Panna Cotta

35 min | dezert | italská kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 379305x
Tradiční italský moučník z vařené smetany.
Komentáře receptu 34
Uvařil jsem to (Recept vařilo 8 lidí)


Postup přípravy receptu

Nejprve si připravíme formičky nebo formu na srnčí hřbet. Želatinu vložíme do hrnce, zalijeme mlékem a na mírném ohni ji rozpustíme. Nesmí však vařit.

Do dalšího kastrůlku nalijeme šlehačku. Vanilkový lusk podélně rozpůlíme, dužninu nožem vyškrábeme a smícháme ji s cukrem. Cukr přidáme ke smetaně a za stálého míchání (metličkou) ji přivedeme k varu. Poté, co smetana přejde varem, zmírníme oheň a šleháme, dokud smetana nezačne houstnout. Přidáme želatinu, vše prošleháme, ale hmotu už dále nevaříme.

Hotovou hmotu vlijeme do formiček nebo do formy a chladíme v lednici minimálně 3 hodiny.

Vychlazen dezert Panna Cotta vyklopíme na talíř, přelijeme lžící Hot Fruits s malinami a dozdobíme jahodami a snítkou máty. Můžeme podávat.

Foto:Profimedia.cz

Vilienka autor receptu:

Panna Cotta

Počet přidaných receptů: 1275

Ingredience

Vaše cena 4890 běžně 8900 Kč sleva 45 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3,3
dobrý recept
472 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Panna Cotta

Recept se nachází v 295 kuchařkách
Baboš
Moučniky 1587 receptů
Sladkosti  Krnovské tety
veraricna
Sladkosti Krnovské tety 4149 receptů
vařecka
kuchařka dezertu 587 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Panna Cotta

Celkový počet komentářů u receptu: 34
  • Komentář k receptu Panna Cotta simona 19.05.2016 12:43:19

    Mne to teda taky nezhoustlo,ale pridavat nic nebudu,treba zhoustne az vychladne a kdyz ne,tak za ty penize to vypijem ���

    • Re: Komentář k receptu Panna Cotta Martina 20.05.2016 12:30:11

      V receptu je samozřejmě špatný poměr tekutin a plátkové želatiny ..takže to nemůže ztuhnout ..držte se návodu na obalu ... zázraky se nedějí :-(

  • Komentár k receptu Marie 21.01.2016 22:35:50

    ten recept stoji za všechny prachy, smetana taky nehoustne, asi ten chytrák , co to vymyslel zapomněl, aby se smetana vyšlehala musí byt studená a ne převařena, tak jsem si zničila kuchyň a spoustu hrnců

  • Náhrada za vanilkový lusk? Nata 28.02.2015 23:17:15

    Neviete mi povedať, či by sa ten vanilkový lusk nedal nahradiť niečím dostupnejším? Ďakujem :)

  • Komentář k receptu Panna Cotta Jobik 27.06.2015 19:37:04

    Hmmm tak nevim nevim, ale me nic nezhoustlo.. Mam to sirupoviteho stavu, takze to rozehreju a dam tam poradne zelatiny.. Podle me to bylo sakra malo...

  • Zuzka 23.11.2010 15:07:49

    No jenom nevím, proč se mi to zobrazuje ve vegetariánských receptech, když v tom je želatina.
    Wikipedia: "Želatina je velmi čistý a jemný klih, který se získává vyvařením šlach, kůží, kostí a jiných jatečních odpadů bohatých na kolagen." brrrrrrrrrrrrrrr

    • Re: Martin 01.06.2015 19:05:25

      Ty seš nkrmálně švihlá...no comment. Hlad na tebe a želatinu bys lízala ze země. Hvězdo

    • Re: Iren 26.04.2014 19:07:18

      Ahoj, to co jsi popsala je jeden druh. Pak je agar a to je výtažek z mořských řas, tak možná původní autor použil agar.Já pro tyto účely přidávám jedině agar. Zdraví Iren

    • Re: Miška 29.06.2011 21:21:52

      Želatina NEMUSÍ být živočišná, dnes se dá v pohodě sehnat i rostlinná verze

Celkový počet komentářů: 34
Nalezeno receptů: 34
|< << 1234 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Panna Cotta
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Co jsou to příštitná tělíska?

    Co jsou to příštitná tělíska?

    Příštítná tělíska jsou malé kulovité útvary zhruba o velikosti hrášku, uložená v blízkosti štítné žlázy, přesněji na jejím zadním laloku. Vylučují hormon s názvem parathormon, který reguluje metabolismus vápníku, tedy zpětně zvyšuje jeho vstřebávání v ledvinách a snižuje koncentraci fosfátů v krvi. Rozeznáváme příštítná tělíska vnitřní a vnější.

  • Jste závislí na internetu?

    Jste závislí na internetu?

    Nutkavá potřeba používat moderní technologie může ovlivnit celý náš život - působí problémy ve škole, v práci, ve vztahu i ve financích. Málokdo z nás si dovede přiznat, že má opravdu problém a vytvořil si třeba na oblíbený Facebook, Instagram, Twitter aj. skutečný návyk. Jak z toho ven?




přidat nový recept