Ovesné lívance s ovocnou merendou

45 min | dezert | 4 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 483x
Recept na lehké lívanečky. Pokrm podáváme jako zdravou snídani nebo dezert.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Nejdříve si připravíme těsto. Do mixéru vložíme bílý jogurt, ovesné vločky (4 lžíce), lněná semínka, půl banánu, vejce a špetku soli. Vše rozmixujeme, přidáme jedlou sodu, celé ovesné vločky (2 lžíce), pohankovou mouku a lehce promícháme.

Na rozpálené pánvi vytřené olejem lžící lijeme těsto - na jeden lívanec použijeme 2 polévkové lžíce. Ovesné lívance smažíme (spíš pečeme) nejdříve zprudka, potom ztlumíme, aby se nepřipalovaly.

Dále si připravíme merendu. Budeme potřebovat libovolné ovoce (nejlépe jahody nebo borůvky), ovoce rozmačkáme nebo rozmixujeme, podle chuti osladíme datlovým sirupem a část merendy vmícháme do tvarohu.

Ovesné lívance servírujeme na talířku polité merendou, ozdobené čerstvým ovocem a sekanými ořechy.

Iva autor receptu:

Ovesné lívance s ovocnou merendou

Počet přidaných receptů: 10

Ingredience

na porce
Vaše cena 4199 běžně 6884 Kč sleva 39 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4
skvělý recept
4 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Ovesné lívance s ovocnou merendou

Recept se nachází v 19 kuchařkách
Zdravé recepty Iva
Iva
Zdravé recepty Iva 9 receptů
Různé recepty
Hana Klovrzová st.
Různé recepty 7499 receptů
KDI
PUDINGY, DEZERTY, NÁPOJE 855 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Ovesné lívance s ovocnou merendou

Přidat příspěvek k receptu Ovesné lívance s ovocnou merendou
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept