Pampeliškový sirup

1 h 30 min | nápoj | česká kuchyně | recept zobrazen: 2524x
Pampeliškový sirup náramně pomáhá dětem i dospělým. Na recept budeme potřebovat 400 ks pampelišek.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Rozkvetlé pampelišky natrháme a na noc je dáme do vody s nakrájenými plátky citronů. Před vložením do vody s plátky citronů je necháme na 10 minut odstát ve vodě s octem, pokud jsme je nasbírali u silnice, to aby se vypláchly nečistoty.

Druhý den směs scedíme a z vody vyndáme všechny zbytky pampelišek. Do této vody vymačkáme ještě jeden citron a dáme vařit na mírný oheň. Po 15 minutách přidáme cukr podle potřeby a podle toho, jak hustý pampeliškový sirup chceme mít. Na přípravu medu dáváme až 2 kg cukru, na sirup 1 - 1,5 kg cukru. Pampeliškovou vodu s cukrem vaříme 60 - 90 minut za občasného míchání.

Po uvaření do požadované hustoty necháme pampeliškový sirup/med trochu zchladit, nalijeme do skleniček, uzavřeme a dáme zavařit. Můj tip je zavařovat v myčce na nejdelší program. Když myjeme nádobí, přidáme do šuplíčku i skleničky se sirupem/medem, okurkami, džemem. Po umytí nádobí jsou skleničky zavařené. Dáme je dnem dolů, abychom poznali, jestli je vše v pořádku.

Pampeliškový sirup či med podáváme podle potřeby. Dá se použít do pití, k pečení a podávat při nachlazení a kašli.

Meole autor receptu:

Pampeliškový sirup

Počet přidaných receptů: 10

Ingredience

Vaše cena 199 běžně 4999 Kč sleva 96 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Pampeliškový sirup

Recept se nachází v 42 kuchařkách
Meole
moje 32 receptů
Různé recepty
Hana Klovrzová st.
Různé recepty 3319 receptů
KDI
ZAVÁRANIE, KONZERVOVANIE 232 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Pampeliškový sirup

Přidat příspěvek k receptu Pampeliškový sirup
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Typy žloutenek a jak je odhalit

    Typy žloutenek a jak je odhalit

    Žloutenka (hepatitida) je infekční onemocnění několika typů. Na počátku se onemocnění nemusí nijak výrazně projevovat. V některých případech žloutenku rozpoznáme až v pozdní fázi, kdy jsou poškozená játra.

  • Význam bílkovin v naší stravě

    Význam bílkovin v naší stravě

    Bílkoviny (proteiny) patří v naší stravě mezi základní a nenahraditelné živiny. Za den by jich měl dospělý člověk sníst zhruba 0,8 g na každý kilogram své tělesné hmotnosti. Každý člověk tudíž potřebuje jiné množství bílkovin, odtud také pramení dietní jídelníčky "na míru".




přidat nový recept