Ovarová polévka

1 h 15 min | polévka | česká kuchyně | recept zobrazen: 133747x
Toto se u nás vaří hlavně na Nový rok, ale k duhu přijde kdykoliv.
Komentáře receptu 1
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Vepřová kolena dobře omyjeme, vložíme do hrnce, osolíme, přidáme koření a vaříme.

Když je maso téměř měkké, přidáme cibuli nakrájenou na kolečka, očištěnou kořenovou zeleninu pokrájenou na kostky a vaříme s masem do měkka.

Polévku zcedíme, osolíme, dochutíme česnekem, přidáme dobře propláchnuté vařené kroupy a prohřejeme. Podáváme s chlebem.

Maso servírujeme jako ovar s hořčicí a křenem.

autor receptu:

Ovarová polévka

Počet přidaných receptů: 1415

Ingredience

Vaše cena 1990 běžně 24000 Kč sleva 92 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Ovarová polévka

Celkový počet komentářů u receptu: 1
  • Jiná varianta Helena 30.12.2010 19:35:56

    Já dávám místo krup brambory a dohněda opečenou cibulku na kolečka. Nakrájet kousky masa, ostatní stejné. Bude na Nový rok 2011 i pro kamarády.

Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Ovarová polévka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Typy žloutenek a jak je odhalit

    Typy žloutenek a jak je odhalit

    Žloutenka (hepatitida) je infekční onemocnění několika typů. Na počátku se onemocnění nemusí nijak výrazně projevovat. V některých případech žloutenku rozpoznáme až v pozdní fázi, kdy jsou poškozená játra.

  • Význam bílkovin v naší stravě

    Význam bílkovin v naší stravě

    Bílkoviny (proteiny) patří v naší stravě mezi základní a nenahraditelné živiny. Za den by jich měl dospělý člověk sníst zhruba 0,8 g na každý kilogram své tělesné hmotnosti. Každý člověk tudíž potřebuje jiné množství bílkovin, odtud také pramení dietní jídelníčky "na míru".




přidat nový recept