Pečená dýně Hokaido

30 min | hlavní chod | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 167298x
Jeden ze způsobů zpracování dýně Hokaido.
Komentáře receptu 16
Uvařil jsem to (Recept vařilo 6 lidí)


Postup přípravy receptu

Umytou dýni rozpůlíme, vyjmeme semínka, pokrájíme na podkovy asi 1 centimetr široké, oškrabané brambory na plátky, mrkev podélně a pak pokrájíme na kousky, maso na kostičky. Vše dáme do hrnce, pokapeme olejem a posypeme kořením, promícháme, aby se dobře obalilo. Rozložíme na pečící papír a hned do vyhřáté trouby, pečeme na 150-170 stupňů cca 45 minut. Zkoušíme vidličkou, až je vše měkké.

Mezitím si zamícháme do kysané smetany sůl a posekané čerstvé bylinky.Po upečení dáme vše na talíř a polijeme zakysanou smetanou nebo si jednotlivé kousky namáčíme.

Dýni Hokaido nemusíme loupat, pečením nám povrch změkne. Zeleninu nemusíme solit, protože ji namáčíme do osolené zakysané smetany, ale kdo chce, může před pečením osolit. Někdy stačí před pečením osolit pouze maso. Použít můžeme drůbeží, rybí a jiné maso.

Množství zeleniny, dýně i masa si upravíme dle toho, kolik sníme a můžete i vyzkoušet jinou zeleninu.

Pro vegetariánskou verzi můžeme maso samozřejmě vynechat.

autor receptu:

Pečená dýně Hokaido

Počet přidaných receptů: 67

Ingredience

4,1
skvělý recept
61 hlasujících
  • Recept Pečená dýně Hokaido - Pečená dýně se zakysanou smetanou.
  • Recept Pečená dýně Hokaido - Takto vypadá dýně Hokaido vypěstovaná na pergole.

Kuchařky obsahující recept Pečená dýně Hokaido

Recept se nachází v 156 kuchařkách
myš1
recepty 4618 receptů
rkunesova
Vláďovo kuchařka 1180 receptů
Recepty z dýně
Jaromil
Recepty z dýně 24 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Pečená dýně Hokaido

Celkový počet komentářů u receptu: 16
  • málo smetany Ája 06.10.2013 12:48:14

    Recept je moc dobrý, použila jsem krůtí stehenní maso. Jediné, co musím vytknout je, že na množství surovin uvedené v receptu je jeden kelímek zakysané smetany málo, ideálně 2-3 kelímky.

  • semínka Grin 09.08.2013 14:53:58

    Určitě si nechat semínka a na druhý rok se dá pěstovat nanovo, jen musí být semena s dýně už starší, tudíž řádně uzrálé . Jinak recept je to dobrý, každý má možnost si dodělat chuť k obrazu svému.

  • chuť Kristyna 17.12.2012 14:24:42

    Tak jak jsem se na toto jídlo těšila, tak mě to zklamalo.... Dýňovou polévku miluju, ale v tomto receptu mi přišla dýně bez chuti a jako bláto :-(

  • Jana 22.09.2012 17:21:50

    Chutnalo nám, ale ne zas tak hodně, jak bych si představovala. Dýně není moje úplně nejoblíbenější zelenina a je jí tam hodně, tak asi proto. Kdo jí má rád bude určitě nadšen. Jinak jsem si recept upravila a použila vepřové maso. Navíc jsem dala kedlubny na tenké plátky a okořenila směsí koření na americké brambory, tymiánem, oregánem, chilli, ostrou paprikou, kurkumou, pepřem a solí.

  • Chutnalo nám ,dobrý recept..

  • chutná ušoplesk 09.11.2010 16:29:06

    Toje největší svinstvo co sem kdy jedl!!

  • Prosím vás, dýně hokaido je taková ta žlutavo okrová, co vypadá jako hruška? Děkuju

Celkový počet komentářů: 16
Nalezeno receptů: 16
|< << 12 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Pečená dýně Hokaido
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept