Ovesná kaše

15 min | moučník | 4 porce | britská kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 366428x
Typický pokrm z kuchyně Velké Británie, který si ochutíme dle svých představ.
Komentáře receptu 61
Uvařil jsem to (Recept vařilo 38 lidí)


Postup přípravy receptu

Do horkého, nepatrně přisoleného mléka nebo vody zavaříme ovesné vločky. Vločky vaříme za stálého míchání 50 - 60 vteřin. Pak je sejmeme z plotýnky, přiklopíme pokličkou a necháme stát 5 minut.

Hotovou ovesnou kaši zamícháme a podáváme, podle chuti přidáme ovoce nebo jiné přísady.

Dávku mléka můžeme měnit podle požadované hustoty ovesné kaše.

autor receptu:

Ovesná kaše

Počet přidaných receptů: 639

Ingredience

na porce
3
dobrý recept
1760 hlasujících
  • Recept Ovesná kaše - Do ovesné kaše jsem přidal sekané vlašské oříšky.
  • Recept Ovesná kaše - Kaši mám nejraději jen tak s rozinkami.

Kuchařky obsahující recept Ovesná kaše

Recept se nachází v 233 kuchařkách
Sladkosti  Krnovské tety
veraricna
Sladkosti Krnovské tety 4802 receptů
yvetk
Recepty pro Ivetu 584 receptů
majdasi
Majka sladká jídla 630 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Ovesná kaše

Celkový počet komentářů u receptu: 61
  • je to jednoduche. HANKA 10.09.2014 09:07:15

    Stačí vysipat cely pytlik vloček do hrnce zalejt je studenem mlékem,at jsou ponorene.3 lžíce cukru,špetka sole.a nechat je zmeknout.a než se pujdou vařít,tak přileju trošku mléka a za stálého míchání míchám až zhoustnou.pak nandam na taliř,ocukruji,nastrouham hořkou čokoládu,trošku skořice.

  • Odměřování Jakub 30.06.2014 08:24:33

    Je to blbost, že není potřeba odměřovat. Je potřeba do sebe dostat určité množství vloček, které jsou tím důvodem proč se tahle kaše jí. Ty je dobré si odměřit, alespoň 60g je jich potřeba.

  • :-D sabina 15.05.2014 17:47:44

    Tak malém jsem se počůrala z těch vašich komentů :-D

  • celkem ok Zeleny skrite 12.05.2014 06:42:25

    Nesnáším recepty typu 2 hrnky, protože je každý jiný, proto se to raději musí odhadnout povařit vločky a mít tu směs o něco řidší ano ty vločky v tom mírně plavou ona v těch 5 minutách zhoustne tím jak vločky do sebe natáhnou mléko a hezky nabobtnají a změknou.

  • Komentář k receptu Ovesná kaše Tereza 27.03.2014 12:17:39

    Fuj, hnus, při vaření to smrdělo prostě jako semeno. Po přidání trochy kakaa zápach lehce odezněl, chuť byla nijaká. Po přidání medu to už bylo na vyhození. Asi se na tu zdravou stravu budu muset vykašlat.

  • Zase fuj Neumětel 05.01.2005 15:37:59

    Další z nejednoznačných receptů uživatele "Budulínek" - Co je to za míru "šálek"? Já osobně jsem to tedy udělal z 1 l mléka a 500ml ovesných vloček, a vznikly mi varene vločky plavající v horkém mléce. Mléko bylo nutné scedit, aby se to vůbec dalo jíst, a ne pít. Je to už třetí recept od Budulínka co nevyšel. Je tak jednduchý, ale "Budulínek" to dokáže vysvětlit tak nejednoznačně, že to prostě člověk podle receptu neudělá.

    • Re: Zase fuj marek 08.01.2013 09:53:09

      Já se teda pochlubim, že recepty nějak proletím a pak to tam dávat halabala, ale tady se mi stalo to, že při vaření kaše (ať už to bylo ranní "demencí" nebo kdovíčím) jsem dal bez přemýšlení 2 díly mléka a 5 vloček... říkal jsem si ty v*le, co je to za recept, šak to mě zalepí od sklepa po půdu... :D rozum zvítězil a samozřejmě mě napadlo přilívat dál mléka... nakonec toho mám tak na 14 dní :D

    • Re: Zase fuj Petr S 24.06.2013 09:52:44

      On clovek nesmi byt, tak rikajic blbej. Od oka naleju do kastrulku trochu mleka a dosypavam pomalu vlocky dokud nemam pozadovanou hustotu...pokud suroviny na hloupou ovesnou kasi potrebujete odvazit na vahach schvalenych metrologickym ustavem, pak si radeji najdete jineho konicka.

      Jinak vlocky, med, banan a orechy - > vyborna energeticka snidane. Spousta sacharidu, malo cukru...jen si clovek musi trochu zvyknout.

    • Re: Zase fuj Jiřina 02.06.2012 20:09:53

      Já bych se tím raděj nechlubila :D..před chvílí jsem tuto kaši vařila poprvé a zcela bez problémů na správnou hustotu..
      takže vůbec nechápu jak někomu při tomhle jednoduchém vaření může vzniknout něco plavajícího.to snad ani nejde..hahaha

Celkový počet komentářů: 61
Nalezeno receptů: 61
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Ovesná kaše
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jak překonat angínu bez antibiotik?

    Jak překonat angínu bez antibiotik?

    Značně nepříjemné příznaky angíny známe všichni - bolest v krku, zejména při polykání, horečky, celková únava, bolesti svalů a kloubů. Angína je infekční zánětlivé onemocnění krčních mandlí a hrdla, tedy kořene jazyka a přilehlé části hltanu. Vzniká v důsledku oslabení imunity, zanesení tlustého střeva a přetížení lymfatického systému, zvláště pak slinivky.

  • Akné, nebo vřed? Karbunkl to je!

    Akné, nebo vřed? Karbunkl to je!

    Karbunkl carbunculos je velmi nepříjemné hnisavé onemocnění kůže. Vzniká splynutím minimálně dvou furunklů. Karbunkl je nebezpečnější, protože je větší, navíc může pronikat i do hlubších struktur kůže. Je to bolestivé zánětlivé onemocnění, projevuje se zarudnutím, otokem a někdy i teplotou.




přidat nový recept