Ovocný likér

nápoj | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 51433x
Likér má velmi jemnou a lahodnou chuť po ovoci, obsahuje více druhů.
Komentáře receptu 6


Postup přípravy receptu

Nachystáme si skleněnou nádobu asi na 4 litry. Tu budeme postupně plnit ovocem, tak jak zraje.

Například začínají zrát jahody, dáme je do sklenice, zasypeme je cukrem a zalijeme je rumem. Pokračujeme dále stejně jako u jahod. Třešně, višně, maliny, rybíz, angrešt, pokračujeme podle toho, jaké ovoce máme třeba na zahrádce, až je sklenice plná.

Plnou sklenici uzavřeme celofánem nebo igelitem a zavážeme. Necháme asi 6 týdnů na teplém místě, aby ovoce pustilo šťávu. Potom likér přes síto slijeme do lahví a uchováme v chladu a temnu. Ovocný likér necháme uležet. Naložené ovoce můžeme použít na ovocné zmrzlinové poháry.

autor receptu:

Ovocný likér

Počet přidaných receptů: 58

Ingredience

Vaše cena 599 běžně 5960 Kč sleva 90 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Ovocný likér

Recept se nachází v 36 kuchařkách
Kuchta
Kájova kuchařka 5963 receptů
myš1
recepty 4618 receptů
KDI
VARENIE_2 4248 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Ovocný likér

Celkový počet komentářů u receptu: 6
Celkový počet komentářů: 6
Nalezeno receptů: 6
Přidat příspěvek k receptu Ovocný likér
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jak překonat angínu bez antibiotik?

    Jak překonat angínu bez antibiotik?

    Značně nepříjemné příznaky angíny známe všichni - bolest v krku, zejména při polykání, horečky, celková únava, bolesti svalů a kloubů. Angína je infekční zánětlivé onemocnění krčních mandlí a hrdla, tedy kořene jazyka a přilehlé části hltanu. Vzniká v důsledku oslabení imunity, zanesení tlustého střeva a přetížení lymfatického systému, zvláště pak slinivky.

  • Akné, nebo vřed? Karbunkl to je!

    Akné, nebo vřed? Karbunkl to je!

    Karbunkl carbunculos je velmi nepříjemné hnisavé onemocnění kůže. Vzniká splynutím minimálně dvou furunklů. Karbunkl je nebezpečnější, protože je větší, navíc může pronikat i do hlubších struktur kůže. Je to bolestivé zánětlivé onemocnění, projevuje se zarudnutím, otokem a někdy i teplotou.




přidat nový recept