Pečená kachna

2 h 30 min | hlavní chod | česká kuchyně | recept zobrazen: 925452x
Připravit k obědu kachnu není vůbec náročné, jenom musíme v kuchyni strávit trochu více času.
Komentáře receptu 54
Uvařil jsem to (Recept vařilo 38 lidí)


Postup přípravy receptu

Kachnu opláchneme studenou vodou a vložíme do pekáče - prsní částí dolů. Pekáč nemusí být vymazaný tukem. Kachna je tučná a vypeče se z ní dost sádla. Maso posypeme kmínem, solí a zázvorem, přikryjeme víkem, plechem nebo druhým pekáčem a pečeme při teplotě 150 °C asi 50 minut.

Teprve když maso změkne, kachnu otočíme, víko sejmeme a kachnu dopékáme bez víka nejméně dalších 45 minut, záleží na velikosti kachny. Upečeme ji dokřupava a dozlatova. Během pečení kachnu propichujeme, aby z ní mohlo lépe vytékat sádlo. Čiré vypečené sádlo odebíráme do jiné nádoby, pod masem necháváme pouze šťávu.

Upečenou kachnu vyjmeme. Ze šťávy na pekáči ještě odebereme přebytečný tuk, šťávu vydusíme. Pak ji zaprášíme hladkou vodou moukou, zalijeme hrnkem horké vody a necháme krátce povařit.

Pečenou kachnu naporcujeme. Podáváme ji s kynutými nebo bramborovými knedlíky, nejlépe se zelím. Se špenátem je pečená kachna také výborná. Knedlíky polijeme vypečenou šťávou. Vydatný oběd zapíjíme chlazeným pivem.

Sádlo, které jsme odebírali během pečení, necháme na chladném místě ztuhnout. Můžeme ho použít na chleba. Hodit se může i při vaření.

autor receptu:

Pečená kachna

Počet přidaných receptů: 379

Ingredience

Vaše cena 2399 běžně 5910 Kč sleva 59 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,1
skvělý recept
372 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Pečená kachna

Recept se nachází v 671 kuchařkách
Jonyho kuchařka
elí
Jonyho kuchařka 2733 receptů
KDI
VARENIE 8341 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Pečená kachna

Celkový počet komentářů u receptu: 54
  • Úspora BRECO 07.10.2016 16:32:03

    Vždy,když peču kachnu na oběd, nachystám si ji do pekáče večer předem, přiklopim a nechám troubu naplno běžet až dosáhne asi tak 230 stupňů. To trvá asi 45 minut.Pak troubu vypnu jdu spát a nechám setrvačností péct vlastně několik hodin..?
    Do rána je kachna úplně měkká, no a krátce před obědem jí uděláme rychle křupavou..

  • Komentář k receptu Pečená kachna Evča 26.08.2016 12:36:23

    Ahojky,já peču 2,5h pod alobalem a pak hodinku aby zezlátla,je měkoučká a nevysušená.Také záleží na tom,jak ta kachna je stará,nebo jestli je z obchodu,nebo domácí �

  • Kachna cas peceni Adela 20.08.2016 13:52:42

    Ahojky zdravim no my peceme kachnu 6.hodin takze casove se neridim podle tady toho myslim ze by byla jeste tuha...jinak diky za radu s propichovanim aby teklo sadlo hodi se to preji vam dobrou chut a hodne zdaru :)

  • Komentář k receptu Pečená kachna Marcela 31.07.2016 12:17:46

    Já si myslím, že záleží na troubě - zda je plynová, elektrická nebo horkovzdušná...

  • Hanka 23.05.2011 12:42:13

    ja bych teda kachnu s jablkama vickrat nejedla,ale je to pouze na chuti,nejradsi mam kachnocku pekne na vine s medem,to je lahudka

  • Komentář k receptu Pečená kachna Bětka 27.01.2016 17:51:05

    Blbost.Ano.Kacku 1,5kg jsem pekla na 120° dvě hodiny z jedné strany,dvě hodiny z druhé.Na poslední hodinu jsem pekla na 180,kacena vynikající.

    • Re: Komentář k receptu Pečená kachna zdena 30.01.2016 10:49:46

      Já jenom podotknu, že dělám kachnu tak že ji nejdříve vyplnim jablkem třeba i cibulí a dám ji do pekáče na ohřívač knedlíků a podliji a tím kachna dostane krásný baculatý tvar a zůstane tak a pak teprve do trouby. Je to stará rada babičky. Již to jinak nedělám.

  • Bylo to vynikající. Malou kachnu cca 1,3 kg jsem pekla asi 3 a půl hodiny. Pochutnali jsme si a děkujeme za recept. Budeme urcite peci znovu.

  • Komentář k receptu Pečená kachna Jirka 21.12.2013 12:29:35

    Absolutní nesmysl - kachna na 150 je po 50 minutach jako guma. A zadna SUPER trouba to nezachrani.

Celkový počet komentářů: 54
Nalezeno receptů: 54
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Pečená kachna
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Potraviny, které nás v zimě zahřejí

    Potraviny, které nás v zimě zahřejí

    Letošní zima nám dává pěkně zabrat. Kruté mrazy nejsou nic příjemného a tělo potřebujeme zahřát nejen pod vrstvou oblečení, ale také konzumací těch správných potravin. Které to jsou a v jaké podobě si je dopřát?

  • Výhody a nevýhody pomůcek pro děti - dětská chůvička

    Výhody a nevýhody pomůcek pro děti - dětská chůvička

    Dříve než se rozhodnete pro koupi některé z pomůcek pro děti, je třeba vzít v úvahu všechna pro a proti. Jsou to skutečně pomůcky pro děti, nebo slouží spíše pro nás? Každý na to má jinou odpověď. Záleží na situaci, podmínkách, kde a jak žijeme, jaký máme názor na výchovu dítěte a také kolik energie jsme ochotni pro své pohodlí či nepohodlí obětovat.




přidat nový recept