Pečené brambory s parmazánem

1 hod | příloha | 4 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 369x
Recept na vynikající pečené brambory, které nejlépe chutnají ještě horké společně s nejrůznějšími studenými omáčkami.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Brambory důkladně omyjeme a očistíme kartáčkem, poté je i se slupkou nakrájíme na hrubé měsíčky.

V míse smícháme olivový olej s kořením, nezapomeneme přidat i prolisovaný česnek. Přidáme brambory a dobře promícháme.

Plech vyložíme pečícím papírem a brambory na něj poklademe jednotlivě tak, aby se nedotýkaly. Vrch brambor posypeme najemno nastrouhaným parmazánem a dáme péct. Brambory pečeme na 180 °C, dokud nejsou měkké a na povrchu křupavé.

Pečené brambory s parmazánem podáváme jako přílohu i chuťovku s nejrůznějšími dipy a studenými omáčkami.

Michy autor receptu:

Pečené brambory s parmazánem

Počet přidaných receptů: 2876

Ingredience

na porce
Vaše cena 4990 běžně 11980 Kč sleva 58 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Pečené brambory s parmazánem

Recept se nachází v 13 kuchařkách
E-mailová kuchařka tety z Krnova 2
veraricna
E-mailová kuchařka tety z Krnova 2 3328 receptů
zjirousek
Brambory 722 receptů
Zorňafa
1. aa-1b 4186 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Pečené brambory s parmazánem

Přidat příspěvek k receptu Pečené brambory s parmazánem
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Pozor, angína nám hrozí i v létě!

    Pozor, angína nám hrozí i v létě!

    Je možné si i v těchto parných letních dnech přivodit angínu? Bohužel je, a to velice jednoduše. Snadno to přeženeme se zmrzlinou nebo ledovými nápoji, příliš se vystavujeme chladící klimatizaci, zůstaneme příliš dlouho v mokrých plavkách a nakonec, zrádné výkyvy počasí. To všechno jsou důvody, proč se jednoho letního rána vzbudíme s nepříjemně známou bolestí v krku.

  • Vyrazte na borůvky - jsou všelékem!

    Vyrazte na borůvky - jsou všelékem!

    Sezóna borůvek, oblíbeného a velmi zdravého letního ovoce, je v plném proudu. Nejenže rostou v našich lesích, ale jsou jich také plné tržnice a stánky podél cest. Pokud jste letos borůvek měli jen po málu, dáme vám pár pádných důvodů, proč si je ve velkém dopřát, dokud jsou v čerstvé podobě.




přidat nový recept