Pečená králičí stehna s hlívou ústřičnou

1 h 15 min | hlavní chod | 2 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 1303x
Králičí stehýnka chutnají na hlívě moc dobře! Vyzkoušejte tento recept.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Maso omyjeme a osušíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme, stejně tak očištěnou hlívu. Česnek oloupeme.

Omyté maso okořeníme, osolíme a okmínujeme. Do pekáče dáme nakrájenou cibuli, hlívu, celé stroužky česneku a rozmarýn. Na tuto směs položíme okořeněné maso, podlijeme vývarem, přiklopíme druhým pekáčem.

Pekáček vložíme do trouby vyhřáté na 250 °C. Pečeme zhruba 30 minut, poté troubu ztlumíme na 180 °C a pečeme, dokud nejsou králičí stehna dost měkká. Posledních 10 minut pečení necháme pekáček odkrytý.

Pečená králičí stehna s hlívou ústřičnou podáváme s bramborovou kaší.

autor receptu:

Pečená králičí stehna s hlívou ústřičnou

Počet přidaných receptů: 3

Ingredience

na porce
Vaše cena 4199 běžně 6884 Kč sleva 39 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3,4
dobrý recept
5 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Pečená králičí stehna s hlívou ústřičnou

Recept se nachází v 42 kuchařkách
Dajpum
Dagmařiny Recepty 2627 receptů
zdegross
králík 101 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Pečená králičí stehna s hlívou ústřičnou

Přidat příspěvek k receptu Pečená králičí stehna s hlívou ústřičnou
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept