Pečené brambůrky podle J.F. Zatloukalové

20 min | příloha | 4 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 1609x
Úžasný recept na křupavoučké brambůrky, po kterých se jen zapráší.
Komentáře receptu 1
Uvařil jsem to (Recept vařili 4 lidé)


Postup přípravy receptu

Brambory oškrábeme, nakrájíme na kostičky a se lžičkou soli dáme vařit. Jakmile začne voda vřít, necháme brambory projít varem přesně 4 minuty. Vodu poté ihned slijeme. Hrnec zaděláme pokličkou a brambory několikrát zakroužíme, zatřeseme. Jejich povrch bude jakoby střapatý a hrany budou zaoblené.

Troubu předehřejeme na 220 °C a rozehřejeme uvnitř zároveň i hlubší plech se 2 lžícemi sádla. Plech vyndáme a opatrně na něj vysypeme brambory. Vzhledem k rozpálenosti sádla bude tuk lehce prskat. Brambory znovu osolíme cca lžící soli a dáme péct po dobu 20 minut. Poté zapneme funkci grilu (nemusí být) a brambůrky necháme ještě 15 minut chytnout barvu a křupavou kůrčičku.

Pečené brambůrky podle J.F. Zatloukalové podáváme jako přílohu.

autor receptu:

Pečené brambůrky podle J.F. Zatloukalové

Počet přidaných receptů: 3

Ingredience

na porce

Kuchařky obsahující recept Pečené brambůrky podle J.F. Zatloukalové

Recept se nachází v 30 kuchařkách
Izzie
Hlavní chod 25 receptů
Zeleninka a luštěniny od tetičky
veraricna
Zeleninka a luštěniny od tetičky 3056 receptů
BRAMBORY
Boris
BRAMBORY 159 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Pečené brambůrky podle J.F. Zatloukalové

Celkový počet komentářů u receptu: 1
Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Pečené brambůrky podle J.F. Zatloukalové
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept