Plátky krkovice opláchneme a jemně naklepeme přes igelitový pytlík. Každý plátek slabě osolíme, opepříme. Pokud máme raději ostřejší chuť, můžeme přidat i chilli koření. Do mísy vložíme 2 lžíce plnotučné hořčice, půl lžíce oleje a rozmícháme. Do této směsi vložíme maso a dáme na chvíli do lednice.
Mezitím oloupeme brambory a dáme je vařit v osolené vodě doměkka. Jednu cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Dušenou šunku nakrájíme na kousky. Tvrdý sýr nastrouháme na jemno.
Na pánvi osmažíme cibuli, přidáme šunku a orestujeme dozlatova. Cibuli se šunkou odložíme stranou. Uvařené brambory necháme vychladnout a poté je rozšťoucháme. K bramborám přidáme směs cibule a šunky, osolíme, opepříme a přidáme smetanu. Následně bramborovou směs vložíme do vytřené zapékací mísy a posypeme nastrouhaným sýrem.
Druhou cibuli nakrájíme na slabá kolečka a vkládáme na dno vytřeného pekáče. Na cibuli položíme plátky krkovice a zbytek směsi z misky zředíme trochou vody a slijeme do pekáče. V misce si připravíme ještě další směs 3 lžic hořčice, lžíce oleje, lžíce vody, soli a pepře, promícháme a přelijeme tím krkovici. Přikryjeme a dáme do trouby péct na 180 °C asi na 30 minut.
Asi 10 minut před ukončením pečení krkovice přidáme do trouby brambory, aby se nám krásně zapekly. Pak už stačí jenom vyndat plátek krkovice, naservírovat na talíř s brambory a přelít hořčičnou omáčkou z pekáče.
Pečenou krkovici s hořčičnou omáčkou a šťouchanými brambory podáváme jako
chutný a vydatný oběd.