Ovocné košíčky

1 h 30 min | moučník | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 106999x
Vynikající košíčky s krémem a ovocem. Chutnají jako z cukrárny.
Komentáře receptu 12
Uvařil jsem to (Recept vařilo 5 lidí)


Postup přípravy receptu

Všechny suroviny zpracujeme v těsto, vyválíme na pomoučeném vále na plát. Připravíme si formičky ve tvaru košíčků a skleničku v průměru, jako je průměr formičky u horního okraje.

Skleničkou vykrajujeme kolečka a vkládáme je do formiček. V předehřáté troubě upečeme dorůžova, horké vyklopíme a vychladlé plníme krémem.

Vychladlý puding (uvařený z mléka a vanilkového pudinku) našleháme ve šlehači. Do vychladlého pudinku přimícháme cukry, žloutek, máslo a smícháme. Dáme vychladit.

Košíčky naplníme sáčkem s ozdobnou špičkou a navrch zdobíme kompotovanou třešní a plátkem kompotované broskve.

autor receptu:

Ovocné košíčky

Počet přidaných receptů: 22

Ingredience

4,5
skvělý recept
61 hlasujících
  • Recept Ovocné košíčky - Opravdu chutnají jako z cukrárny.
  • Recept Ovocné košíčky - Malý detail.

Kuchařky obsahující recept Ovocné košíčky

Recept se nachází v 183 kuchařkách
PEČENIE
KDI
PEČENIE 3803 receptů
veriri
Papáníčko 2886 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Ovocné košíčky

Celkový počet komentářů u receptu: 12
Celkový počet komentářů: 12
Nalezeno receptů: 12
|< << 12 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Ovocné košíčky
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept