Ovoce naložené v rumu

Opilá chuťovka, které málokdo odolá.
Komentáře receptu 5
Uvařil jsem to (Recept vařili 2 lidé)


Postup přípravy receptu

Připravíme si nejlépe 5 l skleněnou láhev, do které budeme ovoce nakládat.

Při přípravě postupujeme i několik týdnů, jak nám postupně zraje ovoce. Jahody omyjeme, zbavíme stopek a asi půl kila (podle toho, kolik máme k dispozici) vsypeme do sklenice. Dáme pár čerstvých lístků máty, zasypeme asi 200 g cukru a zalijeme rumem zhruba 1 cm nad vrstvu ovoce. Dobře utěsníme a dáme do chladu a temna. Následně přidáme třeba půl kila třešní nebo višní, opět zasypeme cukrem (už trochu na množství ubereme) a zalijeme rumem. Takto pokračujeme s černými malinami a ostružinami. Cukru přidáváme podle toho, jak má kdo rád sladké. Zásadou je, že rum musí být vždy nad ovocem.

Ovoce naložené v rumu podáváme klidně už po měsíci, ale vydrží nám až do Vánoc, nebo než ho někdo stačí spořádat. Ovoce v rumu skvěle chutná se zmrzlinou.

Michy autor receptu:

Ovoce naložené v rumu

Počet přidaných receptů: 2220

Ingredience

Vaše cena 1399 běžně 7680 Kč sleva 82 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3,6
dobrý recept
6 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Ovoce naložené v rumu

Recept se nachází v 45 kuchařkách
Kuchta
Kájova kuchařka 5963 receptů
Pele_Mele aj v obrázkoch
daewoo
Pele_Mele aj v obrázkoch 4517 receptů
zjirousek
Zavařování 381 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Ovoce naložené v rumu

Celkový počet komentářů u receptu: 5
  • Komentář k receptu Ovoce naložené v rumu Dea 08.08.2014 14:51:39

    Dobry den, dekuji za recept. Chtela bych se zeptat, zda by to slo pripravit i bez cukru, pro diabetika?

  • Ovoce naložené v rumu ahortenzie 04.07.2011 12:57:51

    To můžu jen potvrdit,jak je to výborné.Nakládám ovoce do rumu už asi 25 let..A vůbec nejlepší ještě když se tam přidají borůvky.Má to pak krásnou tmavou barvu..A vydrží to i do dalšího nakládání-teda pokaď se to nesní.Můžu všem doporučit.Eva

    • Borůvky. brunecova 04.07.2011 13:16:53

      Já také nakládám ovoce do rumu, i ve vodce je dobré. Já ale nakládala ovoce vždy najednou, hlavně višně na ozdobu kynutých koláčů. Mám dostatek boůvek, ale kanadských, také postupně zrají, tak to zkusím. Budu mít v zimě do zmrzliny.

  • Kolik rumu? brunecova 03.07.2011 20:06:02

    Kolik rumu asi celkem spotřebujete? Bude mi stačit půllitrová láhev? Nechci to dělat k přímému konzumu, ale např. k té zmrzlině.

Celkový počet komentářů: 5
Nalezeno receptů: 5
Přidat příspěvek k receptu Ovoce naložené v rumu
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jak překonat angínu bez antibiotik?

    Jak překonat angínu bez antibiotik?

    Značně nepříjemné příznaky angíny známe všichni - bolest v krku, zejména při polykání, horečky, celková únava, bolesti svalů a kloubů. Angína je infekční zánětlivé onemocnění krčních mandlí a hrdla, tedy kořene jazyka a přilehlé části hltanu. Vzniká v důsledku oslabení imunity, zanesení tlustého střeva a přetížení lymfatického systému, zvláště pak slinivky.

  • Akné, nebo vřed? Karbunkl to je!

    Akné, nebo vřed? Karbunkl to je!

    Karbunkl carbunculos je velmi nepříjemné hnisavé onemocnění kůže. Vzniká splynutím minimálně dvou furunklů. Karbunkl je nebezpečnější, protože je větší, navíc může pronikat i do hlubších struktur kůže. Je to bolestivé zánětlivé onemocnění, projevuje se zarudnutím, otokem a někdy i teplotou.




přidat nový recept