 g na každý kilogram své tělesné hmotnosti. Každý člověk tudíž potřebuje jiné množství bílkovin, odtud také pramení dietní jídelníčky "na míru".

  • Thajská masáž

    Thajská masáž

    Thajská masáž je popisována jako metodika práce s tělem na základě prvků akupresury a jógy. Je v ní obsaženo časté, dlouhé a procítěné protahování, díky tomu bývá lidově nazývána jógová masáž a také jóga pro líné.




přidat nový recept