Ovoce naložené v rumu

Opilá chuťovka, které málokdo odolá.
Komentáře receptu 5
Uvařil jsem to (Recept vařili 2 lidé)


Postup přípravy receptu

Připravíme si nejlépe 5 l skleněnou láhev, do které budeme ovoce nakládat.

Při přípravě postupujeme i několik týdnů, jak nám postupně zraje ovoce. Jahody omyjeme, zbavíme stopek a asi půl kila (podle toho, kolik máme k dispozici) vsypeme do sklenice. Dáme pár čerstvých lístků máty, zasypeme asi 200 g cukru a zalijeme rumem zhruba 1 cm nad vrstvu ovoce. Dobře utěsníme a dáme do chladu a temna. Následně přidáme třeba půl kila třešní nebo višní, opět zasypeme cukrem (už trochu na množství ubereme) a zalijeme rumem. Takto pokračujeme s černými malinami a ostružinami. Cukru přidáváme podle toho, jak má kdo rád sladké. Zásadou je, že rum musí být vždy nad ovocem.

Ovoce naložené v rumu podáváme klidně už po měsíci, ale vydrží nám až do Vánoc, nebo než ho někdo stačí spořádat. Ovoce v rumu skvěle chutná se zmrzlinou.

Michy autor receptu:

Ovoce naložené v rumu

Počet přidaných receptů: 2248

Ingredience

3,6
dobrý recept
6 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Ovoce naložené v rumu

Recept se nachází v 45 kuchařkách
Kuchta
Kájova kuchařka 5963 receptů
Pele_Mele aj v obrázkoch
daewoo
Pele_Mele aj v obrázkoch 4517 receptů
zjirousek
Zavařování 383 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Ovoce naložené v rumu

Celkový počet komentářů u receptu: 5
  • Komentář k receptu Ovoce naložené v rumu Dea 08.08.2014 14:51:39

    Dobry den, dekuji za recept. Chtela bych se zeptat, zda by to slo pripravit i bez cukru, pro diabetika?

  • Ovoce naložené v rumu ahortenzie 04.07.2011 12:57:51

    To můžu jen potvrdit,jak je to výborné.Nakládám ovoce do rumu už asi 25 let..A vůbec nejlepší ještě když se tam přidají borůvky.Má to pak krásnou tmavou barvu..A vydrží to i do dalšího nakládání-teda pokaď se to nesní.Můžu všem doporučit.Eva

    • Borůvky. brunecova 04.07.2011 13:16:53

      Já také nakládám ovoce do rumu, i ve vodce je dobré. Já ale nakládala ovoce vždy najednou, hlavně višně na ozdobu kynutých koláčů. Mám dostatek boůvek, ale kanadských, také postupně zrají, tak to zkusím. Budu mít v zimě do zmrzliny.

  • Kolik rumu? brunecova 03.07.2011 20:06:02

    Kolik rumu asi celkem spotřebujete? Bude mi stačit půllitrová láhev? Nechci to dělat k přímému konzumu, ale např. k té zmrzlině.

Celkový počet komentářů: 5
Nalezeno receptů: 5
Přidat příspěvek k receptu Ovoce naložené v rumu
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Ořechový olej - silný antioxidant s využitím v kosmetice i kuchyni

    Ořechový olej - silný antioxidant s využitím v kosmetice i kuchyni

    Olej z vlašských ořechů je olej lisovaný za studena z jader vlašských ořechů. Vlašský ořech je plod ořešáku královského, který pochází z Persie. Daří se mu na slunném místě, vyžaduje hluboké a provzdušněné půdy. Začíná plodit nejdříve v 8 letech, dožívá se věku až 100 let, často i více. Olej z vlašských ořechů má lahodnou a výjimečnou chuť, ale také příjemně zlatavou barvu.

  • Přírodní bělení zubů - triky, které fungují!

    Přírodní bělení zubů - triky, které fungují!

    Většina výrobků na bělení zubů, které se nám nabízí v lékárnách a drogeriích, je založena na bázi peroxidu vodíku, který je také součástí bělících procedur na estetických a dentálních klinikách. Profesionální vybělení chrupu tak zatíží nejen vaši peněženku, ale i zubní sklovinu.




přidat nový recept