Pečená hlíva ústřičná

25 min | chuťovka | vegetariánský recept | recept zobrazen: 205363x
Zdravý hlavní chod připravený ze skvělé hlívy, která má léčivé účinky.
Komentáře receptu 6
Uvařil jsem to (Recept vařilo 5 lidí)


Postup přípravy receptu

Hlívu podle potřeby očistíme a nakrájíme na větší kousky. Cibuli a česnek očistíme. Cibuli nakrájíme na kolečka a česnek prolisujeme.

Na pávni rozehřejeme olej, přidáme kousek másla, vložíme houby a vše asi 5 minut restujeme. Přidáme cibuli a česnek a opékáme dalších 5 minut. Nakonec vše zalijeme smetanou, vínem, houby osolíme, opepříme a povaříme asi 3 minuty.

Nakonec vše zjemníme zakysanou smetanou. Můžeme vmíchat nasekanou petrželku.

Vhodnou přílohou k pečené hlívě ústřičné jsou celozrnné toasty nebo jiné pečivo.

Foto: Vojtěch Leman

Vilienka autor receptu:

Pečená hlíva ústřičná

Počet přidaných receptů: 1275

Ingredience

Vaše cena 2399 běžně 5910 Kč sleva 59 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3
dobrý recept
346 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Pečená hlíva ústřičná

Recept se nachází v 113 kuchařkách
E-mailová kuchařka tety z Krnova
veraricna
E-mailová kuchařka tety z Krnova 4000 receptů
zjirousek
Houby 277 receptů
bronislavap
Kuchařka 472 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Pečená hlíva ústřičná

Celkový počet komentářů u receptu: 6
  • Komentář k receptu Pečená hlíva ústřičná Lidka 30.05.2014 12:31:37

    Ale kam se ztratilo to pečení?

  • nejlepší na hlívu effelein 07.09.2013 10:53:34

    strašně dobrý recept, používám ho opakovaně. moc chutný, jednoduchý a rychlý

  • Pečená hlíva Křemílek 13.06.2013 19:41:14

    Hlívu máme rádi, auvedenýrecept jako rychlá teplá večeře nás velmi příjemně překvapil. Doporučuji vyzkoušet.Jen bych málo přidal čas na restování houby.

  • Tak jsem nejdříve orestovala cibulku s posekaným česnekem a petrželkou, pak jsem přidala houby, orestovala a posléze podusila ve šťávě, kterou pustily. Protože jsem neměla víno, přidala jsem 2 lžičky octa, kterým lze víno nahradit. Asi po 10 minutách jsem přidala ještě trochu petrželky, sůl, pepř, mléko, chvilku povařila. Na závěr kysaná smetana a bylo to dokonalé. Díky za inspiraci!

  • Moc chutné Radim 14.01.2013 19:34:12

    Sice bez vína a místo petrželky naklíčená řeřicha, ale je to velmi chutné jídlo!
    Jen jsem úplně nepochopil: "Na pávni rozehřejeme olej, přidáme máslo, ..." :-)

  • Výborné k.mocickova 30.12.2010 13:02:29

    Neměli jsme sice zakysanou smetanu, i přesto bylo jídlo velmi chutné, počítejte min 250g hlívy na jednu porci, jinak je množství malé. Tip: Jako přílohu jsme si opekli nakrájenou bagetku na kapce olivového oleje do křupava.

Celkový počet komentářů: 6
Nalezeno receptů: 6
Přidat příspěvek k receptu Pečená hlíva ústřičná
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Pilonidální sinus

    Pilonidální sinus

    Pilonidální sinus je onemocnění kůže v oblasti intergluteální rýhy. Je to časté onemocnění mladých lidí, které jim může způsobovat nepříjemnosti a přivést je i k dlouhodobější pracovní neschopnosti. Vyskytuje se zhruba u 0,7 % populace, a to nejčastěji ve věku 16 - 25 let.

  • Zdravotní problémy, které trápí ženy po čtyřicítce - jak na ně vyzrát?

    Zdravotní problémy, které trápí ženy po čtyřicítce - jak na ně vyzrát?

    Příroda se s námi ženami nemazlí. S postupujícím věkem nás trápí nejen vrásky, povadlá pleť a ochablé svalstvo, ale objevují se i ryze ženské zdravotní problémy a změny, které dokážou život pořádně znepříjemnit. Které to jsou? A jak jejich příznaky zmírnit nebo dokonce oddálit?




přidat nový recept