Pařížské dortíčky

2 hod | dezert | 8 porcí | francouzská kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 14474x
Velmi lahodné a jemné pařížské dortíky vhodné pro slavnostní příležitosti.
Komentáře receptu 9
Uvařil jsem to (Recept vařilo 5 lidí)


Postup přípravy receptu

Nejprve si připravíme krém. Za stálého míchání přivedeme k varu smetanu, cukr a kakao. Po spojení všech surovin a krátkém povaření směs sundáme s plotny. Přidáme nalámanou čokoládu a pokrájenou půlku másla. Necháme vychladnout, během chladnutí občas promícháme. Pak pomocí šlehače hmotu vyšleháme a až bude dostatečně hustá, přidáme zbytek másla a vytvoříme krém.

Troubu nahřej na 250°C, plech vyložíme pečícím papírem. Vejce a cukr vyšleháme do pěny. Přidáme zbytek surovin a jemně zamícháme. Těsto nalijeme na pekáč a zarovnáme. Měla by to být malá tenká vrstva.

Pařížské dortíčky pečeme asi 8 minut. Povrch by měl být jemně hnědý. Vyndáme z trouby a necháme vychladnout. Po vychladnutí pomocí např. hrníčku vykrajujeme kolečka do těsta.

Zdobení: Vždy jedno kolečko z upečeného těsta namažeme marmeládou a přiklopíme kolečkem namazaným krémem. Dejte ho tam hodně, je to pak mňamka. Hezky to pak celé namažeme krémem a ozdobíme dle libosti. Já sypu pařížské dortíčky nastrouhanou čokoládou.

Ráďule autor receptu:

Pařížské dortíčky

Počet přidaných receptů: 5

Ingredience

na porcí
Vaše cena 2799 běžně 5500 Kč sleva 49 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,7
skvělý recept
69 hlasujících
  • Recept Pařížské dortíčky - Stačí si pohrát trošku s kakaem :)
  • Recept Pařížské dortíčky - Dortíčky udělané jako velký dort :)
  • Recept Pařížské dortíčky - Pařížské dortíčky.
  • Recept Pařížské dortíčky - Pařížské dortíčky.

Kuchařky obsahující recept Pařížské dortíčky

Recept se nachází v 332 kuchařkách
Kuchta
Kájova kuchařka 5991 receptů
stepikub
jednoduché recepty 54 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Pařížské dortíčky

Celkový počet komentářů u receptu: 9
  • Vau Světla 09.02.2016 14:52:30

    Už dlouho bojují s krémy na dorty.Dnes jsem vyzkoušela váš čokoládový a je naprosto bezkonkurenční, výborný... Prostě geniální. Děkuji

  • Krém sem použila do košíčků. Vynikající recept, tuhý a moc dobrý jemný krém, děkuji za tento recept.

  • Jikorka 27.10.2012 21:32:47

    Dnes jsem pekla. Pařížský krém nemá chybu, pár jsem jich vyzkoušela a tenhle jasně vede, píšu si :)) Obyčejně nechávám vychladnout do druhého dne a pak teprve šlehám. Jak se krém povede, to určitě závisí na kvalitě másla a hlavně šlehačky. Čím víc procent tuku, tím líp.
    Co se týká těsta, já bych určitě udělala sníh z bílků, jinak těsto zůstává tuhé a málo nadýchané, prdopeč už to moc nespraví. Ale jinak fajn, díky za recept :))

  • Bohužel lucizema 31.08.2012 21:00:22

    Tak bohužel, mně malá tenká vrstva těsta zůstala tenká a nejenže těsto ani trochu nevyběhlo, ale je gumové a krém pořádně neztuhnul, ať jsem šlehala sebevíc. Opravdu se nepovedly. Škoda. Do ingrediencí jsem investovala dost peněz a patrně vše půjde do koše . . . Nevím, kde se mohla stát chyba . . .

    • Těsto nevím proč se nepovedlo. Vyšlehala jste pořádně vejce? V podstatě je to těsto na roládu. Včera jsem ji dělala a povedla se. Pokud máte horkovzdušnou troubu, zkuste snížit stupeň při pečení. A krém? Podařil se pokaždé. Takže také nechápu. A dělám to vždy stejným postupem, jak popisuji...

  • Jak jste dělala ten velký dort aby měl dvě barvy? to se těsto rozdělí na dva díly a do jednoho se přidá kakao? A peče se to tedy na dvakrát tmavá a švětlá část zvlášt?

  • je popsán správně postup přípravy krému? evaburj 03.02.2012 10:32:07

    Máslo a čokoládu přidat do horké směsi? Máslo se přece rozpustí. To se pak dá po vychladnutí opravdu vyšlehat? Nemohlo dojít při popisování postupu k chybičce? Prosím o odpověď, děkuji.

    • Chybička zde není, zkuste to. Musí se to nechat vychladnout a pak vyšlehat, krásně to zhoustne. Když přidané máslo na konci bylo moc tuhé, udělaly se mi tam žbrbky. Trošku jsem to zahřála a vznikl krásně jemný krém. Recept jsem neopisovala, tedy z poloviny ano, trošku jsem ho upravila, protože mi původní verze moc nechutnala.

Celkový počet komentářů: 9
Nalezeno receptů: 9
Přidat příspěvek k receptu Pařížské dortíčky
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?

  • Běhání jako sport, zábava i relax

    Běhání jako sport, zábava i relax

    Hned z jara je potkáváme všude - na silnicích, na lesních a polních cestách. Nepotřebují ke své vášni žádný nástroj ani pomůcku. Ano, jsou to běžci. Běh je u nás hned po cyklistice druhým nejoblíbenějším sportem. Prodlužuje délku života, snižuje vysoký krevní tlak, nadváhu, posiluje celkovou kondici, imunitu a paměť a zmírňuje deprese. Více než polovina běžců se svojí zálibě věnuje 2 - 3x týdně a mluvíme-li o zálibě, není to vždy tak zcela přesné - často začínáme běhat kvůli nedostatku pohybu a hlavně pro potřebu zhubnout. Častěji potkáváme na provizorních běžeckých trasách ženy.




přidat nový recept