Pečené brambůrky podle J.F. Zatloukalové

20 min | příloha | 4 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 1907x
Úžasný recept na křupavoučké brambůrky, po kterých se jen zapráší.
Komentáře receptu 1
Uvařil jsem to (Recept vařili 4 lidé)


Postup přípravy receptu

Brambory oškrábeme, nakrájíme na kostičky a se lžičkou soli dáme vařit. Jakmile začne voda vřít, necháme brambory projít varem přesně 4 minuty. Vodu poté ihned slijeme. Hrnec zaděláme pokličkou a brambory několikrát zakroužíme, zatřeseme. Jejich povrch bude jakoby střapatý a hrany budou zaoblené.

Troubu předehřejeme na 220 °C a rozehřejeme uvnitř zároveň i hlubší plech se 2 lžícemi sádla. Plech vyndáme a opatrně na něj vysypeme brambory. Vzhledem k rozpálenosti sádla bude tuk lehce prskat. Brambory znovu osolíme cca lžící soli a dáme péct po dobu 20 minut. Poté zapneme funkci grilu (nemusí být) a brambůrky necháme ještě 15 minut chytnout barvu a křupavou kůrčičku.

Pečené brambůrky podle J.F. Zatloukalové podáváme jako přílohu.

autor receptu:

Pečené brambůrky podle J.F. Zatloukalové

Počet přidaných receptů: 3

Ingredience

na porce
Vaše cena 2190 běžně 4140 Kč sleva 47 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Pečené brambůrky podle J.F. Zatloukalové

Recept se nachází v 33 kuchařkách
Izzie
Hlavní chod 25 receptů
Zeleninka a luštěniny od tetičky
veraricna
Zeleninka a luštěniny od tetičky 3690 receptů
zjirousek
Brambory 718 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Pečené brambůrky podle J.F. Zatloukalové

Celkový počet komentářů u receptu: 1
Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Pečené brambůrky podle J.F. Zatloukalové
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Pozor, začíná sezóna klíšťat!

    Pozor, začíná sezóna klíšťat!

    Právě v tomto období začíná obávaná sezóna klíšťat. Klíšťata okamžitě poznají první jarní oteplení i příjemnou vlhkost vzduchu. V přírodě se tak s nimi po roce opět setkáváme a opět nám hrozí s klíšťaty spojená rizika.

  • Jak ošetřit popáleninu? Pozor na pověry

    Jak ošetřit popáleninu? Pozor na pověry

    Blíží se období táboráků. Opékání buřtů má své kouzlo a atmosféru, ale i svá rizika. Snadno se totiž může stát, že se opeče nejen špekáček, ale také vy. Co s tím?




přidat nový recept