Pampeliškový sirup

1 h 30 min | nápoj | česká kuchyně | recept zobrazen: 13340x
Pampeliškový sirup náramně pomáhá dětem i dospělým. Na recept budeme potřebovat 400 ks pampelišek.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Rozkvetlé pampelišky natrháme a na noc je dáme do vody s nakrájenými plátky citronů. Před vložením do vody s plátky citronů je necháme na 10 minut odstát ve vodě s octem, pokud jsme je nasbírali u silnice, to aby se vypláchly nečistoty.

Druhý den směs scedíme a z vody vyndáme všechny zbytky pampelišek. Do této vody vymačkáme ještě jeden citron a dáme vařit na mírný oheň. Po 15 minutách přidáme cukr podle potřeby a podle toho, jak hustý pampeliškový sirup chceme mít. Na přípravu medu dáváme až 2 kg cukru, na sirup 1 - 1,5 kg cukru. Pampeliškovou vodu s cukrem vaříme 60 - 90 minut za občasného míchání.

Po uvaření do požadované hustoty necháme pampeliškový sirup/med trochu zchladit, nalijeme do skleniček, uzavřeme a dáme zavařit. Můj tip je zavařovat v myčce na nejdelší program. Když myjeme nádobí, přidáme do šuplíčku i skleničky se sirupem/medem, okurkami, džemem. Po umytí nádobí jsou skleničky zavařené. Dáme je dnem dolů, abychom poznali, jestli je vše v pořádku.

Pampeliškový sirup či med podáváme podle potřeby. Dá se použít do pití, k pečení a podávat při nachlazení a kašli.

Meole autor receptu:

Pampeliškový sirup

Počet přidaných receptů: 10

Ingredience

Kuchařky obsahující recept Pampeliškový sirup

Recept se nachází v 46 kuchařkách
Meole
moje 33 receptů
Různé recepty
Hana Klovrzová st.
Různé recepty 6319 receptů
ZAVÁRANIE, KONZERVOVANIE
KDI
ZAVÁRANIE, KONZERVOVANIE 341 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Pampeliškový sirup

Přidat příspěvek k receptu Pampeliškový sirup
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Palmový olej - vliv na naše zdraví a dopad na světovou ekologii

    Palmový olej - vliv na naše zdraví a dopad na světovou ekologii

    Palmový olej je rostlinný jedlý olej získaný z oplodí palmových semen, tedy z tkáně obklopující semeno. Získává se z palmy olejné, má světle žlutou až oranžovou barvu a patří k nejběžnějším rostlinným olejům. Palmový olej nemá podle studií žádný pozitivní vliv na naše zdraví, spíše naopak. Je dokonce nazýván levným zabijákem, kterého denně dostáváme do těla v podobě sušenek, pečiva i mnoha jiných potravin. Důvod je zřejmý - je velmi levný. Nadměrná produkce a konzumace palmového oleje tak podle všeho ohrožuje nejen naše zdraví, ale i životní prostředí.

  • Kojenecká kolika aneb aby bříško nebolelo

    Kojenecká kolika aneb aby bříško nebolelo

    Bolesti bříška spojené s kojeneckou kolikou jsou jedním z nejčastějších problémů malých miminek. Nejedna maminka neví, jak utišit své plačící dítě a pomoci mu od potíží. Jaké jsou příčiny a jak miminku ulevit?




přidat nový recept