Ovoce naložené v rumu

Opilá chuťovka, které málokdo odolá.
Komentáře receptu 8
Uvařil jsem to (Recept vařili 2 lidé)


Postup přípravy receptu

Připravíme si nejlépe 5 l skleněnou láhev, do které budeme ovoce nakládat.

Při přípravě postupujeme i několik týdnů, jak nám postupně zraje ovoce. Jahody omyjeme, zbavíme stopek a asi půl kila (podle toho, kolik máme k dispozici) vsypeme do sklenice. Dáme pár čerstvých lístků máty, zasypeme asi 200 g cukru a zalijeme rumem zhruba 1 cm nad vrstvu ovoce. Dobře utěsníme a dáme do chladu a temna. Následně přidáme třeba půl kila třešní nebo višní, opět zasypeme cukrem (už trochu na množství ubereme) a zalijeme rumem. Takto pokračujeme s černými malinami a ostružinami. Cukru přidáváme podle toho, jak má kdo rád sladké. Zásadou je, že rum musí být vždy nad ovocem.

Ovoce naložené v rumu podáváme klidně už po měsíci, ale vydrží nám až do Vánoc, nebo než ho někdo stačí spořádat. Ovoce v rumu skvěle chutná se zmrzlinou.

Michy autor receptu:

Ovoce naložené v rumu

Počet přidaných receptů: 2841

Ingredience

Vaše cena 4199 běžně 6884 Kč sleva 39 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3,8
dobrý recept
7 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Ovoce naložené v rumu

Recept se nachází v 48 kuchařkách
Kuchta
Kájova kuchařka 5991 receptů
Pele_Mele aj v obrázkoch
daewoo
Pele_Mele aj v obrázkoch 4517 receptů
zjirousek
Zavařování 404 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Ovoce naložené v rumu

Celkový počet komentářů u receptu: 8
  • třešně kombajn 05.12.2015 14:55:27

    Dobrý den
    Potřebuji poradit mam doma spousta naložených třešní a nevím co s nimi jde to použít jako boule do alkoholu nebo se to dá nějak naložit s alkoholem. Děkuji za radu.

  • třešně kombajn 05.12.2015 14:53:57

    Dobrý den
    Potřebuji poradit mam doma spousta naložených třešní a nevím co s nimi jde to použít jako boule do alkoholu nebo se to dá nějak naložit s alkoholem. Děkuji za radu.

  • Daleko více možností Mikina 02.08.2015 02:25:50

    Tímto způsobem jsem nakládala poprve před 35 lety. Podruhé jsem již dávala každé ovoce zvlášť. Výborné je v rumu, hrušce,ve vodce mi moc nechutnalo.Nejméně ale 40 % alkohol. Vydrží i několik let. Dávám do skleničky od přesnídávky každé zvlášť, 2 rovné kávové lžičky krystalového cukru a zalít alkoholem, aby bylo ponořené. Lze toto: jahody, maliny, borůvky, angrešt, rybíz, třešně, višně, měruňky, broskve, mirabelky, ostružiny, švestky, hroznové víno. Nezralé ořechy též, ale ty neumím. Pokud má někdo zkušenosti s dalším ovocem, prosím sdělte. Od velkých lahví jsem upustila, neboť nejdříve dozrávají jahody a měkké ovoce, nakonec až hroznové víno a švestky. I když je nyní vše celý rok, přece jen v sezóně je vše levnější.

  • Komentář k receptu Ovoce naložené v rumu Dea 08.08.2014 14:51:39

    Dobry den, dekuji za recept. Chtela bych se zeptat, zda by to slo pripravit i bez cukru, pro diabetika?

  • Ovoce naložené v rumu ahortenzie 04.07.2011 12:57:51

    To můžu jen potvrdit,jak je to výborné.Nakládám ovoce do rumu už asi 25 let..A vůbec nejlepší ještě když se tam přidají borůvky.Má to pak krásnou tmavou barvu..A vydrží to i do dalšího nakládání-teda pokaď se to nesní.Můžu všem doporučit.Eva

    • Borůvky. brunecova 04.07.2011 13:16:53

      Já také nakládám ovoce do rumu, i ve vodce je dobré. Já ale nakládala ovoce vždy najednou, hlavně višně na ozdobu kynutých koláčů. Mám dostatek boůvek, ale kanadských, také postupně zrají, tak to zkusím. Budu mít v zimě do zmrzliny.

  • Kolik rumu? brunecova 03.07.2011 20:06:02

    Kolik rumu asi celkem spotřebujete? Bude mi stačit půllitrová láhev? Nechci to dělat k přímému konzumu, ale např. k té zmrzlině.

Celkový počet komentářů: 8
Nalezeno receptů: 8
Přidat příspěvek k receptu Ovoce naložené v rumu
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept