Ovarová polévka

1 h 15 min | polévka | česká kuchyně | recept zobrazen: 134088x
Toto se u nás vaří hlavně na Nový rok, ale k duhu přijde kdykoliv.
Komentáře receptu 1
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Vepřová kolena dobře omyjeme, vložíme do hrnce, osolíme, přidáme koření a vaříme.

Když je maso téměř měkké, přidáme cibuli nakrájenou na kolečka, očištěnou kořenovou zeleninu pokrájenou na kostky a vaříme s masem do měkka.

Polévku zcedíme, osolíme, dochutíme česnekem, přidáme dobře propláchnuté vařené kroupy a prohřejeme. Podáváme s chlebem.

Maso servírujeme jako ovar s hořčicí a křenem.

autor receptu:

Ovarová polévka

Počet přidaných receptů: 1415

Ingredience



Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Ovarová polévka

Celkový počet komentářů u receptu: 1
  • Jiná varianta Helena 30.12.2010 19:35:56

    Já dávám místo krup brambory a dohněda opečenou cibulku na kolečka. Nakrájet kousky masa, ostatní stejné. Bude na Nový rok 2011 i pro kamarády.

Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Ovarová polévka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept