Recept na pikantní rajskou omáčku s chutí chilli a zázvoru. Omáčka výborně chutná k pečeným masům a těstovinám, ale i smaženým zeleninovým hranolkům.
1 lžička | sůl |
1 kg | rajče |
1 lžíce | čerstvý zázvor |
2 lžíce | červený vinný ocet |
3-4 lžíce | třtinový cukr |
1.5 lžičky | chilli vločky |
podle chuti | |
---|---|
majoránka | |
mletý černý pepř |
Celá rajčata omyjeme, rozložíme v jedné vrstvě do pekáče a v troubě předehřáté na 170 °C pečeme přibližně 1 hodinu doměkka. Upečená rajčata zbavíme slupky a v hrnci ponorným mixerem rozmělníme dohladka. Přidáme strouhaný zázvor, sůl, cukr, majoránku, chilli a ocet, vše zakryjeme a na mírném ohni necháme probublávat asi 1 hodinu, dokud nebude omáčka hustá. Hotovou omáčku nalijeme do sterilovaných sklenic a vychladlé uchováme v lednici. Pečenou pikantní rajčatovou omáčku podáváme za studena jako přílohu, případně ji použijeme jako základ pro přípravu dalších pokrmů jako je například recept Kuřecí s rajčatovou omáčkou a olivami.
Recept na pečená rajčata s cuketou a sýrem feta krok za krokem
Recept na lehký a chuťově skvělý oběd či večeři z rajčat, cukety, sýra feta a čerstvých bylinek. Jako příloha postačí plátek opečeného bílého chleba.
Sušená rajčata nakládaná v oleji
(doba přípravy null min)
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena