Paštičky s kuřecím masem a chřestem

1 hod | předkrm | česká kuchyně | recept zobrazen: 124809x
Tyto elegantní bábovičky mohou posloužit jako první chod večeře pro hosty. Mají výraznou chuť a přitom jsou lehké a rozplývají se na jazyku. Navíc vypadají přímo nádherně.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Z citronu odkrojíme proužek kůry, šťávu vymačkáme. Citronovou kůru, kuřecí maso, estragon a vodu dáme do rendlíku, podle chuti osolíme a maso dusíme 20 minut doměkka. Maso vyjmeme, šťávu přecedíme. V rendlíku povaříme 5 minut chřest, scedíme, odřízneme a odložíme 4cm vrcholky a zbytek nakrájíme nadrobno.

Odloženou šťávu z masa doplníme vodou do objemu 160 ml a vmícháme do ní bílé víno. Do 4 lžic směsi nasypeme 1/2 lžičky želatiny, necháme 2 minuty bobtnat, postavíme nad hrnec s vroucí vodou a 2 - 3 minuty za stálého míchání zahříváme. Želatinu rozdělíme do 4 formiček na paštičky a chladíme 5 minut.

Do každé formičky položíme 2 vrcholky chřestu a chladíme do ztuhnutí. Zbývající želatinu rozpustíme ve zbývajícím vývaru a víně a zahřejeme nad párou.

Kuřecí maso nakrájíme a rozmixujeme s citronovou šťávou, sýrem mascarpone a želatinou. Vmícháme nakrájený chřest a estragon, osolíme a opepříme. Krém rozdělíme do formiček a uložíme na hodinu do chladničky. Paštičky s kuřecím masem a chřestem ve formičkách chvilku nahřejeme v horké vodě, paštičky vyklopíme a podáváme.

Zdroj: Nízkotučné pokrmy , edice 100 nejlepších receptů

autor receptu:

Paštičky s kuřecím masem a chřestem

Počet přidaných receptů: 127

Ingredience

Vaše cena 3290 běžně 7560 Kč sleva 56 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
2,9
slabší recept
108 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Paštičky s kuřecím masem a chřestem

Recept se nachází v 20 kuchařkách
Netty
Masité pokrmy 49 receptů
Aloatal
Kuchařka 345 receptů
potackovamiluna
milunka 23 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Paštičky s kuřecím masem a chřestem

Přidat příspěvek k receptu Paštičky s kuřecím masem a chřestem
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Letní sezóna začala pěkně zprudka, proto není od věci si připomenout několik faktů a mýtů o opalování ještě předtím, než se na vás sluníčko neblaze podepíše. Nechceme přece, aby naše pleť předčasně zestárla, nebo abychom snad onemocněli rakovinou kůže.

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.




přidat nový recept