Pečená nádivka z kachních jater

1 h 30 min | příloha | 6 porcí | maďarská kuchyně | recept zobrazen: 1088x
Recept na sváteční nádivku z kachních jater, ze které můžete udělat knedlíčky do polévky, naplnit s ní kůže z kachního krku, anebo se tato nádivka jen upeče a podává jako výborná příloha či samostatně.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Jednu střední cibuli a čerstvou petrželovou nať posekáme na jemno. Na oleji opražíme posekanou cibuli do sklovita, přidáme petrželovou nať, krátce spolu orestujeme a necháme úplně vychladnout.

Včerejší žemle namočíme na 15 minut do studené vody, potom dobře vymačkáme od vody a dáme do mísy. Kachní játra omyjeme, zbavíme blan a cévní stopky a ostrým nožem naškrábeme na jemno. K vymačkaným žemlím přidáme 4 vejce, naškrábaná kachní játra, sůl, čerstvě mletý černý pepř, vychladlou orestovanou cibuli s petrželovou natí i s olejem a strouhanku. Dobře promícháme a zpracujeme na tvarovatelnou hmotu, kterou necháme chvíli odstát v chladničce, aby se dobře propojily chutě.

Z této odležené hmoty potom v pekáčku s kachním sádlem rukama navlhčenými ve vodě vytvarujeme hranol, který na povrchu a bocích ještě uhladíme a přelijeme sádlem. Nádivku vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 45 - 50 minut, dokud se na povrchu neutvoří chutná hnědá kůrčička. Upečenou nádivku z kachních jater vyjmeme z trouby, necháme asi 20 minut odpočinout a potom pokrájíme na kostky anebo jiné tvary.

Pečenou nádivku z kachních jater podáváme za tepla jako vynikající a velmi chutnou přílohu například k pečené kachně či k jiné pečené drůbeži, nebo samostatně za studena i za tepla s nakládanými domácími sladkokyselými okurkami, domácí čalamádou, kysaným zelím či sezónní zeleninou. Nádivka chutná výborně na každý způsob.

Recept přidávám z mojí série na kachní hody. Když se z jedné domácí kachny připraví více chutných chodů, potom je i cena samotné kachny velmi přijatelná. Naučila mě to moje drahá dobrá máma. Do kachních chodů z jedné doma kukuřicí vykrmené kachny u nás patří polévka z kachních drobů s knedlíčky z kachních jater, pečená nádivka z kachních jater, plněný kachní krk a pečená kachna plněná červeným zelím a jablky s bramborovými knedlíky.

autor receptu:

Pečená nádivka z kachních jater

Počet přidaných receptů: 315

Ingredience

na porcí
Vaše cena 5493 běžně 9987 Kč sleva 45 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
2,7
slabší recept
28 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Pečená nádivka z kachních jater

Recept se nachází v 13 kuchařkách
Různé recepty
Hana Klovrzová st.
Různé recepty 8270 receptů
zjirousek
Kachna 158 receptů
Libchen
moje recepty 122 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Pečená nádivka z kachních jater

Přidat příspěvek k receptu Pečená nádivka z kachních jater
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Pilonidální sinus

    Pilonidální sinus

    Pilonidální sinus je onemocnění kůže v oblasti intergluteální rýhy. Je to časté onemocnění mladých lidí, které jim může způsobovat nepříjemnosti a přivést je i k dlouhodobější pracovní neschopnosti. Vyskytuje se zhruba u 0,7 % populace, a to nejčastěji ve věku 16 - 25 let.

  • Zdravotní problémy, které trápí ženy po čtyřicítce - jak na ně vyzrát?

    Zdravotní problémy, které trápí ženy po čtyřicítce - jak na ně vyzrát?

    Příroda se s námi ženami nemazlí. S postupujícím věkem nás trápí nejen vrásky, povadlá pleť a ochablé svalstvo, ale objevují se i ryze ženské zdravotní problémy a změny, které dokážou život pořádně znepříjemnit. Které to jsou? A jak jejich příznaky zmírnit nebo dokonce oddálit?




přidat nový recept