Palačinky

1 hod | moučník | 4 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 1891462x
Recept na palačinky, které si můžete dát s marmeládou, tvarohem nebo masem.
Komentáře receptu 774
Uvařil jsem to (Recept vařilo 477 lidí)


Postup přípravy receptu

Hladkou mouku rozmixujeme se špetkou soli, mlékem a dvěma vejci tak, aby vznikla správná hustá směs vhodná pro palačinky.

Na pánev z rozpáleným olejem vlijeme přibližně jednu malou naběračku směsi. Palačinku smažíme z obou dvou stran dozlatova.

Na hotové palačinky naneseme libovolné množství čehokoliv, co nám chutná. Vhodné jsou marmelády, tvaroh, pudink nebo masová či zeleninová náplň.

Poznámka autora receptu: Jednu porci počítám na 2 palačinky. Recepty vystačí přibližně na 8-10 palačinek v závislosti na velikosti pánve a tloušťce palačinek.

autor receptu:

Palačinky

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience

na porce

Energetický příjem

Palačinky - vypočítali jsme, že jedna porce připravená z uvedeného množství surovin představuje přibližný energetický příjem: 1098 kJ / 262,3 kCal (na 1 porci)
Vaše cena 449 běžně 15000 Kč sleva 97 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,5
skvělý recept
2030 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Palačinky

Recept se nachází v 1849 kuchařkách
Kuchta
Kájova kuchařka 5963 receptů
myš1
recepty 4618 receptů
Marcyx
Rychlá jídla 123 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Palačinky

Celkový počet komentářů u receptu: 774
  • Palačinky Dominika 12.12.2011 20:59:03

    Je to hnusný a nechutný recept.Dala jsem do těsta vše co bylo psáno a smažila jsem to tak jak jsem měla.Opravdu je dosti blbé do receptu nenapsat na jakém oleji se mají palačinky smažit.Tento recept nedoporučuji.Všechny palačinky na světě budou milionkrát lepší než tyto!!!A ten kdo sem ten recept dal,tak ten by měl za1)vymazat recept a za 2)najít recept na lepší palačinky!!!!!!!!!!

    • Re: Palačinky klaun 18.10.2012 12:08:52

      Ideální by byl olej Super Mogul, nebo některé zahraniční oleje pro vysokootáčkové motory. Záleží jakou rychlostí chceš ty palačinky smažit, ale to ti poradí u každé slušné benzinové pumpy.Cha, cha, cha.

      • Re: Re: Palačinky infinity 27.10.2012 09:04:35

        Dobrý den, u komentáře klauna jsem se teď hrozně zasmála. A vůbec u většiny z vás. Všechny vás zdravím, Dominiku nekomentuji. Palačinkám zdar.

        • Na olivovém bych to určitě nedoporučovala, palačinky nemaji zrovna dobrou chuť,ale pokud už chce někdo smažit na zdravějším oleji doporučuji kokosový olej pokud jsou na sladko, budou Vám krásně vonět po kokosu :-)

          • Re: Tom 25.01.2013 00:35:10

            Na kokosovém oleji není nic zdravého, je to samý cholesterol.

            • Re: Re: Mosimaar 05.03.2014 16:59:33

              A není cholesterol jenom v tucích živočišného původu? V kokosovém oleji by být neměl.

              • Re: Re: Re: Lucie 16.03.2014 17:57:08

                Převážná většina tuků rostlinného původu má ze zdravotního hlediska velmi vhodné složení mastných kyselin, protože obsahují vícenenasycené mastné kyseliny, které mají příznivější vliv na naše zdraví, než tuky živočišné. Výjimku tvoří tuk kokosový a palmojádrový, ve kterém převažují pro organizmus nevhodné nasycené mastné kyseliny

                • Re: Re: Re: Re: Michal 23.09.2014 03:11:27

                  Nesouhlasím! Nenasycené tuky jsou škodlivější než nasycené. Nenasycené podléhají oxidativni degradaci, tzn. dvojná vazba je v nich napadána kyslíkem a vznikají epoxidy, peroxidy a jiné cyklické toxické sloučeniny...Problém není v nasycenosti nebo nenasycenosti, ale v PŘEPALOVÁNÍ TUKU jakéhokoliv.

            • Re: Re: Gábina 28.10.2013 09:56:12

              Žádné legitimní výzkumy tuto spojitost nikdy neprokázaly, naopak, četné studie dokazují, že kokosový olej má na hladinu cholesterolu buď neutrální vliv nebo ji dokonce snižuje.
              Důvodem, proč nepodporuje růst množství cholesterolu v krvi je to, že je složen z mastných kyselin středně dlouhého řetězce. Ty se liší od mastných kyselin dlouhého řetězce, které obsahují ostatní nasycené tuky jako máslo, sádlo apod. Mastné kyseliny obsažené v kokosovém oleji jsou téměř okamžitě spalovány na výrobu energie, takže se nepřeměňují na tělní tuk či cholesterol. ;-)

              • Re: Re: Re: Lucie 16.03.2014 18:07:41

                Další skupina mastných kyselin (s 12-16 atomy uhlíku v molekule), je zastoupena v mléčném tuku av kokosovém tuku, podobně jako výše zmíněné mastné kyseliny, ale je jich tam přítomno větší množství. Kyselina palmitová se v malém množství vyskytuje v každém tuku a oleji, ve větším množství v živočišných tucích, v palmovém oleji a v kakaovém tuku. Všechny tyto kyseliny působí po vstřebání v různé miře nepříznivě, protože zvyšují hladinu cholesterolu v krevní plasmě, což představuje určité riziko z hlediska chorob krevn(ho oběhu. Zrychlují totiž tvorbu cholesterolu vázaného v LDL (lipoproteiny s nízkou hustotou), kde jsou nežádoucí, a zpomalují jejich úbytek. Proto by se měl přijem mastných kyselin z této skupiny omezovat, zejména u dospělých osob. Kojencům tyto mastné kyseliny nevadí, naopak je výhodná jejich dobrá stravitelnost. Kokosový olej je výjimka, i když není živočišný ;-)

Celkový počet komentářů: 774
Nalezeno receptů: 774
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Palačinky
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept