Panna cotta

35 min | dezert | italská kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 273104x
Tradiční italský moučník z vařené smetany.
Komentáře receptu 25
Uvařil jsem to (Recept vařilo 7 lidí)


Postup přípravy receptu

Nejprve si připravíme formičky nebo formu na srnčí hřbet. Želatinu vložíme do hrnce, zalijeme mlékem a na mírném ohni ji rozpustíme. Nesmí však vařit.

Do dalšího kastrůlku nalijeme šlehačku. Vanilkový lusk podélně rozpůlíme, dužninu nožem vyškrábeme a smícháme ji s cukrem. Cukr přidáme ke smetaně a za stálého míchání (metličkou) ji přivedeme k varu. Poté, co smetana přejde varem, zmírníme oheň a šleháme, dokud smetana nezačne houstnout. Přidáme želatinu, vše prošleháme, ale hmotu už dále nevaříme.

Hotovou hmotu vlijeme do formiček nebo do formy a chladíme v lednici minimálně 3 hodiny.

Vychlazený krém vyklopíme na talíř, ozdobíme ovocem a snítkou máty. Můžeme podávat.

Foto:Profimedia.cz

Vilienka autor receptu:

Panna cotta

Počet přidaných receptů: 1275

Ingredience

Vaše cena 449 běžně 4999 Kč sleva 91 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3,2
dobrý recept
432 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Panna cotta

Recept se nachází v 264 kuchařkách
KDI
VARENIE_2 4250 receptů
vařecka
kuchařka dezertu 587 receptů
Sladkosti  Krnovské tety
veraricna
Sladkosti Krnovské tety 4765 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Panna cotta

Celkový počet komentářů u receptu: 25
  • Komentář k receptu Panna cotta Martina 04.06.2014 22:21:23

    Tak koukam ze si priste budu muset precist komentare driv nez tam dam 200g cukru.... dle receptu.. :-\

  • Zuzka 23.11.2010 15:07:49

    No jenom nevím, proč se mi to zobrazuje ve vegetariánských receptech, když v tom je želatina.
    Wikipedia: "Želatina je velmi čistý a jemný klih, který se získává vyvařením šlach, kůží, kostí a jiných jatečních odpadů bohatých na kolagen." brrrrrrrrrrrrrrr

    • Re: Iren 26.04.2014 19:07:18

      Ahoj, to co jsi popsala je jeden druh. Pak je agar a to je výtažek z mořských řas, tak možná původní autor použil agar.Já pro tyto účely přidávám jedině agar. Zdraví Iren

    • Re: Miška 29.06.2011 21:21:52

      Želatina NEMUSÍ být živočišná, dnes se dá v pohodě sehnat i rostlinná verze

      • Re: Re: michala 06.07.2012 15:28:28

        želatina je vždy živočišného původu
        Vy si to nejspíše pletete s agarem který se vyrábí z mořských řas ovšem ten má zcela jiné želírování tuhne mnohem víc želatina pouze rosolovatí agar tuhne do křehka takže by se sním panna cotta tak akorát zkazila to už by bylo lepší použít pektin ten je z ovoce ale špatně se schání a hůř se sním pracuje

  • panna cotta Miranka 05.04.2013 11:40:59

    Prosim o radu kolikatiprocentni smetana to musi by? Vubes mi to neztuhlo!

    • Re: panna cotta dominika 11.04.2014 08:30:11

      Neni to smetanou,ale poctem zelatiny....
      Je to velice mela mnozstvi. Dala jsem tam ctyrnasobek a bylo to v poradku...
      A takove mnozstvi cukru je prehnane, dala jsem polovinu a i tak to bylo dost sladke.
      Ale po uprave je recept velice jednoduchy a chutny.Dekuji :))

    • Re: panna cotta Martens 09.08.2013 18:12:54

      Smetanu nesmíte vařit. Zničí se želírovací schopnost želatiny. Teplota max. 80 (nesmí bublat)

    • Re: panna cotta Lucka 27.07.2013 15:35:00

      Mám s tím stejné zkušenosti, taky mi to neztuhlo

Celkový počet komentářů: 25
Nalezeno receptů: 25
|< << 123 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Panna cotta
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Diagnóza ztuhlý palec - bolestivá artróza

    Diagnóza ztuhlý palec - bolestivá artróza

    Vypadá jako palec vbočený (hallux vagus), ale jde o palec ztuhlý (hallux rigidus). Pro laika je rozdíl téměř k nerozeznání, ovšem zvyšující se bolestivost při chůzi a menší pohyblivost palce jasně naznačí, že něco není v pořádku.

  • Domácí péče pro zářivě bílé zuby

    Domácí péče pro zářivě bílé zuby

    Krásné zuby jsou naší vizitkou, a nejen proto bychom měli dbát na správnou hygienu, ale i dodržovat pár zásad, díky kterým nebudou ztrácet na své bělosti. Kromě metod bělení u zubního lékaře existují i domácí triky, jak dodat svému úsměvu na zářivosti.




přidat nový recept