Pečená dýně Hokaido

30 min | hlavní chod | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 221995x
Jeden ze způsobů zpracování dýně Hokaido.
Komentáře receptu 18
Uvařil jsem to (Recept vařilo 7 lidí)


Postup přípravy receptu

Umytou dýni rozpůlíme, vyjmeme semínka, pokrájíme na podkovy asi 1 centimetr široké, oškrabané brambory na plátky, mrkev podélně a pak pokrájíme na kousky, maso na kostičky. Vše dáme do hrnce, pokapeme olejem a posypeme kořením, promícháme, aby se dobře obalilo. Rozložíme na pečící papír a hned do vyhřáté trouby, pečeme na 150-170 stupňů cca 45 minut. Zkoušíme vidličkou, až je vše měkké.

Mezitím si zamícháme do kysané smetany sůl a posekané čerstvé bylinky.Po upečení dáme vše na talíř a polijeme zakysanou smetanou nebo si jednotlivé kousky namáčíme.

Dýni Hokaido nemusíme loupat, pečením nám povrch změkne. Zeleninu nemusíme solit, protože ji namáčíme do osolené zakysané smetany, ale kdo chce, může před pečením osolit. Někdy stačí před pečením osolit pouze maso. Použít můžeme drůbeží, rybí a jiné maso.

Množství zeleniny, dýně i masa si upravíme dle toho, kolik sníme a můžete i vyzkoušet jinou zeleninu.

Pro vegetariánskou verzi můžeme maso samozřejmě vynechat.

autor receptu:

Pečená dýně Hokaido

Počet přidaných receptů: 67

Ingredience

Vaše cena 1999 běžně 4236 Kč sleva 53 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,2
skvělý recept
73 hlasujících
  • Recept Pečená dýně Hokaido - Pečená dýně se zakysanou smetanou.
  • Recept Pečená dýně Hokaido - Takto vypadá dýně Hokaido vypěstovaná na pergole.

Kuchařky obsahující recept Pečená dýně Hokaido

Recept se nachází v 175 kuchařkách
myš1
recepty 4616 receptů
Recepty z dýně
Jaromil
Recepty z dýně 24 receptů
rkunesova
Vláďovo kuchařka 1180 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Pečená dýně Hokaido

Celkový počet komentářů u receptu: 18
  • Jana 22.09.2012 17:21:50

    Chutnalo nám, ale ne zas tak hodně, jak bych si představovala. Dýně není moje úplně nejoblíbenější zelenina a je jí tam hodně, tak asi proto. Kdo jí má rád bude určitě nadšen. Jinak jsem si recept upravila a použila vepřové maso. Navíc jsem dala kedlubny na tenké plátky a okořenila směsí koření na americké brambory, tymiánem, oregánem, chilli, ostrou paprikou, kurkumou, pepřem a solí.

    • To bude asi tou přemírou ingrediencí. Většinou platí, že méně je více. Kedlubnu si do tohoto jídla nedovedu představit, a ještě tolik koření - ostrá paprika, pepř, chilli, tymián, směs na americké brambory, kde se výše uvedené koření znovu opakuje, no to je síla.

  • Chutnalo MílaO 20.11.2015 18:43:19

    Díky za další recept do sbírky. Dala jsem asi o 3 brambory více, aby byl lepší poměr zeleniny. Nejíme maso, takže jsem ho nahradila po 20 minutách pečení kostkou tofu, nejlépe marinovaným či uzeným. Měla jsem jen malou zakysanou smetanu, takže jsem přidala ještě asi 200g bílého řeckého jogurtu, který nemá chybu a trochu zředila krabicovým sojovým mlékem Joya, přidala jsem petrželku a dobromysl.
    Chutnalo nám všem, včetně dětí, a jestliže tu někdo píše něco hanlivého, tak neumí vařit a to je pak všechno marné.

  • málo smetany Ája 06.10.2013 12:48:14

    Recept je moc dobrý, použila jsem krůtí stehenní maso. Jediné, co musím vytknout je, že na množství surovin uvedené v receptu je jeden kelímek zakysané smetany málo, ideálně 2-3 kelímky.

  • semínka Grin 09.08.2013 14:53:58

    Určitě si nechat semínka a na druhý rok se dá pěstovat nanovo, jen musí být semena s dýně už starší, tudíž řádně uzrálé . Jinak recept je to dobrý, každý má možnost si dodělat chuť k obrazu svému.

  • chuť Kristyna 17.12.2012 14:24:42

    Tak jak jsem se na toto jídlo těšila, tak mě to zklamalo.... Dýňovou polévku miluju, ale v tomto receptu mi přišla dýně bez chuti a jako bláto :-(

  • Chutnalo nám ,dobrý recept..

  • chutná ušoplesk 09.11.2010 16:29:06

    Toje největší svinstvo co sem kdy jedl!!

  • Prosím vás, dýně hokaido je taková ta žlutavo okrová, co vypadá jako hruška? Děkuju

Celkový počet komentářů: 18
Nalezeno receptů: 18
|< << 12 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Pečená dýně Hokaido
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Rebarbora - zdravá i život ohrožující zelenina

    Rebarbora - zdravá i život ohrožující zelenina

    Rebarbora je zelenina více tváří - je velmi zdravá a nebezpečná zároveň. Proto je její správná příprava tak důležitá. Teprve když správně zacházíte s kyselinou šťavelovou, kterou rebarbora obsahuje, dokáže vaše tělo využít obsažené zdraví prospěšné látky. Sezóna rebarbory je krátká, proto bychom se právě v těchto dnech měli vrhnout na její nákup či sklizeň.

  • Začíná období zánětů močových cest

    Začíná období zánětů močových cest

    Venku se otepluje, což je zjara poměrně zrádný fakt. Mnohdy díky naší touze po sluníčku dochází k našemu vlastnímu prochlazení. S tím často dochází i k velmi nepříjemné nemoci - zánětu močových cest.




přidat nový recept