Připravit k obědu kachnu není vůbec náročné, jenom musíme v kuchyni strávit trochu více času.
1 lžička | kmín |
1 ks | kachna |
1 lžíce | hladká mouka |
1 lžička | mletý zázvor |
podle potřeby | |
---|---|
sůl | |
příloha | |
kysané zelí | |
knedlík |
Kachnu opláchneme studenou vodou a vložíme do pekáče - prsní částí dolů. Pekáč nemusí být vymazaný tukem. Kachna je tučná a vypeče se z ní dost sádla. Maso posypeme kmínem, solí a zázvorem, přikryjeme víkem, plechem nebo druhým pekáčem a pečeme při teplotě 150 °C asi 50 minut. Teprve když maso změkne, kachnu otočíme, víko sejmeme a kachnu dopékáme bez víka nejméně dalších 45 minut, záleží na velikosti kachny. Upečeme ji dokřupava a dozlatova. Během pečení kachnu propichujeme, aby z ní mohlo lépe vytékat sádlo. Čiré vypečené sádlo odebíráme do jiné nádoby, pod masem necháváme pouze šťávu. Upečenou kachnu vyjmeme. Ze šťávy na pekáči ještě odebereme přebytečný tuk, šťávu vydusíme. Pak ji zaprášíme hladkou vodou moukou, zalijeme hrnkem horké vody a necháme krátce povařit. Pečenou kachnu naporcujeme. Podáváme ji s kynutými nebo bramborovými knedlíky, nejlépe se zelím. Se špenátem je pečená kachna také výborná. Knedlíky polijeme vypečenou šťávou. Vydatný oběd zapíjíme chlazeným pivem. Sádlo, které jsme odebírali během pečení, necháme na chladném místě ztuhnout. Můžeme ho použít na chleba. Hodit se může i při vaření.
Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem
Pečení kachny se vůbec nemusíte bát! Dnes se krok za krokem naučíme připravit kachnu pečenou na kmínu, která bude mít maso odpadávající od kosti a křupavou kůrčičku.
Svatomartinské hody - 6 nejlepších receptů na dokonalou hostinu
Přichází jedna z gastronomicky opěvovaných událostí - svatomartinské slavnosti, které neodmyslitelně patří k svátku svatého Martina. 11. listopad symbolizuje konec podzimu a příchod zimy, ale také bujaré veselí, popíjení mladého vína a pojídání slavnostních pokrmů v čele s tradiční svatomartinskou pečenou husou. Máme pro vás ty nejlepší recepty, se kterými zabodujete!
autor Dana
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena