Ovocný likér

nápoj | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 51425x
Likér má velmi jemnou a lahodnou chuť po ovoci, obsahuje více druhů.
Komentáře receptu 6


Postup přípravy receptu

Nachystáme si skleněnou nádobu asi na 4 litry. Tu budeme postupně plnit ovocem, tak jak zraje.

Například začínají zrát jahody, dáme je do sklenice, zasypeme je cukrem a zalijeme je rumem. Pokračujeme dále stejně jako u jahod. Třešně, višně, maliny, rybíz, angrešt, pokračujeme podle toho, jaké ovoce máme třeba na zahrádce, až je sklenice plná.

Plnou sklenici uzavřeme celofánem nebo igelitem a zavážeme. Necháme asi 6 týdnů na teplém místě, aby ovoce pustilo šťávu. Potom likér přes síto slijeme do lahví a uchováme v chladu a temnu. Ovocný likér necháme uležet. Naložené ovoce můžeme použít na ovocné zmrzlinové poháry.

autor receptu:

Ovocný likér

Počet přidaných receptů: 58

Ingredience

Vaše cena 1199 běžně 8630 Kč sleva 86 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Ovocný likér

Recept se nachází v 36 kuchařkách
Kuchta
Kájova kuchařka 5963 receptů
myš1
recepty 4618 receptů
KDI
VARENIE_2 4248 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Ovocný likér

Celkový počet komentářů u receptu: 6
Celkový počet komentářů: 6
Nalezeno receptů: 6
Přidat příspěvek k receptu Ovocný likér
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept