Patizon s vejcem

30 min | hlavní chod | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 23555x
Patizon připravený jako minutka. Na přípravu je to velmi snadný recept.
Komentáře receptu 1
Uvařil jsem to (Recept vařili 3 lidé)


Postup přípravy receptu

Mladý patizon rozkrojíme a nakrájíme na asi 2 cm silné plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno.

Širší stranou hodíme plátky patizonu na středně rozpálený olej a pomalu smažíme. Když střed se zrníčky zesklovatí, otočíme a posypeme jemně nakrájenou cibulí. Rozhrneme cibuli k okrajům, aby vytvořila zátaras a doprostřed opatrně vyklepneme vejce. Osolíme a okořeníme podle chuti. Pod pokličkou doděláme tak, aby vejce bylo naměkko.

Zarytí masožravci můžou před posypáním cibulí na patizon položit plátek šunky či několik koleček salámu a potom přidat vejce. Další varianta - místo cibule a vejce můžeme posypat plátek patizonu nastrouhanou nivou.

Patizon s vejcem podáváme s brambory a podle chuti ho můžeme polít čertovskou či cikánskou omáčkou.

Množství surovin přizpůsobíme počtu porcí.

autor receptu:

Patizon s vejcem

Počet přidaných receptů: 3

Ingredience

Vaše cena 4199 běžně 6884 Kč sleva 39 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,3
skvělý recept
13 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Patizon s vejcem

Recept se nachází v 35 kuchařkách
Dajpum
Dagmařiny Recepty 2627 receptů
E-mailová kuchařka tety z Krnova
veraricna
E-mailová kuchařka tety z Krnova 4000 receptů
zjirousek
Bezmasá jídla 277 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Patizon s vejcem

Celkový počet komentářů u receptu: 1
Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Patizon s vejcem
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept