Pečená vepřová žebra

1 h 30 min | chuťovka | česká kuchyně | recept zobrazen: 171668x
Pokud jste porcovali vepříka na zabíjačce, nebo právě vykostili větší kus vepřové kotlety, využijte kosti k přípravě pečené pochoutky.
Komentáře receptu 2
Uvařil jsem to (Recept vařilo 6 lidí)


Postup přípravy receptu

Vepřová žebra (nejlépe, když jsou na nich větší zbytky masa), potřeme olivovým olejem, okořeníme česnekovou solí a posypeme grilovacím kořením. Necháme v chladu uležet. Jestliže nemáme česnekovou sůl, utřeme česnek se solí a žebra potřeme čerstvou česnekovou směsí. Vepřových žeber můžeme použít i větší množství, než je uvedeno.

Na dno pekáče nalijeme trochu olivového oleje a rozetřeme ho. Okořeněná a uleželá žebra vložíme do pekáče a dáme péci do trouby. pečeme při 150 °C asi 90 minut dozlatova. Během pečení žebra poléváme vypečenou šťávou, můžeme mírně podlít vodou. Vepřová žebra, která nebyla důkladně zbavena masa, bývají šťavnatá a podlévat je nemusíme. Pro chuť a více šťávy můžeme společně se žebry naložit a péci i malý kousek bůčku nebo krkovice.

Vepřová žebra lze připravit i na grilu.Upečená je podáváme s chlebem a zeleninou. Ten, komu nevadí okusování kostí, si určitě pochutná.

autor receptu:

Pečená vepřová žebra

Počet přidaných receptů: 379

Ingredience

4,1
skvělý recept
55 hlasujících
  • Recept Pečená vepřová žebra - Bramborový knedlík, špenát a pečená žebra.

Kuchařky obsahující recept Pečená vepřová žebra

Recept se nachází v 152 kuchařkách
Pele_Mele aj v obrázkoch
daewoo
Pele_Mele aj v obrázkoch 4517 receptů
KDI
VARENIE 4757 receptů
Jozar
Vepřové 1078 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Pečená vepřová žebra

Celkový počet komentářů u receptu: 2
Celkový počet komentářů: 2
Nalezeno receptů: 2
Přidat příspěvek k receptu Pečená vepřová žebra
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept