Papriková pomazánka

35 min | pomazánka | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 128234x
Výborná pomazánka z paprik, kterou můžeme mazat na chléb, topinky, nebo servírovat jako přílohu k masu místo hořčice.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kostičky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Rajčata spaříme vařící vodou, sloupneme a nakrájíme na plátky. Papriky a kapie omyjeme, rozkrojíme, seřízneme stopky, jádřince i vlákna odstraníme a na 5 minut dáme povařit do osolené vody. Poté je necháme okapat a umeleme na masovém strojku.

Na předehřátém oleji zpěníme cibulku, přidáme plátky rajčat, chvíli podusíme, vmícháme umleté papriky a kapie, česnek, ocet a podle chuti osolíme. Šťávu necháme chvíli vydusit, aby směs byla hustší.

Ještě horkou paprikovou pomazánku plníme do čistých sklenic, uzavřeme je víčky a necháme obrácené dnem nahoru, dokud nevychladnou. Paprikovou pomazánku skladujeme na tmavém chladném místě.

autor receptu:

Papriková pomazánka

Počet přidaných receptů: 1415

Ingredience



Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Papriková pomazánka

Přidat příspěvek k receptu Papriková pomazánka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept