Pečená krkovice s červeným zelím a karlovarským knedlíkem

2 h 30 min | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 1840x
Výborná česká klasika vhodná k nedělnímu obědu. Vyzkoušejte osvědčený recept.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Krkovici nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme na půlkolečka a česnek nadrobno.

Krkovici posypeme nakrájenou cibulí a česnekem. Krkovici položíme na vymaštěný pekáč a zprudka ji zapékáme 10 minut při 200 °C. Poté maso podlijeme vodou a zvolna pečeme 50 minut při 160 °C.

Menší hlávku červeného zelí očistíme, zbavíme košťálu a nakrájíme na nudličky. Zelí dáme krátce dusit pod pokličkou. Poloměkké zelí scedíme, zalijeme trochou vody a necháme zavařit. Na sádle si osmahneme cibuli dozlatova, přidáme hladkou mouku osmažíme a vlijeme do zelí. Na mírném ohni a občasného míchání provaříme, dochutíme solí, octem a cukrem.

Na karlovarský knedlík si nakrájíme 3 kusy staršího pečiva, polijeme mlékem, přidáme žloutky, sůl, polohrubou mouku a promícháme. Přidáme nasekanou petržel a vyšlehaný sníh z bílku, který lehce do těsta vmícháme. Odtočíme si potravinovou folii, těsto na ni vyklopíme, svineme, vytvarujeme do válečku a konce stáhneme motouzem. Knedlíky vložíme do vařící vody a vaříme asi 25 - 30 minut. Uvařené knedlíky vyjmeme z vody, folii odstraníme, povrch potřeme sádlem a nakrájíme na kolečka.

Pečenou krkovici s červeným zelím a karlovarským knedlíkem podáváme jako chutný hlavní chod nejlépe s dobře vychlazeným pivem.

Renegene autor receptu:

Pečená krkovice s červeným zelím a karlovarským knedlíkem

Počet přidaných receptů: 121

Ingredience

na porce
Vaše cena 4990 běžně 11980 Kč sleva 58 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
2,3
slabší recept
9 hlasujících
  • Recept Pečená krkovice s červeným zelím a karlovarským knedlíkem - Pečená krkovice, červené zelí, karlovarský knedlík.

Kuchařky obsahující recept Pečená krkovice s červeným zelím a karlovarským knedlíkem

Recept se nachází v 36 kuchařkách
alča
Babča ALČA 1186 receptů
VREGULI
JÍDLA Z VEPŘOVÉHO MASA 250 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Pečená krkovice s červeným zelím a karlovarským knedlíkem

Přidat příspěvek k receptu Pečená krkovice s červeným zelím a karlovarským knedlíkem
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Vyrazte na borůvky - jsou všelékem!

    Vyrazte na borůvky - jsou všelékem!

    Sezóna borůvek, oblíbeného a velmi zdravého letního ovoce, je v plném proudu. Nejenže rostou v našich lesích, ale jsou jich také plné tržnice a stánky podél cest. Pokud jste letos borůvek měli jen po málu, dáme vám pár pádných důvodů, proč si je ve velkém dopřát, dokud jsou v čerstvé podobě.

  • Skolióza v dospělosti - kdy je nutná operace?

    Skolióza v dospělosti - kdy je nutná operace?

    Skoliózu poznáme podle vyčnívající lopatky, vykřivení v bederní oblasti, zkrácení trupu a prozradí ji i ramena, to když jedno převyšuje druhé. V dospělosti navíc skoliózu doprovázejí nepříjemné bolesti. Dá se skolióza v pozdějším věku vůbec napravit? Jaké jsou možnosti léčby?




přidat nový recept