Panna Cotta

35 min | dezert | italská kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 369863x
Tradiční italský moučník z vařené smetany.
Komentáře receptu 34
Uvařil jsem to (Recept vařilo 8 lidí)


Postup přípravy receptu

Nejprve si připravíme formičky nebo formu na srnčí hřbet. Želatinu vložíme do hrnce, zalijeme mlékem a na mírném ohni ji rozpustíme. Nesmí však vařit.

Do dalšího kastrůlku nalijeme šlehačku. Vanilkový lusk podélně rozpůlíme, dužninu nožem vyškrábeme a smícháme ji s cukrem. Cukr přidáme ke smetaně a za stálého míchání (metličkou) ji přivedeme k varu. Poté, co smetana přejde varem, zmírníme oheň a šleháme, dokud smetana nezačne houstnout. Přidáme želatinu, vše prošleháme, ale hmotu už dále nevaříme.

Hotovou hmotu vlijeme do formiček nebo do formy a chladíme v lednici minimálně 3 hodiny.

Vychlazen dezert Panna Cotta vyklopíme na talíř, přelijeme lžící Hot Fruits s malinami a dozdobíme jahodami a snítkou máty. Můžeme podávat.

Foto:Profimedia.cz

Vilienka autor receptu:

Panna Cotta

Počet přidaných receptů: 1275

Ingredience

Vaše cena 2799 běžně 5500 Kč sleva 49 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3,3
dobrý recept
467 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Panna Cotta

Recept se nachází v 295 kuchařkách
Baboš
Moučniky 1546 receptů
Sladkosti  Krnovské tety
veraricna
Sladkosti Krnovské tety 4105 receptů
vařecka
kuchařka dezertu 587 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Panna Cotta

Celkový počet komentářů u receptu: 34
  • Komentář k receptu Panna Cotta simona 19.05.2016 12:43:19

    Mne to teda taky nezhoustlo,ale pridavat nic nebudu,treba zhoustne az vychladne a kdyz ne,tak za ty penize to vypijem ���

    • Re: Komentář k receptu Panna Cotta Martina 20.05.2016 12:30:11

      V receptu je samozřejmě špatný poměr tekutin a plátkové želatiny ..takže to nemůže ztuhnout ..držte se návodu na obalu ... zázraky se nedějí :-(

  • Komentár k receptu Marie 21.01.2016 22:35:50

    ten recept stoji za všechny prachy, smetana taky nehoustne, asi ten chytrák , co to vymyslel zapomněl, aby se smetana vyšlehala musí byt studená a ne převařena, tak jsem si zničila kuchyň a spoustu hrnců

  • Náhrada za vanilkový lusk? Nata 28.02.2015 23:17:15

    Neviete mi povedať, či by sa ten vanilkový lusk nedal nahradiť niečím dostupnejším? Ďakujem :)

  • Komentář k receptu Panna Cotta Jobik 27.06.2015 19:37:04

    Hmmm tak nevim nevim, ale me nic nezhoustlo.. Mam to sirupoviteho stavu, takze to rozehreju a dam tam poradne zelatiny.. Podle me to bylo sakra malo...

  • Zuzka 23.11.2010 15:07:49

    No jenom nevím, proč se mi to zobrazuje ve vegetariánských receptech, když v tom je želatina.
    Wikipedia: "Želatina je velmi čistý a jemný klih, který se získává vyvařením šlach, kůží, kostí a jiných jatečních odpadů bohatých na kolagen." brrrrrrrrrrrrrrr

    • Re: Martin 01.06.2015 19:05:25

      Ty seš nkrmálně švihlá...no comment. Hlad na tebe a želatinu bys lízala ze země. Hvězdo

    • Re: Iren 26.04.2014 19:07:18

      Ahoj, to co jsi popsala je jeden druh. Pak je agar a to je výtažek z mořských řas, tak možná původní autor použil agar.Já pro tyto účely přidávám jedině agar. Zdraví Iren

    • Re: Miška 29.06.2011 21:21:52

      Želatina NEMUSÍ být živočišná, dnes se dá v pohodě sehnat i rostlinná verze

Celkový počet komentářů: 34
Nalezeno receptů: 34
|< << 1234 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Panna Cotta
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Letní sezóna začala pěkně zprudka, proto není od věci si připomenout několik faktů a mýtů o opalování ještě předtím, než se na vás sluníčko neblaze podepíše. Nechceme přece, aby naše pleť předčasně zestárla, nebo abychom snad onemocněli rakovinou kůže.

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.




přidat nový recept