Pečená bůčková rolka

2 hod | hlavní chod | 8 porcí | česká kuchyně | recept zobrazen: 880x
Recept na pečenou vepřovou rolku s chutí česneku a šalvěje. Plníme jarní cibulkou.
Komentáře receptu 1
Uvařil jsem to (Recept vařili 2 lidé)


Postup přípravy receptu

Jarní cibulku s natí očistíme a necháme v celku. Oloupaný česnek prolisujeme a rozetřeme s hořčicí, kečupem a šalvějí.

Nízký plát vykostěného libového bůčku s kůží omyjeme a osušíme. Do kůže nařežeme mřížky tak, abychom nenakrojili maso. Potom bůček otočíme kůží dolů a maso potřeme česnekovou směsí. Do středu položíme celé jarní cibulky, maso svineme a zajistíme potravinářskou nití. Bůčkovou rolku osolíme, opepříme a zprudka opečeme ze všech stran na sádle. Pak vše i s výpekem přendáme do pekáčku. Maso pečeme nejdříve při teplotě 220 °C přibližně 20 minut. Pak rolku podlijeme malým množstvím vody, teplotu snížíme na 160 °C a za občasného podlévání vlastní šťávou upečeme doměkka.

Upečenou bůčkovou rolku zbavíme potravinářské nitě a nakrájíme na porce. Servírujeme s vypečenou šťávou, opečeným bramborem a zeleninou.

Jarka-P autor receptu:

Pečená bůčková rolka

Počet přidaných receptů: 1643

Ingredience

na porcí
Vaše cena 4199 běžně 6884 Kč sleva 39 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,2
skvělý recept
11 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Pečená bůčková rolka

Recept se nachází v 59 kuchařkách
Vepřové maso
Jarka-P
Vepřové maso 136 receptů
Pele_Mele aj v obrázkoch
daewoo
Pele_Mele aj v obrázkoch 4517 receptů
Jozar
Vepřové 1223 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Pečená bůčková rolka

Celkový počet komentářů u receptu: 1
Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Pečená bůčková rolka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept