Panna Cotta

35 min | dezert | italská kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 310343x
Tradiční italský moučník z vařené smetany.
Komentáře receptu 28
Uvařil jsem to (Recept vařilo 7 lidí)


Postup přípravy receptu

Nejprve si připravíme formičky nebo formu na srnčí hřbet. Želatinu vložíme do hrnce, zalijeme mlékem a na mírném ohni ji rozpustíme. Nesmí však vařit.

Do dalšího kastrůlku nalijeme šlehačku. Vanilkový lusk podélně rozpůlíme, dužninu nožem vyškrábeme a smícháme ji s cukrem. Cukr přidáme ke smetaně a za stálého míchání (metličkou) ji přivedeme k varu. Poté, co smetana přejde varem, zmírníme oheň a šleháme, dokud smetana nezačne houstnout. Přidáme želatinu, vše prošleháme, ale hmotu už dále nevaříme.

Hotovou hmotu vlijeme do formiček nebo do formy a chladíme v lednici minimálně 3 hodiny.

Vychlazen dezert Panna Cotta vyklopíme na talíř, přelijeme lžící Hot Fruits s malinami a dozdobíme jahodami a snítkou máty. Můžeme podávat.

Foto:Profimedia.cz

Vilienka autor receptu:

Panna Cotta

Počet přidaných receptů: 1275

Ingredience

3,2
dobrý recept
449 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Panna Cotta

Recept se nachází v 282 kuchařkách
Baboš
Moučniky 1434 receptů
KDI
VARENIE_2 4247 receptů
Sladkosti  Krnovské tety
veraricna
Sladkosti Krnovské tety 3863 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Panna Cotta

Celkový počet komentářů u receptu: 28
  • Komentář k receptu Panna Cotta a 28.03.2015 14:25:38

    Smetana mi nehoustne nevim proc.

  • Náhrada za vanilkový lusk? Nata 28.02.2015 23:17:15

    Neviete mi povedať, či by sa ten vanilkový lusk nedal nahradiť niečím dostupnejším? Ďakujem :)

  • Komentář k receptu Panna cotta Martina 04.06.2014 22:21:23

    Tak koukam ze si priste budu muset precist komentare driv nez tam dam 200g cukru.... dle receptu.. :-\

  • Zuzka 23.11.2010 15:07:49

    No jenom nevím, proč se mi to zobrazuje ve vegetariánských receptech, když v tom je želatina.
    Wikipedia: "Želatina je velmi čistý a jemný klih, který se získává vyvařením šlach, kůží, kostí a jiných jatečních odpadů bohatých na kolagen." brrrrrrrrrrrrrrr

    • Re: Iren 26.04.2014 19:07:18

      Ahoj, to co jsi popsala je jeden druh. Pak je agar a to je výtažek z mořských řas, tak možná původní autor použil agar.Já pro tyto účely přidávám jedině agar. Zdraví Iren

    • Re: Miška 29.06.2011 21:21:52

      Želatina NEMUSÍ být živočišná, dnes se dá v pohodě sehnat i rostlinná verze

      • Re: Re: michala 06.07.2012 15:28:28

        želatina je vždy živočišného původu
        Vy si to nejspíše pletete s agarem který se vyrábí z mořských řas ovšem ten má zcela jiné želírování tuhne mnohem víc želatina pouze rosolovatí agar tuhne do křehka takže by se sním panna cotta tak akorát zkazila to už by bylo lepší použít pektin ten je z ovoce ale špatně se schání a hůř se sním pracuje

  • panna cotta Miranka 05.04.2013 11:40:59

    Prosim o radu kolikatiprocentni smetana to musi by? Vubes mi to neztuhlo!

Celkový počet komentářů: 28
Nalezeno receptů: 28
|< << 123 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Panna Cotta
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Zaostřeno na tuky ve výživě seniorů

    Zaostřeno na tuky ve výživě seniorů

    Fyziologické změny a zhoršený zdravotní stav, které s sebou přináší stáří, jsou častou příčinou a zároveň důsledkem nedostatečného příjmu stravy. Pokud si máme zachovat vitalitu do pozdního věku, je nutné přizpůsobit stravování vyšší potřebě a zároveň horšímu vstřebávání živin.

  • Fyzické trestání dětí - ano, nebo ne?

    Fyzické trestání dětí - ano, nebo ne?

    V dnešním článku se zaměříme na toto ožehavé, ale stále hodně diskutované téma, na něž máme hodně rozporuplné názory. Jedni tvrdí, že pohlavek nebo facka zmůže víc než dlouhé domlouvání, jiní zarytě protestují, že sebemenší fyzický trest dítěti škodí a narušuje přirozený vývoj jeho osobnosti.




přidat nový recept