Panna cotta

35 min | dezert | italská kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 257132x
Tradiční italský moučník z vařené smetany.
Komentáře receptu 23
Uvařil jsem to (Recept vařilo 7 lidí)


Postup přípravy receptu

Nejprve si připravíme formičky nebo formu na srnčí hřbet. Želatinu vložíme do hrnce, zalijeme mlékem a na mírném ohni ji rozpustíme. Nesmí však vařit.

Do dalšího kastrůlku nalijeme šlehačku. Vanilkový lusk podélně rozpůlíme, dužninu nožem vyškrábeme a smícháme ji s cukrem. Cukr přidáme ke smetaně a za stálého míchání (metličkou) ji přivedeme k varu. Poté, co smetana přejde varem, zmírníme oheň a šleháme, dokud smetana nezačne houstnout. Přidáme želatinu, vše prošleháme, ale hmotu už dále nevaříme.

Hotovou hmotu vlijeme do formiček nebo do formy a chladíme v lednici minimálně 3 hodiny.

Vychlazený krém vyklopíme na talíř, ozdobíme ovocem a snítkou máty. Můžeme podávat.

Foto:Profimedia.cz

Vilienka autor receptu:

Panna cotta

Počet přidaných receptů: 1275

Ingredience

Vaše cena 899 běžně 11225 Kč sleva 92 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3,2
dobrý recept
428 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Panna cotta

Recept se nachází v 257 kuchařkách
KDI
VARENIE_2 5323 receptů
vařecka
kuchařka dezertu 587 receptů
Sladkosti  Krnovské tety
veraricna
Sladkosti Krnovské tety 4655 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Panna cotta

Celkový počet komentářů u receptu: 23
  • panna cotta Miranka 05.04.2013 11:40:59

    Prosim o radu kolikatiprocentni smetana to musi by? Vubes mi to neztuhlo!

    • Re: panna cotta dominika 11.04.2014 08:30:11

      Neni to smetanou,ale poctem zelatiny....
      Je to velice mela mnozstvi. Dala jsem tam ctyrnasobek a bylo to v poradku...
      A takove mnozstvi cukru je prehnane, dala jsem polovinu a i tak to bylo dost sladke.
      Ale po uprave je recept velice jednoduchy a chutny.Dekuji :))

    • Re: panna cotta Martens 09.08.2013 18:12:54

      Smetanu nesmíte vařit. Zničí se želírovací schopnost želatiny. Teplota max. 80 (nesmí bublat)

    • Re: panna cotta Lucka 27.07.2013 15:35:00

      Mám s tím stejné zkušenosti, taky mi to neztuhlo

  • Komentář k receptu Panna cotta Natálie 22.07.2013 20:34:25

    100 g je vážně moc - a to říkám i já, která miluje všechno sladké! Dala bych ještě méně.

  • Zuzka 23.11.2010 15:07:49

    No jenom nevím, proč se mi to zobrazuje ve vegetariánských receptech, když v tom je želatina.
    Wikipedia: "Želatina je velmi čistý a jemný klih, který se získává vyvařením šlach, kůží, kostí a jiných jatečních odpadů bohatých na kolagen." brrrrrrrrrrrrrrr

    • Re: Miška 29.06.2011 21:21:52

      Želatina NEMUSÍ být živočišná, dnes se dá v pohodě sehnat i rostlinná verze

      • Re: Re: michala 06.07.2012 15:28:28

        želatina je vždy živočišného původu
        Vy si to nejspíše pletete s agarem který se vyrábí z mořských řas ovšem ten má zcela jiné želírování tuhne mnohem víc želatina pouze rosolovatí agar tuhne do křehka takže by se sním panna cotta tak akorát zkazila to už by bylo lepší použít pektin ten je z ovoce ale špatně se schání a hůř se sním pracuje

  • pipka 07.04.2013 11:33:14

    Tak snad date tu 35 procentni

Celkový počet komentářů: 23
Nalezeno receptů: 23
|< << 123 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Panna cotta
* Povinné pole

Soutěž o bestseller - Kuchařka pro dceru

Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Typy žloutenek a jak je odhalit

    Typy žloutenek a jak je odhalit

    Žloutenka (hepatitida) je infekční onemocnění několika typů. Na počátku se onemocnění nemusí nijak výrazně projevovat. V některých případech žloutenku rozpoznáme až v pozdní fázi, kdy jsou poškozená játra.

  • Význam bílkovin v naší stravě

    Význam bílkovin v naší stravě

    Bílkoviny (proteiny) patří v naší stravě mezi základní a nenahraditelné živiny. Za den by jich měl dospělý člověk sníst zhruba 0,8 g na každý kilogram své tělesné hmotnosti. Každý člověk tudíž potřebuje jiné množství bílkovin, odtud také pramení dietní jídelníčky "na míru".




přidat nový recept