Recept na chutný nedělní oběd z vepřové krkovice.
5 stroužků | česnek |
1 ks | cibule |
1 lžíce | sádlo |
4 ks | vepřová krkovice |
1 lžíce | celý kmín |
podle chuti | |
---|---|
cukr | |
sůl | |
ocet | |
mletý černý pepř | |
příloha | |
3 ks | vejce |
3 dl | mléko |
6 ks | rohlík |
30 dkg | polohrubá mouka |
směs | |
2 ks | cibule |
15 dkg | špek |
1 ks | bílé hlávkové zelí |
podle potřeby | |
petržel |
Čtyři plátky vepřové krkovice s kostí omyjeme, osolíme, opepříme a okmínujeme. Oloupeme si pět stroužků česneku a jednu větší cibuli. Česnek a cibuli nakrájíme nadrobno a posypeme tím maso, které jsme položili do vymaštěného pekáče. Krkovici dáme zapéct na 200 °C na 10 minut, poté podlijeme vodou a dále zvolna pečeme s občasným podléváním 1 hodinu při 170 °C. Nakrájíme si střední hlávku bílého nebo červeného zelí a dáme zelí dusit doměkka. Poté si připravíme těsto na karlovarský knedlík. Šest rohlíků, asi 1 den starých, nakrájíme na kostičky a dáme do mísy, přidáme 3 žloutky, lžičku soli, nasekanou petržel, 3 dcl mléka, 30 dkg polohrubé mouky a sníh ušlehaný ze 3 bílků. Vypracujeme těsto, které rozdělíme na dva díly. Každý díl naneseme na potravinářskou folii a zabalíme do válečku. Konce stáhneme provázkem a dáme do vařící vody. Knedlíky vaříme 40 minut. Podušené zelí scedíme. Na hlubší pánvi rozškvaříme 15 dkg špeku nakrájeného na kostičky, přidáme 2 střední cibule nakrájené nadrobno a orestujeme. Přidáme scezené zelí, dochutíme solí, cukrem, octem a pepřem. Všeho přidáme podle vlastní chuti a necháme asi 10 minut zvolna dusit. Pečenou vepřovou krkovici s dušeným zelím a karlovarským knedlíkem podáváme jako chutný hlavní chod.
Vepřová krkovice, panenka i kotleta v originálních receptech
Vepřové maso je v Česku jedním z nejoblíbenějších. Nejlibovějšími druhy vepřového masa jsou kýta, kotleta a panenka. Vybrali jsme pro vás pár receptů, které užijete o víkendu na slavnostní oběd, ale i přes týden jako rychlovku pro celou rodinu.
Videorecept: Kořeněné vepřové plátky v křupavé krustě jsou skvělým pohoštěním
Masová chuťovka pro každou oslavu, ale i jen tak k víkendovému posezení s rodinou a přáteli. Vepřové plátky obalované v kefíru a strouhance z žitného chleba, smažené a podávané s dipem a čerstvou zeleninou. Ty musíte vyzkoušet!
autor Renegene
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena