Panna cotta

35 min | dezert | italská kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 283977x
Tradiční italský moučník z vařené smetany.
Komentáře receptu 25
Uvařil jsem to (Recept vařilo 7 lidí)


Postup přípravy receptu

Nejprve si připravíme formičky nebo formu na srnčí hřbet. Želatinu vložíme do hrnce, zalijeme mlékem a na mírném ohni ji rozpustíme. Nesmí však vařit.

Do dalšího kastrůlku nalijeme šlehačku. Vanilkový lusk podélně rozpůlíme, dužninu nožem vyškrábeme a smícháme ji s cukrem. Cukr přidáme ke smetaně a za stálého míchání (metličkou) ji přivedeme k varu. Poté, co smetana přejde varem, zmírníme oheň a šleháme, dokud smetana nezačne houstnout. Přidáme želatinu, vše prošleháme, ale hmotu už dále nevaříme.

Hotovou hmotu vlijeme do formiček nebo do formy a chladíme v lednici minimálně 3 hodiny.

Vychlazený krém vyklopíme na talíř, ozdobíme ovocem a snítkou máty. Můžeme podávat.

Foto:Profimedia.cz

Vilienka autor receptu:

Panna cotta

Počet přidaných receptů: 1275

Ingredience

3,2
dobrý recept
436 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Panna cotta

Recept se nachází v 270 kuchařkách
KDI
VARENIE_2 4248 receptů
vařecka
kuchařka dezertu 587 receptů
Sladkosti  Krnovské tety
veraricna
Sladkosti Krnovské tety 4889 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Panna cotta

Celkový počet komentářů u receptu: 25
  • Komentář k receptu Panna cotta Martina 04.06.2014 22:21:23

    Tak koukam ze si priste budu muset precist komentare driv nez tam dam 200g cukru.... dle receptu.. :-\

  • Zuzka 23.11.2010 15:07:49

    No jenom nevím, proč se mi to zobrazuje ve vegetariánských receptech, když v tom je želatina.
    Wikipedia: "Želatina je velmi čistý a jemný klih, který se získává vyvařením šlach, kůží, kostí a jiných jatečních odpadů bohatých na kolagen." brrrrrrrrrrrrrrr

    • Re: Iren 26.04.2014 19:07:18

      Ahoj, to co jsi popsala je jeden druh. Pak je agar a to je výtažek z mořských řas, tak možná původní autor použil agar.Já pro tyto účely přidávám jedině agar. Zdraví Iren

    • Re: Miška 29.06.2011 21:21:52

      Želatina NEMUSÍ být živočišná, dnes se dá v pohodě sehnat i rostlinná verze

      • Re: Re: michala 06.07.2012 15:28:28

        želatina je vždy živočišného původu
        Vy si to nejspíše pletete s agarem který se vyrábí z mořských řas ovšem ten má zcela jiné želírování tuhne mnohem víc želatina pouze rosolovatí agar tuhne do křehka takže by se sním panna cotta tak akorát zkazila to už by bylo lepší použít pektin ten je z ovoce ale špatně se schání a hůř se sním pracuje

  • panna cotta Miranka 05.04.2013 11:40:59

    Prosim o radu kolikatiprocentni smetana to musi by? Vubes mi to neztuhlo!

    • Re: panna cotta dominika 11.04.2014 08:30:11

      Neni to smetanou,ale poctem zelatiny....
      Je to velice mela mnozstvi. Dala jsem tam ctyrnasobek a bylo to v poradku...
      A takove mnozstvi cukru je prehnane, dala jsem polovinu a i tak to bylo dost sladke.
      Ale po uprave je recept velice jednoduchy a chutny.Dekuji :))

    • Re: panna cotta Martens 09.08.2013 18:12:54

      Smetanu nesmíte vařit. Zničí se želírovací schopnost želatiny. Teplota max. 80 (nesmí bublat)

    • Re: panna cotta Lucka 27.07.2013 15:35:00

      Mám s tím stejné zkušenosti, taky mi to neztuhlo

Celkový počet komentářů: 25
Nalezeno receptů: 25
|< << 123 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Panna cotta
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jak po domácku zatočit s akné

    Jak po domácku zatočit s akné

    Mnohé z nás akné v pubertě pěkně potrápilo, někdo musí tento problém řešit dodnes. U někoho, kdo byl v době dospívání akné ušetřen, se může tento nevzhledný kožní problém objevit vlivem hormonů zcela nečekaně i v daleko zralejším věku. Akné je zkrátka věčný problém. Co s ním?

  • Cestování a ebola - jaká jsou rizika?

    Cestování a ebola - jaká jsou rizika?

    Ebola je velmi vážné infekční onemocnění, (známé také pod názvem krvácivá horečka), které ve více než polovině případů končí smrtí. Její výskyt je v současnosti hlášen v některých zemích západní Afriky. Podle nejnovějších informací je např. v Libérii nemoc na ústupu, v Guineji a Sierra Leone však počet pacientů nadále stoupá.




přidat nový recept