Patizon s vejcem

30 min | hlavní chod | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 26614x
Patizon připravený jako minutka. Na přípravu je to velmi snadný recept.
Komentáře receptu 1
Uvařil jsem to (Recept vařili 3 lidé)


Postup přípravy receptu

Mladý patizon rozkrojíme a nakrájíme na asi 2 cm silné plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno.

Širší stranou hodíme plátky patizonu na středně rozpálený olej a pomalu smažíme. Když střed se zrníčky zesklovatí, otočíme a posypeme jemně nakrájenou cibulí. Rozhrneme cibuli k okrajům, aby vytvořila zátaras a doprostřed opatrně vyklepneme vejce. Osolíme a okořeníme podle chuti. Pod pokličkou doděláme tak, aby vejce bylo naměkko.

Zarytí masožravci můžou před posypáním cibulí na patizon položit plátek šunky či několik koleček salámu a potom přidat vejce. Další varianta - místo cibule a vejce můžeme posypat plátek patizonu nastrouhanou nivou.

Patizon s vejcem podáváme s brambory a podle chuti ho můžeme polít čertovskou či cikánskou omáčkou.

Množství surovin přizpůsobíme počtu porcí.

autor receptu:

Patizon s vejcem

Počet přidaných receptů: 3

Ingredience

Vaše cena 1890 běžně 4550 Kč sleva 58 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,3
skvělý recept
13 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Patizon s vejcem

Recept se nachází v 35 kuchařkách
Dajpum
Dagmařiny Recepty 2627 receptů
E-mailová kuchařka tety z Krnova
veraricna
E-mailová kuchařka tety z Krnova 4000 receptů
zjirousek
Bezmasá jídla 277 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Patizon s vejcem

Celkový počet komentářů u receptu: 1
Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Patizon s vejcem
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Pozor, angína nám hrozí i v létě!

    Pozor, angína nám hrozí i v létě!

    Je možné si i v těchto parných letních dnech přivodit angínu? Bohužel je, a to velice jednoduše. Snadno to přeženeme se zmrzlinou nebo ledovými nápoji, příliš se vystavujeme chladící klimatizaci, zůstaneme příliš dlouho v mokrých plavkách a nakonec, zrádné výkyvy počasí. To všechno jsou důvody, proč se jednoho letního rána vzbudíme s nepříjemně známou bolestí v krku.

  • Vyrazte na borůvky - jsou všelékem!

    Vyrazte na borůvky - jsou všelékem!

    Sezóna borůvek, oblíbeného a velmi zdravého letního ovoce, je v plném proudu. Nejenže rostou v našich lesích, ale jsou jich také plné tržnice a stánky podél cest. Pokud jste letos borůvek měli jen po málu, dáme vám pár pádných důvodů, proč si je ve velkém dopřát, dokud jsou v čerstvé podobě.




přidat nový recept