Pečená nádivka z kachních jater

1 h 30 min | příloha | 6 porcí | maďarská kuchyně | recept zobrazen: 542x
Recept na sváteční nádivku z kachních jater, ze které můžete udělat knedlíčky do polévky, naplnit s ní kůže z kachního krku, anebo se tato nádivka jen upeče a podává jako výborná příloha či samostatně.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Jednu střední cibuli a čerstvou petrželovou nať posekáme na jemno. Na oleji opražíme posekanou cibuli do sklovita, přidáme petrželovou nať, krátce spolu orestujeme a necháme úplně vychladnout.

Včerejší žemle namočíme na 15 minut do studené vody, potom dobře vymačkáme od vody a dáme do mísy. Kachní játra omyjeme, zbavíme blan a cévní stopky a ostrým nožem naškrábeme na jemno. K vymačkaným žemlím přidáme 4 vejce, naškrábaná kachní játra, sůl, čerstvě mletý černý pepř, vychladlou orestovanou cibuli s petrželovou natí i s olejem a strouhanku. Dobře promícháme a zpracujeme na tvarovatelnou hmotu, kterou necháme chvíli odstát v chladničce, aby se dobře propojily chutě.

Z této odležené hmoty potom v pekáčku s kachním sádlem rukama navlhčenými ve vodě vytvarujeme hranol, který na povrchu a bocích ještě uhladíme a přelijeme sádlem. Nádivku vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 45 - 50 minut, dokud se na povrchu neutvoří chutná hnědá kůrčička. Upečenou nádivku z kachních jater vyjmeme z trouby, necháme asi 20 minut odpočinout a potom pokrájíme na kostky anebo jiné tvary.

Pečenou nádivku z kachních jater podáváme za tepla jako vynikající a velmi chutnou přílohu například k pečené kachně či k jiné pečené drůbeži, nebo samostatně za studena i za tepla s nakládanými domácími sladkokyselými okurkami, domácí čalamádou, kysaným zelím či sezónní zeleninou. Nádivka chutná výborně na každý způsob.

Recept přidávám z mojí série na kachní hody. Když se z jedné domácí kachny připraví více chutných chodů, potom je i cena samotné kachny velmi přijatelná. Naučila mě to moje drahá dobrá máma. Do kachních chodů z jedné doma kukuřicí vykrmené kachny u nás patří polévka z kachních drobů s knedlíčky z kachních jater, pečená nádivka z kachních jater, plněný kachní krk a pečená kachna plněná červeným zelím a jablky s bramborovými knedlíky.

autor receptu:

Pečená nádivka z kachních jater

Počet přidaných receptů: 218

Ingredience

na porcí
Vaše cena 3290 běžně 7560 Kč sleva 56 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
2,9
slabší recept
25 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Pečená nádivka z kachních jater

Recept se nachází v 13 kuchařkách
Libchen
moje recepty 122 receptů
zjirousek
Kachna 154 receptů
Drůbež a králík od tety z Krnova
veraricna
Drůbež a králík od tety z Krnova 3066 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Pečená nádivka z kachních jater

Přidat příspěvek k receptu Pečená nádivka z kachních jater
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Vyrazte na borůvky - jsou všelékem!

    Vyrazte na borůvky - jsou všelékem!

    Sezóna borůvek, oblíbeného a velmi zdravého letního ovoce, je v plném proudu. Nejenže rostou v našich lesích, ale jsou jich také plné tržnice a stánky podél cest. Pokud jste letos borůvek měli jen po málu, dáme vám pár pádných důvodů, proč si je ve velkém dopřát, dokud jsou v čerstvé podobě.

  • Skolióza v dospělosti - kdy je nutná operace?

    Skolióza v dospělosti - kdy je nutná operace?

    Skoliózu poznáme podle vyčnívající lopatky, vykřivení v bederní oblasti, zkrácení trupu a prozradí ji i ramena, to když jedno převyšuje druhé. V dospělosti navíc skoliózu doprovázejí nepříjemné bolesti. Dá se skolióza v pozdějším věku vůbec napravit? Jaké jsou možnosti léčby?




přidat nový recept