Pečená nádivka z kachních jater

1 h 30 min | příloha | 6 porcí | maďarská kuchyně | recept zobrazen: 519x
Recept na sváteční nádivku z kachních jater, ze které můžete udělat knedlíčky do polévky, naplnit s ní kůže z kachního krku, anebo se tato nádivka jen upeče a podává jako výborná příloha či samostatně.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Jednu střední cibuli a čerstvou petrželovou nať posekáme na jemno. Na oleji opražíme posekanou cibuli do sklovita, přidáme petrželovou nať, krátce spolu orestujeme a necháme úplně vychladnout.

Včerejší žemle namočíme na 15 minut do studené vody, potom dobře vymačkáme od vody a dáme do mísy. Kachní játra omyjeme, zbavíme blan a cévní stopky a ostrým nožem naškrábeme na jemno. K vymačkaným žemlím přidáme 4 vejce, naškrábaná kachní játra, sůl, čerstvě mletý černý pepř, vychladlou orestovanou cibuli s petrželovou natí i s olejem a strouhanku. Dobře promícháme a zpracujeme na tvarovatelnou hmotu, kterou necháme chvíli odstát v chladničce, aby se dobře propojily chutě.

Z této odležené hmoty potom v pekáčku s kachním sádlem rukama navlhčenými ve vodě vytvarujeme hranol, který na povrchu a bocích ještě uhladíme a přelijeme sádlem. Nádivku vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 45 - 50 minut, dokud se na povrchu neutvoří chutná hnědá kůrčička. Upečenou nádivku z kachních jater vyjmeme z trouby, necháme asi 20 minut odpočinout a potom pokrájíme na kostky anebo jiné tvary.

Pečenou nádivku z kachních jater podáváme za tepla jako vynikající a velmi chutnou přílohu například k pečené kachně či k jiné pečené drůbeži, nebo samostatně za studena i za tepla s nakládanými domácími sladkokyselými okurkami, domácí čalamádou, kysaným zelím či sezónní zeleninou. Nádivka chutná výborně na každý způsob.

Recept přidávám z mojí série na kachní hody. Když se z jedné domácí kachny připraví více chutných chodů, potom je i cena samotné kachny velmi přijatelná. Naučila mě to moje drahá dobrá máma. Do kachních chodů z jedné doma kukuřicí vykrmené kachny u nás patří polévka z kachních drobů s knedlíčky z kachních jater, pečená nádivka z kachních jater, plněný kachní krk a pečená kachna plněná červeným zelím a jablky s bramborovými knedlíky.

autor receptu:

Pečená nádivka z kachních jater

Počet přidaných receptů: 203

Ingredience

na porcí
Vaše cena 1890 běžně 4550 Kč sleva 58 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
2,9
slabší recept
25 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Pečená nádivka z kachních jater

Recept se nachází v 13 kuchařkách
Libchen
moje recepty 122 receptů
zjirousek
Kachna 154 receptů
Drůbež a králík od tety z Krnova
veraricna
Drůbež a králík od tety z Krnova 3064 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Pečená nádivka z kachních jater

Přidat příspěvek k receptu Pečená nádivka z kachních jater
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?

  • Běhání jako sport, zábava i relax

    Běhání jako sport, zábava i relax

    Hned z jara je potkáváme všude - na silnicích, na lesních a polních cestách. Nepotřebují ke své vášni žádný nástroj ani pomůcku. Ano, jsou to běžci. Běh je u nás hned po cyklistice druhým nejoblíbenějším sportem. Prodlužuje délku života, snižuje vysoký krevní tlak, nadváhu, posiluje celkovou kondici, imunitu a paměť a zmírňuje deprese. Více než polovina běžců se svojí zálibě věnuje 2 - 3x týdně a mluvíme-li o zálibě, není to vždy tak zcela přesné - často začínáme běhat kvůli nedostatku pohybu a hlavně pro potřebu zhubnout. Častěji potkáváme na provizorních běžeckých trasách ženy.




přidat nový recept