Pečená bůčková rolka

2 hod | hlavní chod | 8 porcí | česká kuchyně | recept zobrazen: 875x
Recept na pečenou vepřovou rolku s chutí česneku a šalvěje. Plníme jarní cibulkou.
Komentáře receptu 1
Uvařil jsem to (Recept vařili 2 lidé)


Postup přípravy receptu

Jarní cibulku s natí očistíme a necháme v celku. Oloupaný česnek prolisujeme a rozetřeme s hořčicí, kečupem a šalvějí.

Nízký plát vykostěného libového bůčku s kůží omyjeme a osušíme. Do kůže nařežeme mřížky tak, abychom nenakrojili maso. Potom bůček otočíme kůží dolů a maso potřeme česnekovou směsí. Do středu položíme celé jarní cibulky, maso svineme a zajistíme potravinářskou nití. Bůčkovou rolku osolíme, opepříme a zprudka opečeme ze všech stran na sádle. Pak vše i s výpekem přendáme do pekáčku. Maso pečeme nejdříve při teplotě 220 °C přibližně 20 minut. Pak rolku podlijeme malým množstvím vody, teplotu snížíme na 160 °C a za občasného podlévání vlastní šťávou upečeme doměkka.

Upečenou bůčkovou rolku zbavíme potravinářské nitě a nakrájíme na porce. Servírujeme s vypečenou šťávou, opečeným bramborem a zeleninou.

Jarka-P autor receptu:

Pečená bůčková rolka

Počet přidaných receptů: 1630

Ingredience

na porcí
Vaše cena 4199 běžně 6884 Kč sleva 39 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,2
skvělý recept
11 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Pečená bůčková rolka

Recept se nachází v 59 kuchařkách
Vepřové maso
Jarka-P
Vepřové maso 136 receptů
Pele_Mele aj v obrázkoch
daewoo
Pele_Mele aj v obrázkoch 4517 receptů
Jozar
Vepřové 1216 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Pečená bůčková rolka

Celkový počet komentářů u receptu: 1
Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Pečená bůčková rolka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Senná rýma - příznaky, léčba a prevence

    Senná rýma - příznaky, léčba a prevence

    Senná rýma je pylová alergie. Jde o stav, kdy imunitní systém přehnaně reaguje na některé neškodné podněty, např. pylová zrna, prach, roztoče, zvířecí srst či některé potraviny.

  • Rebarbora - zdravá i život ohrožující zelenina

    Rebarbora - zdravá i život ohrožující zelenina

    Rebarbora je zelenina více tváří - je velmi zdravá a nebezpečná zároveň. Proto je její správná příprava tak důležitá. Teprve když správně zacházíte s kyselinou šťavelovou, kterou rebarbora obsahuje, dokáže vaše tělo využít obsažené zdraví prospěšné látky. Sezóna rebarbory je krátká, proto bychom se právě v těchto dnech měli vrhnout na její nákup či sklizeň.




přidat nový recept