Paella s plody moře

45 min | hlavní chod | španělská kuchyně | recept zobrazen: 166866x
Lehká španělská paella s mořskými plody.
Komentáře receptu 6
Uvařil jsem to (Recept vařili 2 lidé)


Postup přípravy receptu

Rajče opláchneme, nařízneme, spaříme, zchladíme a oloupeme. Cibuli, česnek a papriku očistíme a nakrájíme na kostičky. Rýži uvaříme podle návodu.

Na pánvi zpěníme cibuli, přidáme česnek a papriku a vše krátce podusíme. Pak přidáme kari, chilli, mražené mořské plody, krevety, vše zalijeme vínem a necháme podusit. Přisypeme rýží, hrášek, rajče a směs osolíme a opepříme. Za stálého míchání vše dusíme asi 5 minut.

Hotovou paellu ihned podáváme a zdobíme čerstvými bylinkami.

Vilienka autor receptu:

Paella s plody moře

Počet přidaných receptů: 1275

Ingredience

Vaše cena 990 běžně 6600 Kč sleva 85 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3
dobrý recept
272 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Paella s plody moře

Recept se nachází v 86 kuchařkách
Rybičky pro tetu a spol
veraricna
Rybičky pro tetu a spol 1856 receptů
GASTROSEX
PETRUV GASTROSEX 301 receptů
zjirousek
Mořské plody 143 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Paella s plody moře

Celkový počet komentářů u receptu: 6
  • Paella? Radka Kosaříková 21.11.2013 14:16:47

    No já nevím, tohle je trošku paella po česku, ale proč ne... Taky doma děláme českou čínu a chutná nám. Paellu dělám podle tohohle receptu: http://www.grilykrby.cz/ryby-n a-grilu/paella/, taky nevím, jestli je pravá španělská, ale myslím, aspoň podle chuťového srovnání s originál španělskou, že je hodně podobná. Děláme ji v létě na grilu a je prostě mňam

  • Paella- jedině kurkuma florecita 12.11.2009 18:20:20

    Dělala jsem už mnoho paell, a jsem přesvědčena, že kari není do paelly nejlepší volba. Dle mého se do ní lépe hodí kurkuma (kterou somozřejmě kari i obsahuje spolu se spousty jinými věcmi, ale originál je originál) Jinak souhlasím s komentářem artdeco.

    • Re: Paella- jedině kurkuma Premio 02.10.2013 22:28:49

      Koukám,že jste,tady všichni experti na paellu,ale nikdo moc nevíte,jak se vlastně vaří. Správně se toto jídlo vaří na obrovských pánvích na ohni,pro hodně lidí. Z toho je jasné,že se vše dělá v jedné nádobě. Klasický recept se jmenuje paella Valencia. Postup a suroviny jsou tyto: kuřecí paličky přepůlené na půl, králičí hřbet, vepřová panenka,olivový olej,cibule,paprika,rýže,bí lé víno, voda,nebo vývar, dary moře,šafrán(žádné karieru ani kurkuma),sůl,pepř,čerstvé bylinky(petrželka hladkolistá,kopr, oregáno,tymián) a citrón. Cibuli nakrájíme a na olivovém oleji necháme zesklovatět,přidáme maso, paličky na půl a ostatní na kostky a orestujeme,přidáme na širší nudličky nakrájenou papriku( nejlépe od každé barvy kus)orestujeme a přidáme rýži. Rýže se neproplachuje! Restujeme,osolíme,opepříme, přidáme šafrán a založené bílím vínem a vodou 1:1. Kdyby jsme vařili paellu venku na ohni ve veliké pánvi, tak jí téměř stále promícháváme a doléváme tekutinu,ale jelikož,to nepředpokládám,tak si postup trochu usnadníme a pánev přiklopíme,ale občas promícháme. Když je rýže,tak z poloviny měkká,tak přidáme dary moře,promócháme,ale už nepřiklápíme,jen občas promícháme. Těsně před dokončením vmícháme nasekané bylinky. Citrón nakrájíme na měsíčky a poklademe kolem dokola. Celou pánev dáme na stůl a každý si nabírá. Dary moře se prodávají už přímo,jako směs ba paellu,ale je lepší koupit alespoň ještě balení mušlí ,nebo krevet. Nejlepší je samozřejmě koupit mořské plody čerstvé,ale poradit si např.se sépií a dalšími,to už je myslím vysoká škola vaření a není, to opravdu zase,tak snadné. Neuvádím zde žádné poměry použitých surovin,protože není zase,až tolik podstatné jestli na osobu dáte jednu kuřecí paličku a nebo dvě, jestli dáte jednu celou papriku,nebo o polovinu víc. Zapoměl jsem v ingrediencích na česnek. Česnek se naseká na drobno,kdo chce,tak může i na tenké plátky a přidává se až z mořskýma potvůrkama.

  • .. Jakub Kubicek 28.02.2011 19:52:33

    Nejedna se ani o prave italske rizoto ani o paellu...
    Nybrz o nejakou Babicovu slichtu...

    • Re: .. iren 21.05.2011 14:31:05

      Asi tak... Tenhle recept me docela rozesmal. Paella se behem vareni nemicha, ryze se nevari zvlast podle navodu, ale prida se k podusene zelenine.

  • Paella versus rizoto artdeco 05.03.2008 16:30:25

    Díky za recept, akorát chci upozornit, že se jedná o pravé italské rizoto (v něm se má rýže vařit ve vývaru s ostatními přísadami) a ne o paellu - ta se podává zapečená na pánvi. Ale jinak super.

Celkový počet komentářů: 6
Nalezeno receptů: 6
Přidat příspěvek k receptu Paella s plody moře
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Kdy začít učit děti na lyžích?

    Kdy začít učit děti na lyžích?

    Jezdíte na hory a těšíte se, že si letos začnete užívat lyžování i se svými nejmenšími? Nebo jste sami naopak do tajů lyžařského umění nikdy nepronikli, ale nechcete tyhle ryze zimní radovánky odepřít svým ratolestem?

  • Péče o tělo podle fází měsíce

    Péče o tělo podle fází měsíce

    Luna ve velké míře ovlivňuje chod přírody a také našeho těla. Jak můžeme využít magickou moc měsíce při jednotlivých fázích v péči o pokožku a vlasy? Kdy je nejlepší čas pro začátek diety?




přidat nový recept