Pečená vepřová panenka na víně

1 hod | hlavní chod | 3 porce | italská kuchyně | recept zobrazen: 58941x
Výborná plněná vepřová panenka pečená na červeném víně se širokými bylinkovými nudlemi.
Komentáře receptu 7
Uvařil jsem to (Recept vařilo 9 lidí)


Postup přípravy receptu

Troubu předehřejeme na 200°C. Máslo dáme do misky a rozehřejeme. Smícháme s rozmačkaným česnekem, bazalkou, provensálským kořením a kořením na bylinkové máslo.

Do panenky uprostřed uděláme malý otvor a špikovacím nožem vytvoříme uvnitř kapsu po celé délce.

Otvorem do kapsy nalijeme polovinu bylinkového másla. Z plátků šunky a sýra uděláme závitky a otvorem nacpeme do panenky. Vlijeme trochu bylinkového másla a otvor zašpuntujeme kouskem šunky.

Panenku potřeme olivovým olejem smíchaným s čerstvě namletým barevným pepřem, chilli kořením a bylinkovou solí. Pánev rozpálíme a panenku ze všech stran prudce osmažíme.

Prázdný pekáček vytřeme zbytkem bylinkového másla. Osmaženou panenku obalíme plátky anglické slaniny, vložíme do pekáčku a mírně podlijeme červeným vínem.

Panenku pečeme přibližně 25 minut, každých 5 minut doporučuji panenku otočit, polít vzniklým výpekem s červeným vínem, v případě potřeby přidat víno tak, aby vznikla šťáva dle potřeby.

Pečenou vepřovou panenku na víně podáváme nakrájenou na plátky přelitou vzniklou šťávou a jako přílohu doporučuji široké nudle smíchané s bylinkovým máslem, hodí se i bramborové noky.

autor receptu:

Pečená vepřová panenka na víně

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience

na porce
Vaše cena 990 běžně 6600 Kč sleva 85 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,4
skvělý recept
37 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Pečená vepřová panenka na víně

Recept se nachází v 95 kuchařkách
Jonyho kuchařka
elí
Jonyho kuchařka 2733 receptů
Jozar
Vepřové 1264 receptů
zjirousek
Maso - vepřová panenka 135 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Pečená vepřová panenka na víně

Celkový počet komentářů u receptu: 7
  • Děkuji Ohnivák 17.10.2015 14:32:46

    Hledal jsem recept jak udělat panenku a tento se mi hned zalíbil. Zkusil jsem to a výsledek překonal očekávání, dokonce i skorovegetariánský synek si maso přidával, což je vidět opravdu zřídka.
    Rád bych tímto i zaútočil vůči snobskému komentáři pana Nováka. Zjevně to ani nezkusil uvařit a jen si hraje na kdovíjakého znalce a jakožto klasický energetický upír, vyžívá se v tom, aby do někoho seknul. Tak já tímto sekám do něj, ať si také užije trochu pocitu, že ho někdo považuje za ...nechutného.
    Ano, také mám sice rád panenku raději upečenou vcelku, jednoduše a do růžova, ale tohle je prostě jídlo jiné a musím konstatovat, že výborné. Komu ta náplň vadí, ať si ji tam nedává, ve skutečnosti není nijak dominantní a vůbec neuráží. Je to skvělá volba pro rodinný oběd, protože dětičky maso, upečené prostě, na medium styl, bez všech těch nápadů okolo, ocení přeci jen v pozdějším věku. A dále, kdyby bylo správné dělat maso jen jedním způsobem, k čemu by pak tento server byl ? Jsem rád, že to tak není a že je možné zkoušet různé experimenty. Tento je skvělý. A pokud je pan Novák gastronomický bůh, resp. považuje se za něj, ať sem neleze a nekazí ostaním náladu. Dokázal vůbec kdy sám něco, nebo jen prudí ? Nenašel jsem, že by tady sám měl své vlastní věci.
    Díky, za recept, nenechte se otrávit a vymýšlejte dál. Toto jídlo zařadím do své kuchařky.

  • Pečená vepřová panenka na víně konvalinka 17.09.2015 08:39:27

    veľmi pekný a chutný recept, osobne by som volila iný kvalitnejší syr a piekla pri nižžej teplote alebo pri rovnakej teplote kratšiu dobu, aby panenka bola upečená na "medium", to je však vec chuti a vkusu kuchára. aj tvoj spôsob by mi veľmi chutil. dávam 5* :-)

  • Komentář k receptu Pečená vepřová panenka na víně Tomáš Novák 16.09.2015 16:19:25

    Nechutný způsob jak znuctít výborné maso jako je panenka. Plnit eidamem a šunkou.. Rozhodně ne!

  • Ashley 27.10.2012 23:39:31

    Jsem moc rada ze chutnalo Vam i rodine:)

  • vepřová panenka Jitka 27.10.2012 16:41:50

    Od rodiny jsem dostala velkou pochvalu - výborné

  • vynikajici - to cesnekovy maslo s bylinkama a s bazalkou dela uvnitr uplny divy...

  • Jiří Viktor K 21.10.2011 08:21:20

    Co je to EIDAM?

Celkový počet komentářů: 7
Nalezeno receptů: 7
Přidat příspěvek k receptu Pečená vepřová panenka na víně
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Pilonidální sinus

    Pilonidální sinus

    Pilonidální sinus je onemocnění kůže v oblasti intergluteální rýhy. Je to časté onemocnění mladých lidí, které jim může způsobovat nepříjemnosti a přivést je i k dlouhodobější pracovní neschopnosti. Vyskytuje se zhruba u 0,7 % populace, a to nejčastěji ve věku 16 - 25 let.

  • Zdravotní problémy, které trápí ženy po čtyřicítce - jak na ně vyzrát?

    Zdravotní problémy, které trápí ženy po čtyřicítce - jak na ně vyzrát?

    Příroda se s námi ženami nemazlí. S postupujícím věkem nás trápí nejen vrásky, povadlá pleť a ochablé svalstvo, ale objevují se i ryze ženské zdravotní problémy a změny, které dokážou život pořádně znepříjemnit. Které to jsou? A jak jejich příznaky zmírnit nebo dokonce oddálit?




přidat nový recept