omáčka | ||
---|---|---|
4 stroužky | česnek | |
100 ml | vývar | |
1 lžíce | máslo | |
0.5 lžičky | solamyl | |
1 ks | cibule | |
300 ml | smetana | |
300 g | čerstvý špenát | |
podle potřeby | ||
olej | ||
podle chuti | ||
sůl | ||
mletý černý pepř | ||
těsto | ||
2 ks | vejce | |
500 ml | mléko | |
200 g | hladká mouka | |
1 lžička | kypřicí prášek do pečiva | |
náplň | ||
400 g | kuřecí prsa |
Kuřecí prsa očistíme, nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme. Oloupanou cibuli jemně pokrájíme a česnek nakrájíme na plátky. Špenát omyjeme, necháme okapat a nakrájíme nahrubo. Z mléka, vajec, mouky a kypřícího prášku umícháme hladké těstíčko, ze kterého upečeme na malém množství tuku palačinky. Upečené palačinky uchováme na teple. Na oleji osmažíme kuřecí nudličky dorůžova. Pak maso vyjmeme a na výpeku spolu se lžící másla necháme zesklovatět cibulku a česnek. Přidáme listy špenátu, pepř a sůl. Za stálého míchání restujeme tak dlouho, dokud šťáva nevysmahne. Změklý špenát zalijeme smetanou, přivedeme k varu a vmícháme vývar, ve kterém jsme předem rozmíchali solamyl. Omáčku krátce povaříme do zhoustnutí a podle potřeby dochutíme. Palačinky potřeme špenátovým krémem, přeložíme na čtvrtiny a rozdělíme na porce. Každou porci poklademe kuřecími nudličkami a přelijeme zbývajícím špenátovým krémem. Pokrm můžeme podávat jako teplý předkrm i samostatný chod, který výborně chutná s rajčatovým salátem.
Jedinečné recepty na lasagne: S mletým masem, špenátem i cuketou
Lasagne - typicky italský pokrm, který se dá připravit na nespočet způsobů. S rajčatovým základem, zapékané s bešamelem či sýrovou omáčkou, s masem i bez. Recepty jsou sice časově náročnější, ale odměnou vám bude pokrm, který opravdu chutná a zasytí. Připravili jsme pro vás 8 variant, ze kterých si určitě vyberete pro sebe tu nej.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena