Pečené brambory se zeleninou

1 hod | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 17721x
Jídlo plné zeleniny. Může se jíst samostatně nebo jako příloha.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Brambory očistíme a ve slupce rozkrojíme na měsíčky. Okořeníme, zakápneme trochou olivového oleje, zamícháme a dáme do pekáčku, který jsme také malinko vymazali olejem. Pekáč s brambory vložíme do trouby a pečeme asi při 180 °C.

Mezitím si nakrájíme menší cuketu na větší kostky a taktéž papriku. Ta musí být přibližně stejně nakrájená. Rajčata nakrájíme měsíčky a cibuli rozebereme na kolečka. Opět vše promícháme s kořením. Zakápneme olivovým olejem. Česnek přidáme buď čerstvý prolisovaný nebo sušený a asi po 10 minutách. Vše přidáme k bramborám do pekáčku. Společně pečeme ještě asi 20 - 30 minut, dokud není vše měkké.

Pečené brambory se zeleninou podáváme buď samostatně jako hlavní chod a namáčíme v dresingu - tisíc ostrovů. Nebo je podáváme jako přílohu k masu.

janacka autor receptu:

Pečené brambory se zeleninou

Počet přidaných receptů: 16

Ingredience

na porce
Vaše cena 1890 běžně 4550 Kč sleva 58 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3,8
dobrý recept
7 hlasujících
  • Recept Pečené brambory se zeleninou - Lze podávat samostatně nebo jako příloha.

Kuchařky obsahující recept Pečené brambory se zeleninou

Recept se nachází v 42 kuchařkách
KDI
VARENIE 8304 receptů
Zeleninka a luštěniny od tetičky
veraricna
Zeleninka a luštěniny od tetičky 3716 receptů
Slunecnice
Brambory 66 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Pečené brambory se zeleninou

Přidat příspěvek k receptu Pečené brambory se zeleninou
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept