Pečené (grilované) vepřové koleno

2 hod | hlavní chod | 2 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 50710x
Výborná pochoutka pro večerní posezení.
Komentáře receptu 1
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Kůži na kolenu nařežeme na čtverečky. Smícháme přísady marinády a koleno naložíme (do igelitového pytlíku) alespoň na 24 hodin. V lednici pytlík občas otočíme.

V zakrytém pekáči (v alobalu) pak koleno v troubě dusíme na 160 - 180 °C podle velikosti kolena asi hodinu a půl. Potom vepřové koleno odkryjeme a dopečeme na grilu.

Dřevěné uhlí, do kterého na konec grilování dáme namočený jalovec zabalený v propíchaném alobalu, nemá konkurenci.

Do marinády můžeme přidat koření podle chuti. Moje zkušenost ale je - čím méně, tím lépe. Při marinování používám vakuový marinovač. Jak říká žena - další krám v kuchyni, ale já jsem spokojený.

autor receptu:

Pečené (grilované) vepřové koleno

Počet přidaných receptů: 13

Ingredience

na porce
Vaše cena 4199 běžně 6884 Kč sleva 39 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,7
skvělý recept
34 hlasujících
  • Recept Pečené (grilované) vepřové koleno - Pečené (grilované) vepřové koleno

Kuchařky obsahující recept Pečené (grilované) vepřové koleno

Recept se nachází v 100 kuchařkách
Dajpum
Dagmařiny Recepty 2627 receptů
Jonyho kuchařka
elí
Jonyho kuchařka 2732 receptů
Jozar
Vepřové 1216 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Pečené (grilované) vepřové koleno

Celkový počet komentářů u receptu: 1
  • Luboš 29.09.2011 18:43:47

    Kdyby jste tam přes recept nedávali reklamu na maggi, který nejde vypnout tak si ho i přečtu. Gratuluju, krásný paskvil.

Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Pečené (grilované) vepřové koleno
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Senná rýma - příznaky, léčba a prevence

    Senná rýma - příznaky, léčba a prevence

    Senná rýma je pylová alergie. Jde o stav, kdy imunitní systém přehnaně reaguje na některé neškodné podněty, např. pylová zrna, prach, roztoče, zvířecí srst či některé potraviny.

  • Rebarbora - zdravá i život ohrožující zelenina

    Rebarbora - zdravá i život ohrožující zelenina

    Rebarbora je zelenina více tváří - je velmi zdravá a nebezpečná zároveň. Proto je její správná příprava tak důležitá. Teprve když správně zacházíte s kyselinou šťavelovou, kterou rebarbora obsahuje, dokáže vaše tělo využít obsažené zdraví prospěšné látky. Sezóna rebarbory je krátká, proto bychom se právě v těchto dnech měli vrhnout na její nákup či sklizeň.




přidat nový recept