Pečené baby kuřátko plněné bylinkovým máslem a citronom a obalené slaninou

1 hod | hlavní chod | 2 porce | francouzská kuchyně | recept zobrazen: 337x
Jde o velmi chutný recept na upečené baby kuřátko naplněné bylinkovým máslem a citrony a obalené ve slanině.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Baby kuřátka očistíme, omyjeme, osušíme a osolíme. Kuřátka necháme odpočívat a mezitím připravíme všechno ostatní. Z jednoho bio citronu nastrouháme kůru. Rozkrojíme hlavičku česneku na polovinu a předtím odstraníme vrchní slupky. Z dvou bio citronů odkrojíme oba konce a pokrájíme je na 8 dílů.

Do misky dáme nastrouhanou citronovou kůru, sušený tymián, čerstvě posekanou petrželovou nať a pažitku. Přidáme posekanou bazalku, čerstvé změklé máslo a sůl. Všechno spolu dobře promícháme vidličkou a bylinkové máslo máme hotové. Bylinky můžeme kombinovat podle vaší chuti a možností.

Šalotku pokrájíme nadrobno. Brambory očistíme a pokrájíme na čtvrtky. Prsty rukou opatrně uvolníme kůži nad prsy a vzniklý volný prostor naplníme bylinkovým máslem. Zbytek másla vložíme do břišní dutiny, přidáme dílky citronu a ještě jednou osolíme stehna kuřátka.

Na spodek pekáčku rozložíme nakrájené brambory, šalotky a česnek. Na tento základ položíme prsy dolů naplněné baby kuřátko, každé zvlášť do vlastního pekáčku. Plátky slaniny obalíme záda baby kuřátka. Můžeme použít jinou masitou slaninu.

Kuřátka vložíme péct odkryté do trouby vyhřáté na 170 °C. Po 20 minutách, když se slanina trošku opeče, baby kuřátko otočíme prsy nahoru, pomašlujeme olivovým olejem, okořeníme čerstvě mletým černým pepřem a pečeme ještě 30 minut do pěkně zlatohnědé barvy a křupavé kůžičky. Všechno se upeče najednou.

Na jednu osobu podáváme jedno celé baby kuřátko s brambory, upečeným česnekem, šalotkami, křupavou slaninou a citronem, který mírně zkaramelizoval. Baby kuřátko je velká lahůdka. Tímto způsobem má připravené kuřátko na povrchu křupavou krásně vypečenou kůžičku, pod kterou je šťavnaté jemné měkké maso, výborně promaštěné bylinkovým máslem a slaninou. Zároveň perfektně ochucené a voňavé po česneku a citronu.

Překrojený upečený česnek je měkký a má příjemnou nasládlou chuť bez pronikavé původní ostrosti, ta se ztratila pečením. Kuřátka nejsou právě nejlevnější, ale je to pochoutka, kterou se vyplatí občas připravit, určitě nebudete litovat.

autor receptu:

Pečené baby kuřátko plněné bylinkovým máslem a citronom a obalené slaninou

Počet přidaných receptů: 218

Ingredience

na porce
Vaše cena 990 běžně 6600 Kč sleva 85 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
2,7
slabší recept
23 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Pečené baby kuřátko plněné bylinkovým máslem a citronom a obalené slaninou

Recept se nachází v 12 kuchařkách
Libchen
Dobré recepty 100 receptů
Různé recepty
Hana Klovrzová st.
Různé recepty 7608 receptů
zjirousek
Kuře 1860 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Pečené baby kuřátko plněné bylinkovým máslem a citronom a obalené slaninou

Přidat příspěvek k receptu Pečené baby kuřátko plněné bylinkovým máslem a citronom a obalené slaninou
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Vyrazte na borůvky - jsou všelékem!

    Vyrazte na borůvky - jsou všelékem!

    Sezóna borůvek, oblíbeného a velmi zdravého letního ovoce, je v plném proudu. Nejenže rostou v našich lesích, ale jsou jich také plné tržnice a stánky podél cest. Pokud jste letos borůvek měli jen po málu, dáme vám pár pádných důvodů, proč si je ve velkém dopřát, dokud jsou v čerstvé podobě.

  • Skolióza v dospělosti - kdy je nutná operace?

    Skolióza v dospělosti - kdy je nutná operace?

    Skoliózu poznáme podle vyčnívající lopatky, vykřivení v bederní oblasti, zkrácení trupu a prozradí ji i ramena, to když jedno převyšuje druhé. V dospělosti navíc skoliózu doprovázejí nepříjemné bolesti. Dá se skolióza v pozdějším věku vůbec napravit? Jaké jsou možnosti léčby?




přidat nový recept