Pampeliškový med

2 h 30 min | | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 527878x
Jednoduchý recept na pampeliškový med. Celé vaření trvá 2 dny.
Komentáře receptu 117
Uvařil jsem to (Recept vařilo 44 lidí)


Postup přípravy receptu

Květy čistě opereme pod tekoucí vodou a vložíme do 4 litrového hrnce. Zalijeme je vodou. Citrony pořádně omyjeme, nakrájíme na kolečka, zbavíme je pecek a přidáme je do hrnce s pampeliškami.

Vše dáme vařit. Od bodu varu vaříme asi 15 minut. Pak necháme směs vylouhout do dalšího dne.

Druhý den směs přecedíme přes plátno do čistého většího hrnce. Do získané pampeliškové šťávy přidáme cukr a za častého míchání směs vaříme 1,5 hodiny, než se med začne táhnout.

Hotový med nalijeme do čistých sklenic a uzavřeme víčkem.

autor receptu:

Pampeliškový med

Počet přidaných receptů: 12

Ingredience

Vaše cena 990 běžně 6600 Kč sleva 85 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3,9
dobrý recept
734 hlasujících
  • Recept Pampeliškový med - Prvovýrobek pampeliškového medu a skutečně se mi prý povedl....
  • Recept Pampeliškový med - Výsledek! :)
  • Recept Pampeliškový med - Med z jedné dávky květů.
  • Recept Pampeliškový med - Náš první pokus o pampeliškový med.
  • Recept Pampeliškový med - Druhý den - var s cukrem.
  • Recept Pampeliškový med - První den - svaření pampelišek s citrony.

Kuchařky obsahující recept Pampeliškový med

Recept se nachází v 377 kuchařkách
ZAVÁRANIE, KONZERVOVANIE
KDI
ZAVÁRANIE, KONZERVOVANIE 368 receptů
zjirousek
Zavařování 404 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Pampeliškový med

Celkový počet komentářů u receptu: 117
  • Cukrnatěl Vladko 02.05.2016 11:48:32

    Zdravím..
    Vařil jsem dle receptu ale o trochu déle (než se to "táhlo") asi tak 2 hodiny na mírném.. Vše dobré ale asi po měsíci začal cukernatět. To by mne nevadilo kdyby trochu ale dost. Vždy skoro půlka skleničky a hrozně tvrdě.
    Je to tím pro_vařením_? Je nová sezóna tak jedu znova. Snad to už bude tentokrát v pořádku. Zdravím všechny "alchymisty" :-)

  • pampeliškový med Jana Vykyslá 02.05.2016 09:39:25

    Nemusí být jako med ale i jako sirup.Také ho vařím už dlouho,Mím dětem je přes čtyřicet a nejstaršímu vnukovi sedmnáct a chutná i jim.Uvařila jsem již čtyři dávky.

  • jak to dělala moje babča agata 22.04.2016 08:15:00

    Květy namočila do vody, aby byly ponořené asi na pěst pod hladinou. Nechala stát celý den. Druhý den přecedila přes síto, ale ne přes látku, aby tam prý zůstal ten pyl. Potom do výluhu nasypala cukr krystal a na mírném ohni nechala odpařovat. Nesmělo to přejít varem, říkala, že ta zdravota by byla fuč. Míchalo a nahřívalo se to i tři dny, kdo šel kolem, povinně zamíchal. Med byl nazlátlý, proti světlu v něm byly vidět zrníčka pylu. Cukru dávala míň, než se tu píše. Med nebyl tak moc sladký, ale krásně pampeliškově voněl. Žádný citron ani bylinky, prý by to tu vůni květů přerazilo. Váhový rozpis neznám; dělám med od oka, jak si to pamatuju. Je léčivý při kašli, zahlenění, babča říkala, že i na slabé srdce.

    • Re: jak to dělala moje babča ivana kaprová 22.04.2016 09:13:59

      To se mi líbí, babičky věděly, jak na to. Dneska natrhám pampelišky a pojedu co nejzdravěji jako "za babiček". Díky za recept.

  • Erika 20.04.2016 20:24:21

    Je velky prusvih ze jsem neproplachla pampelisky?

  • Komentář k receptu Pampeliškový med Adamka 19.04.2016 20:08:39

    Ani mne med nezhoustl. Co je spatne?

  • MED??? Michal 07.02.2016 19:54:41

    A já si naivně myslel, že definice medu je trochu jiná..... Med z cukru.. :D

    • Re: MED??? Ver 16.04.2016 17:16:17

      Tak vzhledem k tomu, že med je cukr, voda a trochu té příměsi (vitamíny, aminokyseliny, prach a pyl), pak netuším, proč tě překvapuje med z cukru :D.

  • Sladky Boris 15.11.2015 20:42:00

    Med byl sladky a to je dobre. ! Po prve mi to
    nevyšlo, lebo jsem dal do hrnce malo vody
    Ale po druhe mi to vyslo a byl sladky a dobry
    Doporucuju to vyskouset!

  • Komentář k receptu Pampeliškový med hp 17.05.2015 11:03:34

    Med je výborný !

Celkový počet komentářů: 117
Nalezeno receptů: 117
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Pampeliškový med
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Pozor, začíná sezóna klíšťat!

    Pozor, začíná sezóna klíšťat!

    Právě v tomto období začíná obávaná sezóna klíšťat. Klíšťata okamžitě poznají první jarní oteplení i příjemnou vlhkost vzduchu. V přírodě se tak s nimi po roce opět setkáváme a opět nám hrozí s klíšťaty spojená rizika.

  • Jak ošetřit popáleninu? Pozor na pověry

    Jak ošetřit popáleninu? Pozor na pověry

    Blíží se období táboráků. Opékání buřtů má své kouzlo a atmosféru, ale i svá rizika. Snadno se totiž může stát, že se opeče nejen špekáček, ale také vy. Co s tím?




přidat nový recept