Pařížské tyčinky

1 h 30 min | cukroví | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 156842x
Naše oblíbené vánoční cukroví.
Komentáře receptu 4


Postup přípravy receptu

Ořechy nastrouháme. Hřebíček v hmoždíři roztlučeme a smícháme s ořechy. Kořeněné ořechy smícháme se žloutky, bílkem, skořicí a postupně do směsi přisypáváme cukr.

Z těsta vyválíme obdélník.

Připravíme si polevu. Cukr prosejeme a s bílky jej utřeme, než zbělá (asi 30 minut). Připravený plát těsta potřeme polevou, nakrájíme na tyčinky a skládáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v mírně teplé troubě.

Z plechu sundáváme až po vychladnutí. Jsou dobré aspoň týden uleželé ve větší sklenici.

Z téhož těsta se dělají i úly- do cukrem vysypané formičky vmáčkneme kousek těsta,,důlek vyplníme jakýmkoliv krémem,přiložíme dětský piškot a vyklepneme.

autor receptu:

Pařížské tyčinky

Počet přidaných receptů: 30

Ingredience

Vaše cena 4199 běžně 6884 Kč sleva 39 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3,2
dobrý recept
93 hlasujících
  • Recept Pařížské tyčinky - Pařížské tyčinky s Mikulášem ;-)

Kuchařky obsahující recept Pařížské tyčinky

Recept se nachází v 67 kuchařkách
vařecka
Kuchařka sladkosti 1193 receptů
kat.simk
Cukroví ořechové 97 receptů
zerina1
VÁNOČNÍ CUKROVÍ 77 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Pařížské tyčinky

Celkový počet komentářů u receptu: 4
  • Komentář k receptu Pařížské tyčinky Petra Vyskočilová 07.12.2013 17:31:30

    Příští rok to zkusím vyválet přímo na pečící papír, tam také potřít polevou a nakrájet. Po upečení pouze dokrájím... uvidím. Uvedený postup z receptu je nereálný...

    • Re: Komentář k receptu Pařížské tyčinky monca 18.11.2015 00:17:44

      tento recept dělám dobře patnáct let..žloutek tedy nedávám...ale nevím co je na uvedeném postupu nereálně...přesně takto tyčinky dělám,už moje babička je tak dělávala.. a podotýkám,že pokud upečete celou placku nenakrájíte ji... za prvé je to tvrdší a za druhé vám popraská ta bílková poleva a opadá :)

  • pařížské tyčky máma 17.11.2014 15:23:15

    pařížské tyčky peču, ale nedávám žloutek.

  • zkusila jsem a bylo to příliš tekuté. Na toto množství je možná třeba jen 1 žloutek a půl bílku. Musela jsem přidávat pak ořechy i cukt, aby šlo těsto válet.

Celkový počet komentářů: 4
Nalezeno receptů: 4
Přidat příspěvek k receptu Pařížské tyčinky
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept