Panna Cotta

35 min | dezert | italská kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 327097x
Tradiční italský moučník z vařené smetany.
Komentáře receptu 31
Uvařil jsem to (Recept vařilo 7 lidí)


Postup přípravy receptu

Nejprve si připravíme formičky nebo formu na srnčí hřbet. Želatinu vložíme do hrnce, zalijeme mlékem a na mírném ohni ji rozpustíme. Nesmí však vařit.

Do dalšího kastrůlku nalijeme šlehačku. Vanilkový lusk podélně rozpůlíme, dužninu nožem vyškrábeme a smícháme ji s cukrem. Cukr přidáme ke smetaně a za stálého míchání (metličkou) ji přivedeme k varu. Poté, co smetana přejde varem, zmírníme oheň a šleháme, dokud smetana nezačne houstnout. Přidáme želatinu, vše prošleháme, ale hmotu už dále nevaříme.

Hotovou hmotu vlijeme do formiček nebo do formy a chladíme v lednici minimálně 3 hodiny.

Vychlazen dezert Panna Cotta vyklopíme na talíř, přelijeme lžící Hot Fruits s malinami a dozdobíme jahodami a snítkou máty. Můžeme podávat.

Foto:Profimedia.cz

Vilienka autor receptu:

Panna Cotta

Počet přidaných receptů: 1275

Ingredience

3,2
dobrý recept
456 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Panna Cotta

Recept se nachází v 286 kuchařkách
Baboš
Moučniky 1471 receptů
Sladkosti  Krnovské tety
veraricna
Sladkosti Krnovské tety 3942 receptů
vařecka
kuchařka dezertu 587 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Panna Cotta

Celkový počet komentářů u receptu: 31
  • Náhrada za vanilkový lusk? Nata 28.02.2015 23:17:15

    Neviete mi povedať, či by sa ten vanilkový lusk nedal nahradiť niečím dostupnejším? Ďakujem :)

  • Komentář k receptu Panna Cotta Jobik 27.06.2015 19:37:04

    Hmmm tak nevim nevim, ale me nic nezhoustlo.. Mam to sirupoviteho stavu, takze to rozehreju a dam tam poradne zelatiny.. Podle me to bylo sakra malo...

  • Zuzka 23.11.2010 15:07:49

    No jenom nevím, proč se mi to zobrazuje ve vegetariánských receptech, když v tom je želatina.
    Wikipedia: "Želatina je velmi čistý a jemný klih, který se získává vyvařením šlach, kůží, kostí a jiných jatečních odpadů bohatých na kolagen." brrrrrrrrrrrrrrr

    • Re: Martin 01.06.2015 19:05:25

      Ty seš nkrmálně švihlá...no comment. Hlad na tebe a želatinu bys lízala ze země. Hvězdo

    • Re: Iren 26.04.2014 19:07:18

      Ahoj, to co jsi popsala je jeden druh. Pak je agar a to je výtažek z mořských řas, tak možná původní autor použil agar.Já pro tyto účely přidávám jedině agar. Zdraví Iren

    • Re: Miška 29.06.2011 21:21:52

      Želatina NEMUSÍ být živočišná, dnes se dá v pohodě sehnat i rostlinná verze

      • Re: Re: michala 06.07.2012 15:28:28

        želatina je vždy živočišného původu
        Vy si to nejspíše pletete s agarem který se vyrábí z mořských řas ovšem ten má zcela jiné želírování tuhne mnohem víc želatina pouze rosolovatí agar tuhne do křehka takže by se sním panna cotta tak akorát zkazila to už by bylo lepší použít pektin ten je z ovoce ale špatně se schání a hůř se sním pracuje

  • Komentář k receptu Panna Cotta a 28.03.2015 14:25:38

    Smetana mi nehoustne nevim proc.

Celkový počet komentářů: 31
Nalezeno receptů: 31
|< << 1234 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Panna Cotta
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Kojenecká kolika aneb aby bříško nebolelo

    Kojenecká kolika aneb aby bříško nebolelo

    Bolesti bříška spojené s kojeneckou kolikou jsou jedním z nejčastějších problémů malých miminek. Nejedna maminka neví, jak utišit své plačící dítě a pomoci mu od potíží. Jaké jsou příčiny a jak miminku ulevit?

  • Zánět spojivek u dětí a novorozenců

    Zánět spojivek u dětí a novorozenců

    Zánět spojivek bývá u dětí spíše sezónní záležitostí. Objevuje se z jara nebo v létě, kdy děti pobývají hodně venku. V létě si děti toto onemocnění často přinesou hlavně z veřejných bazénů, ale i přírodních koupališť. Rizikový bývá také nástup dítěte do školky či jiných kolektivů. Zánět spojivek je relativně častý a dobře léčitelný problém, kterého se můžeme správnou léčbou zbavit bez následků a komplikací.




přidat nový recept