Pampeliškový med

2 h 30 min | | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 293477x
Jednoduchý recept na pampeliškový med. Celé vaření trvá 2 dny.
Komentáře receptu 57
Uvařil jsem to (Recept vařilo 30 lidí)


Postup přípravy receptu

Květy čistě opereme pod tekoucí vodou a vložíme do 4 litrového hrnce. Zalijeme je vodou. Citrony pořádně omyjeme, nakrájíme na kolečka, zbavíme je pecek a přidáme je do hrnce s pampeliškami.

Vše dáme vařit. Od bodu varu vaříme asi 15 minut. Pak necháme směs vylouhout do dalšího dne.

Druhý den směs přecedíme přes plátno do čistého většího hrnce. Do získané pampeliškové šťávy přidáme cukr a za častého míchání směs vaříme 1,5 hodiny, než se med začne táhnout.

Hotový med nalijeme do čistých sklenic a uzavřeme víčkem.

autor receptu:

Pampeliškový med

Počet přidaných receptů: 12

Ingredience

Vaše cena 899 běžně 11225 Kč sleva 92 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3,7
dobrý recept
558 hlasujících
  • Recept Pampeliškový med - Výsledek! :)
  • Recept Pampeliškový med - Med z jedné dávky květů.
  • Recept Pampeliškový med - Náš první pokus o pampeliškový med.
  • Recept Pampeliškový med - Druhý den - var s cukrem.
  • Recept Pampeliškový med - První den - svaření pampelišek s citrony.

Kuchařky obsahující recept Pampeliškový med

Recept se nachází v 218 kuchařkách
KDI
ZAVÁRANIE, KONZERVOVANIE 232 receptů
zjirousek
Zavařování 370 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Pampeliškový med

Celkový počet komentářů u receptu: 57
  • Výborný recept, s výsledkem jsem spokojená.

  • Komentář k receptu Pampeliškový med Martina 20.04.2014 21:34:22

    Zkouška poprvé - medík má nádhernou barvu, je sice dost tekutý, ale zatím je teplý, tak doufám, že trocchu ještě ztuhne. Ochutnala jsem a je opravdu super! Skvělý recept, jen jsem dávala asi dva až třikrát tolik pampelišek :).

  • Medik super a krasně voní po pampeliškách. Výroba je jednoduchá a nijak jsem to neprožívala, jen občas s tím zamíchala a po 1,5-2 hod bylo hotovo. Dala jsem tak 3x tolik květu co je v receptu a NÁDHERNÁ VŮNĚ. Už týden používáme na ochucení napoju s citronovou štávou.
    ZA RECEPT MOCKRÁT DĚKUJÍ A URČITĚ DOPORUČUJI !

  • Text komentáře byl smazán. MARIKA (tecka) PET 16.04.2014 21:49:42

    Text komentáře byl smazán.

  • med libor 15.04.2014 21:29:54

    tak tet to prozměnu nezhoustlo uvidím tedy do rána ale vařil sem to dvě a pul hodky takže to opravdu asi zanic nestojí vrátím se k puvodnímu receptu

  • re:karamel libor 15.04.2014 19:10:18

    napoprvé to vyletělo popelnicí tet to zkouším znovu a to na dvojku tak uvidíme

  • Komentář k receptu Pampeliškový med Michal 12.04.2014 10:51:06

    Dal by se med připravit i ze sušených pampelišek??? Že bych si je nasbíral třebas na zimu :-)

  • Komentář k receptu Pampeliškový med NAVAHO 19.05.2013 11:53:28

    po třech dnech vaření máme med stále řídký :-/

    • Drahuška
      Re: Komentář k receptu Pampeliškový med Drahuška 08.08.2013 15:07:32

      náhodou jsem přišla na vychytávku ;-) došel mi cukr krupice a tak jsem polovinu cukru nahradila cukrem moučkovým. med je výborný, vařil se "chvilku" a konzistenci od pravého včelího k nerozeznání. Můj manžel je oportunista ve všem...ale tenhle pampeliškový murks - jak tomu říká vzal na milost (načapán ve špajzu jak mlsá)

    • Re: Komentář k receptu Pampeliškový med Elenka 21.05.2013 11:25:02

      Dobrý deň,
      ja robím tento med z púpavy ( pampelišky ) 500 kvetov z pampelišiek , jeden a 1/2
      litra vody , 2 celé citrony nakrájať na drobno a mierne variť 1 hod. Potom nechať 24 hod. stáť.Pridáme cukor , ale nie 2 kg ale 3 kg a ak je potrebné viac koli hustote
      .Na druhý deň varím 1 hod. až 1 1/2 kým sa neutvorí niť a ak je potrebné aj dlhšie .
      Možem povedať , že je skutočne VYBORNY ! ! !
      DOPORUČUJI ! ! !

Celkový počet komentářů: 57
Nalezeno receptů: 57
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Pampeliškový med
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Typy žloutenek a jak je odhalit

    Typy žloutenek a jak je odhalit

    Žloutenka (hepatitida) je infekční onemocnění několika typů. Na počátku se onemocnění nemusí nijak výrazně projevovat. V některých případech žloutenku rozpoznáme až v pozdní fázi, kdy jsou poškozená játra.

  • Význam bílkovin v naší stravě

    Význam bílkovin v naší stravě

    Bílkoviny (proteiny) patří v naší stravě mezi základní a nenahraditelné živiny. Za den by jich měl dospělý člověk sníst zhruba 0,8 g na každý kilogram své tělesné hmotnosti. Každý člověk tudíž potřebuje jiné množství bílkovin, odtud také pramení dietní jídelníčky "na míru".




přidat nový recept