Ovesná kaše

15 min | moučník | 4 porce | britská kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 481554x
Typický pokrm z kuchyně Velké Británie, který si ochutíme dle svých představ.
Komentáře receptu 71
Uvařil jsem to (Recept vařilo 42 lidí)


Postup přípravy receptu

Do horkého, nepatrně přisoleného mléka nebo vody zavaříme ovesné vločky. Vločky vaříme za stálého míchání 50 - 60 vteřin. Pak je sejmeme z plotýnky, přiklopíme pokličkou a necháme stát 5 minut.

Hotovou ovesnou kaši zamícháme a podáváme, podle chuti přidáme ovoce nebo jiné přísady.

Dávku mléka můžeme měnit podle požadované hustoty ovesné kaše.

autor receptu:

Ovesná kaše

Počet přidaných receptů: 639

Ingredience

na porce
Vaše cena 2799 běžně 5500 Kč sleva 49 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3,1
dobrý recept
1794 hlasujících
  • Recept Ovesná kaše - Moje kaše s opečeným banánem.
  • Recept Ovesná kaše - Do ovesné kaše jsem přidal sekané vlašské oříšky.
  • Recept Ovesná kaše - Kaši mám nejraději jen tak s rozinkami.

Kuchařky obsahující recept Ovesná kaše

Recept se nachází v 240 kuchařkách
Sladkosti  Krnovské tety
veraricna
Sladkosti Krnovské tety 4092 receptů
zjirousek
Moučníky 1167 receptů
yvetk
Recepty pro Ivetu 584 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Ovesná kaše

Celkový počet komentářů u receptu: 71
  • +++ Anča 22.06.2016 14:54:33

    , kaši vaříme dokud necítíme sami že je hotová. Skuste ji déla nechat na plotně

  • Ja som dneska robila tiez tuto kasu,a na vrch som dala opeceny banan.

  • No teda ty komentáře teda opravdu stojí za to...Doporučuji použít drcené ovesné (pohankové apod.) vločky, v poměru 1:2 (přitom mléka prostě o trochu víc než dvojnásobek), dát vařit mléko a do toho nasypat ty vločky a vařit do zhoustnutí

  • nic moc Pavlína Školníková 30.01.2016 13:37:29

    Kaši jsem vařila podle návodu a vločky jsou tvrdé. Chtělo by to dýl ji vařit. A to jsem to vašila 2 minuty a stejnak je to málo...

  • Odměrka Klára 14.12.2015 18:56:19

    Na obhajobu autora, šálek neboli cup je normálně dostupná odměrka, která se dá koupit kdekoliv.

  • kaše. kaše.... B52D 18.03.2015 03:10:59

    nedělejte z toho vědu. ted´ jsem ji vařil a z vody --- je to jako rýže 1 díl vloček (rýže) a 2 díly vody. a máte vyřešeny ty hrnky. Malý hrnek je pro 2 lidi - 200 - 250 ml podle toho jak kdo jí. Znám člověka že to sní sám. Jo musí se to vařit co nejvíc pomalu a míchat jinak to zespoda připálíš - jako krupicová kaše. Hi...

  • Hrnečky Anýz 29.12.2014 10:48:13

    NEmůžu se než zapojit do diskuse.. je pravda, že každý hrnek je jiný, jenže přepokládám, že mléko a vločky všichni odměřujete stejným hrnečkem, což znamená, že nezáleží na tom, jaký hrnek měl ten, kdo recept napsal, protože ač on má půllitrový a vy čtvrt, poměry jsou vždycky stejné :) jen toho třeba budete mít míň... jen teď nevím, jestli jsem to vysvětlila srozumitelně :D Hezký den!

  • :-D sabina 15.05.2014 17:47:44

    Tak malém jsem se počůrala z těch vašich komentů :-D

Celkový počet komentářů: 71
Nalezeno receptů: 71
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Ovesná kaše
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Běhání jako sport, zábava i relax

    Běhání jako sport, zábava i relax

    Hned z jara je potkáváme všude - na silnicích, na lesních a polních cestách. Nepotřebují ke své vášni žádný nástroj ani pomůcku. Ano, jsou to běžci. Běh je u nás hned po cyklistice druhým nejoblíbenějším sportem. Prodlužuje délku života, snižuje vysoký krevní tlak, nadváhu, posiluje celkovou kondici, imunitu a paměť a zmírňuje deprese. Více než polovina běžců se svojí zálibě věnuje 2 - 3x týdně a mluvíme-li o zálibě, není to vždy tak zcela přesné - často začínáme běhat kvůli nedostatku pohybu a hlavně pro potřebu zhubnout. Častěji potkáváme na provizorních běžeckých trasách ženy.

  • Letní průjmy - čemu se na dovolené vyhnout?

    Letní průjmy - čemu se na dovolené vyhnout?

    Průjmové onemocnění je jednou z nejčastějších letních zdravotních komplikací. Může se týkat cestovatelů do zahraničních zemí (zejména mimoevropských), ale není ojedinělé ani na cestách po naší republice a výjimečně i po vlastním grilování doma na zahradě. Letní teploty jsou pro mnohé z nás sice příjemné, ale nahrávají také množení bakterií zejména v potravinách, ale také třeba i ve vodě.




přidat nový recept